Giro 2020: Arnaud Démare wint millimetersprint in Villafranca Tirrena

dinsdag 6 oktober 2020 om 15:58
Giro 2020: Arnaud Démare wint millimetersprint in Villafranca Tirrena

foto: Cor Vos

De vierde etappe van de Giro d’Italia is gewonnen door Arnaud Démare. De Franse kampioen van Groupama-FDJ wist in Villafranca Tirrena met een ultieme jump Peter Sagan van zijn eerste seizoenszege te houden. João Almeida zal ook morgen koersen in de roze leiderstrui.

Voor de start van de vierde rit naar Villafranca Tirrena, meteen ook de laatste etappe op Siciliaans grondgebied, ging het vooral over een renner die niet meer start ging. Geraint Thomas begon als topfavoriet aan de Ronde van Italië, maar de kopman van INEOS Grenadiers kwam gisteren ten val in de etappe naar de Etna en verloor meer dan twaalf minuten op de ritwinnaar.

Deze morgen werd Thomas opnieuw onderzocht en uit aanvullende röntgenstralen is gebleken dat hij een breukje in zijn bekken heeft opgelopen. Exit de Tourwinnaar van 2018 en dus begonnen we met 172 renners aan een 140 kilometer lange etappe naar Villafranca Tirrena. Het leek op voorhand een dag voor de snelle mannen, al kregen de renners onderweg nog wel een pittige klim voor hun kiezen.

Drie renners op avontuur 
Het was Simon Pellaud die vlak na de officiële start de knuppel in het hoenderhok gooide. De Zwitser van Androni Giocattoli-Sidermec kreeg Kamil Gradek (CCC) en Marco Frapporti (Vini Zabù-Brado-KTM) met zich mee en dit bleek ook meteen de goede vlucht. Het peloton liet begaan, waardoor de drie koplopers bijna vijf minuten konden uitlopen.

Simon Pellaud op kop – foto: Cor Vos

In het peloton zagen we renners van Cofidis, Groupama-FDJ en UAE Emirates het vuile werk opknappen, niet geheel toevallig de ploegen van sprinters Elia Viviani, Arnaud Démare en Fernando Gaviria. Hierdoor bleef de voorsprong van vroege vluchters Pellaud, Gradek en Frapporti schommelen rond de vier minuten, op weg naar de voet van de twintig kilometer lange Portella Mandrazzi.

BORA-hansgrohe verhoogt tempo, Gaviria en Viviani moeten lossen
Nog voor het opdraaien van de beklimming werd er nog maar eens gevallen in het peloton. Eerst was er een valpartij van Ben Swift en een renner van UAE Emirates, maar beide coureurs konden hun weg weer vervolgen. Niet veel later ging ook Pieter Weening onderuit nadat hij over een bidon reed. De ervaren Fries van Trek-Segafredo was even van de kaart, maar stapte uiteindelijk weer op zijn fiets.

Ondertussen waren de vluchters begonnen aan de Portella Mandrazzi, de enige beklimming van de dag en een breekpunt in de koers. De Portella Mandrazzi bleek namelijk de uitverkoren plek voor BORA-hansgrohe om het tempo te verhogen. De Duitse formatie wilde op die manier de pure sprinters overboord gooien en al snel zagen we Gaviria en Viviani in de problemen.

Pieter Weening ligt op de grond – foto: Cor Vos

De Colombiaan en Italiaan werden opgewacht door trouwe ploeggenoten, maar verloren wel steeds meer terrein op de flanken van de Portella Mandrazzi. Sagan en Michael Matthews, die geen moeite hadden om het tempo bergop te volgen, moesten echter nog wel de aanwezigheid van Arnaud Démare dulden in de voorste groep. De Franse kampioen wist zijn wagonnetje aan te haken richting de top van de klim.

