Giro 2020: BORA-hansgrohe met Peter Sagan en Rafal Majka

Giro 2020: BORA-hansgrohe met Peter Sagan en Rafal Majka

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe heeft de selectie voor de Giro d’Italia geopenbaard. Het was al bekend dat de Duitse formatie met Peter Sagan en Rafal Majka als kopmannen naar Italië af zou reizen. Sagan is een van de weinige renners die de Tour de France dubbelt met de Giro.

Sagan debuteert dit jaar in de Giro d’Italia. Vanwege zijn jaarlijkse ambities in de voorjaarsklassiekers en de Tour de France paste de Italiaanse ronde nooit in zijn programma. Dit jaar was het een grote wens van organisatie RCS om Sagan aan de start te hebben. Aan de deelname van de Slowaak zijn ook enkele reclamespotjes gekoppeld.

Ook Patrick Gamper en Matteo Fabbro maken hun debuut in de Giro. Met Majka (vijfde) en Konrad (zevende) heeft BORA-hansgrohe ook de beschikking over twee renners die weten hoe het is om in de top-10 van de Giro te eindigen. Cesare Benedetti heeft bovendien al een rit gewonnen in de Giro. Maciej Bodnar en Pawel Poljanski maken de selectie compleet.

Selectie BORA-hansgrohe voor de Giro d’Italia 2020 (3-25 oktober)
flag-it Cesare Benedetti
flag-pl Maciej Bodnar
flag-it Matteo Fabbro
flag-at Patrick Gamper
flag-at Patrick Konrad
flag-pl Rafal Majka
flag-pl Pawel Poljanski
flag-sk Peter Sagan

Dit artikel delen:

10 Reacties

Flop2004 1 oktober 2020 om 11:49

Sagan zal hier niet veel meer brengen mag je aannemen. Tour was zwaar en teleurgesteld voor hem.

jappe666 1 oktober 2020 om 12:10

Ik vraag me af of en welke clausules er in het contract tussen de organisatie en Sagan staan. Dat ze hem vergoeden voor te figureren in tal van promo-spotjes vind ik niet meer dan logisch. Maar puur en alleen maar om aan de start te verschijnen hem een grote zak geld meegeven vind ik wel echt gekkenwerk.

Als je het al doet, zou ik in ieder geval het startgeld op zich heel beperkt houden, en hem prestatiebonussen voorleggen als hij bv 5x top-10 rijdt, en de grootste bonus als hij de Giro effectief uitrijdt.

Anders zou je als Sagan zijnde, na een zware Tour, na 100m de remmen al kunnen dichtknijpen op dag 1 en je geld gaan tellen.

samuello 1 oktober 2020 om 17:49

Dat zou inderdaad kunnen, maar dan gaat geen enkele andere organisatie meer Sagan betalen om er te komen rijden. Ook bestaat er dan best een goede kans dat er een boete voor Sagan of Bora volgt, ter bescherming van de organisatie. En Bora de sponsor zal ook niet blij zijn als Sagan plots stopt en de ploeg zo in het nieuws komt. Kortom, weinig redenen tot zorgen.

Al zal er vast wel een extra bonus zijn als Sagan uitrijdt, maar dat zal niet het hoofdelijk bedrag zijn, aangezien uitvallen door blessures altijd een realistische mogelijkheid is in het wielrennen.

Magician 1 oktober 2020 om 12:12

Dat de Giro nooit in het programma van Sagan paste klopt natuurlijk niet. Er zit zat tijd tussen Roubaix en de Giro, alleen hij had een mooie deal om elk jaar naar Californië af te reizen.

Vic413 1 oktober 2020 om 15:06

Om het met de woorden van Lefevere te zeggen: Waarom gaat Sagan naar de Giro, niet voor de spaghetti he

stalle 1 oktober 2020 om 13:03

Wie gaat hij hier buiten de tijd rijden?

Italia 1 oktober 2020 om 13:39

Iets zegt mij dat Sagan positief gaat verassen in de Giro. Misschien de Tour gebruikt als voorbereiding op de Giro?

Etio 1 oktober 2020 om 14:41

Er zijn in de Giro wel meer ritten die hem potentieel goed liggen. Ik denk alleen wel dat vermoeidheid een rol gaat spelen in de tweede en derde week bij Sagan, maar een ritzege is zeker mogelijk denk ik.

sprintgeit 1 oktober 2020 om 16:17

Dat gevoel deel ik wel. Leek naar het einde van de tour ook beter te worden tov de anderen. Op een gegeven moment zal het wel een beetje op zijn, maar aangezien de meeste kansen toch in de eerste twee weken liggen, hoeft dat niet echt een probleem te zijn (althans, die bizarre laatste week moet hij nog wel even finishen dan natuurlijk, mocht hij voor de puntentrui gaan).

Julius de Wal 1 oktober 2020 om 16:20

Hij heeft de tour niet als warm up gebruikt omdat je duidelijk kon zien dat hij voor de groene trui vocht. Hij zette zijn ploeg niet voor niets aan het werk in de waaier ritten.

Headlines

Materiaalzone

Populair