Listige afdaling 
Helemaal vooraan bleek Pellaud over de meest vinnige benen te beschikken en de Zwitserse rasaanvaller kwam met voorsprong boven op de Portella Mandrazzi, goed voor zeven bergpunten en wat extra publiciteit. In de mistige en natte afdaling begon de coureur van Androni Giocattoli-Sidermec aan een dappere solo, zijn voorsprong op het peloton bedroeg op dat moment nog anderhalve minuut.

In het uitgedunde peloton werd het commando overgenomen door Trek-Segafredo. Hierdoor brak de groep even in verschillende delen, maar er vond al snel weer een hergroepering plaats. Vroege vluchters Frapporti en Gradek werden ingerekend op 47 en 38 kilometer van de streep, maar de sterke Pellaud reed met nog dertig kilometer te gaan nog altijd een minuut voor het peloton uit.

Pellaud werd als laatste vluchter ingerekend – foto: Cor Vos

Viviani keert terug, attente Almeida doet goede zaken
BORA-hansgrohe wilde niet dat de geloste sprinters terugkeerden in het peloton en dus begon de ploeg van Sagan weer vol op kop te rijden om het tempo strak te houden. De knechten van de Slowaak konden echter niet verhinderen dat een groepje met daarin Viviani weer wist aan te sluiten. Gaviria was nog bezig met een verwoede inhaaljacht en probeerde met man en macht nog terug te keren.

Op 26 kilometer van de streep wist Pellaud nog drie bonificatieseconden te pakken bij de tussensprint, maar veel spannender was de strijd tussen João Almeida en Jonathan Caicedo om de resterende seconden én de roze trui. Het was Almeida die de beste zaken deed door als tweede door te komen. Ook Almeida’s ploeggenoot Davide Ballerini pakte een seconde, waardoor Almeida twee seconden wist uit te lopen in het klassement.

Gaviria geeft het op, Démare wint dankzij ultieme jump
Na de tussensprint was het aan de sprintersploegen om hun treintjes op de rails te zetten, zeker na het inrekenen van laatste overlever Pellaud. Met Démare, Viviani, Matthews en Sagan zaten de meeste topsprinters, ondanks een pittige finale, nog van voren. De Colombiaanse snelheidsduivels Gaviria en Álvaro José Hodeg bleven in de finale hangen op een halve minuut en gooiden met nog zes kilometer te gaan de handdoek in de ring.

Met nog vijf kilometer reed Groupama-FDJ naar de kop, maar de formatie van Démare werd twee kilometer later alweer overvleugeld door Israel Start-Up Nation. Het was stuivertje wisselen in de laatste kilometers, want uiteindelijk wist Groupama-FDJ weer het initiatief te nemen in de laatste kilometer. Miles Scotson leek namens de Franse formatie nog even de sprinters te verrassen, maar we kregen uiteindelijk toch een klassieke (massa)spurt.

foto: Cor Vos

Sagan ging als eerste de sprint aan en kwam er uit met enkele machtige pedaalslagen, maar de Slowaak werd op de streep nog gevloerd door Démare, al was het verschil zeer klein. De Fransman leefde nog enkele minuten in onzekerheid, niet overtuigd van zijn tweede Girozege, maar na het bestuderen van de fotofinish bleek Démare inderdaad de winnaar van de vierde etappe. Sagan werd tweede, Ballerini moest genoegen nemen met plek drie.

Dit artikel delen:

81 Reacties

Groetjesaandevoetjes 6 oktober 2020 om 15:59

Mooie foto finish

wieler4live 6 oktober 2020 om 16:02

Benieuwd naar de finish foto

Wheely 6 oktober 2020 om 16:02

Zonder foto dat wel.

Michelangelo 6 oktober 2020 om 16:18

Rijdt Demare op een kinderfietsje of lijkt dat maar op de foto?

zacht 6 oktober 2020 om 16:21

Dat viel mij ook meteen op, die kleine fiets. Uiteindelijk doesn’t size really matter in dit geval, de foto’s worden gemaakt op het moment dat het voorwiel de finishlijn raakt.

Groetjesaandevoetjes 6 oktober 2020 om 16:24

@zacht – wanneer doet size er wel toe dan? haha

zacht 6 oktober 2020 om 19:04

Mevrouw zacht leest mee, dus ik hou wijselijk mijn mond.

Voorgeborchte 6 oktober 2020 om 16:02

Wat een vreemde val (?) op het einde…

Wheely 6 oktober 2020 om 16:02

Zo nipt zie je ze zelden.

Ze weten het zelf niet.

007 6 oktober 2020 om 16:03

Cimolai toch wel gevaarlijk bezig in die sprint. Sneu voor Sagan, had het hem wel gegund. Demare ziet er wel flink afgetraind uit

guyremgabdel 6 oktober 2020 om 16:42

Ik ben geen Sagan-hater of zo, maar ben toch blij dat Demare gewonnen heeft, of beter dat Sagan niet gewonnen heeft. Alweer was er op zo 3-400m de schouder van Sagan tegen een ander renner. Hij kan het dit jaar blijkbaar niet laten.

007 6 oktober 2020 om 17:57

In dit geval was het niet Sagan zijn schuld. Kijk die meters daarvoor maar even naar Cimolai

Rhohan 6 oktober 2020 om 16:04

Bijzonder dat die Ballerini hier ook zo aan het sprinten is. Die jongen heeft (voor hij bij DQS reed) nooit zoiets laten zien.

Poeksel 6 oktober 2020 om 16:06

Dan heb je niet goed opgelet. HIj was altijd al een goede sprinter.

Rhohan 6 oktober 2020 om 16:11

Verder dan resultaten dat hem een sprinter van het niveau Rojas, Lawless, (of andere 3e lijn-sprinters) maakt, kom ik niet hoor.

Romāns Vainšteins 6 oktober 2020 om 16:12

Was nochtans al lekker bezig dit jaar, als aantrekker ook.

Panache 6 oktober 2020 om 16:13

Ik denk dat Rhohan heel goed heeft opgelet. Ballerini was voor de DQS tijd een heuvelrenner met een eindschot, maar kwam er in de normale massasprint niet aan te pas. Sbaragli, Rojas en Gavazzi verslaan is andere koek dan voor de millimeter meedoen met Demare en Sagan.

Limal 6 oktober 2020 om 20:10

– 10e etappe Giro 2018 – de 23-jarige Ballerini wordt 3e in de pelotonsprint na Bennett en Battaglin (2 vluchters voorop) in een heuvelachtige sprintersetappe.
-4e etappe Giro 2020 – de nu 26-jarige Ballerini wordt 3e in de pelotonsprint na Démare en Sagan in een heuvelachtige sprintersetappe.

Heel verdacht…

Maillot à Pois 7 oktober 2020 om 10:34

Ballerini heeft dit jaar wel duidelijk een stap gemaakt, maar uit het niets komt dit toch ook niet.

Ook bij Astana zat hij er ook al enkele keren goed bij in een pure sprint, bvb als 4de in de Brussels Cycling Classic, na Ewan, Ackermann en Philipsen, maar vlak voor Stuyven, Demare en Kristoff.

Michelangelo 7 oktober 2020 om 10:53

Zat ook perfect gepositioneerd. Knap resultaat, maakt hem niet meteen topsprinter. En in mijn ogen wel verrassend goed maar niet verdacht goed.

TheTimmy 6 oktober 2020 om 16:04

Viviani best knap na het eerst terug moeten rijden

TypischTenDam 6 oktober 2020 om 16:11

Een eervolle 5e plaats. Als ik Cofidis was zou ik het niet heel knap vinden voor het salaris waarvoor hij waarschijnlijk is aangetrokken…

Nog 0 overwinningen in het rode shirt en toch genoeg kansen gehad.

heuvelcolombia 6 oktober 2020 om 17:01

Klopt, hij had nog veel overschot maar zat constant ingesloten. Had niet verwacht dat hij na de achtervolging nog bij de snelsten zou horen vandaag.

andre77 6 oktober 2020 om 16:06

Ik wil die finishfoto inderdaad wel eens zien, ben nog niet 100% overtuigd.

G99prblms 6 oktober 2020 om 16:08

Waar is de foto? Dit lijkt haast een gok op basis van het shot net na de finish.

Geit in mijn Kelderman 6 oktober 2020 om 16:09

De tandjes wat is de regie hier slecht zeg. Lopen altijd te zaniken over de Tour, maar die Fransen weten wel hoe je een koers moet uitzenden. Bij de RAI niet.

HoofdIsVrij 6 oktober 2020 om 16:10

Leuk voor Sinkeldam!

De chaotische regie van de RAI en Eurosport irriteren mij wel mateloos. Geen touw aan vast te kopen.

Wheely 6 oktober 2020 om 16:13

Sinkeldam heeft er bar weinig aandeel in kunnen brengen maar goed wel leuk voor m.

LB117 6 oktober 2020 om 20:26

Wat was het aandeel van Ramon SInkeldam?

Baukema Tomoulin 6 oktober 2020 om 16:10

Al iets bekend over de al dan niet tijdsverschillen? Zaten echt wat gaten in het peoton Kruijswijk en Kelderman sowieso achter het gaatje

Massimo Bataille 6 oktober 2020 om 16:20

Heb geen beelden gezien, maar er moet een volledige seconde tussen 2 renners zitten om tijdsverschillen op te leveren.
Als het peloton aan 50 km/h over de meet rijdt, dan betekent dit 14m/s.
Een gat van 14m is al snel 7-8 fietslengtes. Is toch al deftig kloofje

Groetjesaandevoetjes 6 oktober 2020 om 16:26

Jack Haig sowieso op achterstand binnen.

Joaquim Agostinho 6 oktober 2020 om 16:27

Kelderman 24e… Gewoon heel goed bij de les!

Magician 6 oktober 2020 om 16:11

Vreemd dat er geen foto is en dat er opeens twee Vini renners op de grond lagen, maar prachtige sprint gezien. Sagan gaat hier zeker nog zijn ritje meepikken.

Grobbel 6 oktober 2020 om 16:14

Blijft angstvallig stil daarover inderdaad. Zag er toch akelig uit. Als het klopt dat deze renners pas als laatsten binnenkwamen nadat het hek al gesloten was dan zouden dat Spreafico, Van Empel of Wackermann kunnen zijn (de enige Vini-renners nog niet in de uitslag).

Grobbel 6 oktober 2020 om 16:28

Aiaiai:
171 van Empel Etienne Vini Zabù – KTM 13:33
DNF Wackermann Luca Vini Zabù – KTM –

Hek was dus blijkbaar nog voor de finishlijn gesloten, daar is iets echt compleet mis gegaan. :(

Magician 6 oktober 2020 om 16:28

Van Empel inderdaad laatste plaats nu, Wackermann zou DNF zijn. Heel naar.

007 6 oktober 2020 om 16:33

Citracca on RAI 2: “The helicopter was flying too low, the movement of the air blew up the barriers. Wackermann was send to the hospital, he was barely conscious – is not clear if he had broken his pelvis or femur. Barriers weren’t tied properly”

HoofdIsVrij 6 oktober 2020 om 16:36

Echt heel zuur. Wackermann reed juist zo goed de laatste tijd.

thorsen 6 oktober 2020 om 16:37

Oef. Pijnlijk.

Voor de organisatie…en de renners…

Deel Koeper 6 oktober 2020 om 16:11

Ik zal Peter een overwinning gunnen van zodra hij eens de laatste 3 kilometer kan rijden zonder een half dozijn schouderbeuken uit te delen.

G99prblms 6 oktober 2020 om 16:25

Dan heb je zelf nooit gekoerst. Rubbing shoulders is heel normaal, dit doet iedereen en fietsers klagen er daarom zelf niet over.

guyremgabdel 6 oktober 2020 om 16:44

Deel Keeper ik ben het volkomen met je eens.

Romāns Vainšteins 6 oktober 2020 om 16:46

Protestant.

LucasR 6 oktober 2020 om 18:13

Sinds wanneer mag dat niet meer? Hij is echt niet de enige hoor, en dat is gewoon part of the deal. If you can’t stand the heat, en zo….

peervaneynthoven 7 oktober 2020 om 12:42

@Vainstains: Je bedoelt waarschijnlijk ‘calvinist’. Je noemt het dier maar bedoelt eigenlijk een koe. Ik ben het overigens niet met je eens. Het begint met het bagatelliseren van dit soort zaken waardoor er nooit een eind zal komen aan sprint’veiligheid’ waar ieder de mond van vol heeft en ‘we’ ‘gewoon’ weer door gaan zoals het ging/gaat. Cimolai is dit ook aan te rekenen.

Monsieur Bendy 6 oktober 2020 om 16:12

Zouden al die ploegen met klassementsmannen, die er in de Tour sprintetappe na sprintetappe, een chaos van maken door hun kopman vooraan te willen houden, niet eens een keer goed moeten kijken naar hoe het er hier aan toe gaat. Alleen maar sprintploegen aan de leiding gezien, die zo de sprint kunnen voobereiden zonder al te nerveus gedoe om hen heen.
Zoals Ducrot altijd zegt:' Ze proberen risico's te vermijden door de risico's op te zoeken'.

Bassie55k 6 oktober 2020 om 16:22

Het is hier dan ook maar een groep van 80 man. Dat maakt het ook een beetje minder chaotisch.

thorsen 6 oktober 2020 om 16:15

Je kunt wat vinden over de regie in Italië, maar we hebben tenminste wel al een volledige uitslag. Bij koersen in Nederland en België moet je vaak 1 a 2 uur wachten voordat je weet wie er 11e is geworden.

Romāns Vainšteins 6 oktober 2020 om 16:47

Ik wacht altijd gewoon en kijk wat later, ontspannen.

Robbiebier 6 oktober 2020 om 16:25

Ik blijf dat sprint gebeuren toch maar kamikaze vinden hoor.

Ivanoviclover 6 oktober 2020 om 16:26

Ballerini die helemaal solo net niet Demare en sagan klopt is toch wel opmerkelijk. Ze gaan volgende keer toch niet met Hodg sprinten?

Deel Koeper 6 oktober 2020 om 16:40

Ballerini lijkt er eentje te zijn die zich via handigheid altijd wel goed weet te plaatsen en sporadisch ook eens kan winnen.

Koersmaniak 6 oktober 2020 om 16:27

Gaviria die slechter klimt dan Viviani..

de nieuweMerckx 6 oktober 2020 om 16:34

Hij is helaas niet meer de halve renner die hij ooit was.

guyremgabdel 6 oktober 2020 om 16:48

Komt terug vanuit een COVID-19 ziekte. En we weten (hopelijk) allemaal wat dit met een lichaam kan doen. Zie maar eens hoe Cav nauwelijks terugkomt na zijn epstein barr virus.

Sagan=hulk 6 oktober 2020 om 17:03

Gaviria won in Burgos, zijn allereerste koers na zijn besmetting. Verder voetballen alle ooit positief geteste voetballers terug mee. Ook Houle, Gatto en andere renners zaten direct terug in koers, zonder positieve PCR test hadden we die zelf nooit uit koers gezien. En ook om het covid-19 virus te vergelijken met epstein barr vind ik helemaal niet correct.

Misschien moet je eens wat meer echt over het wielrennen nadenken, Guy, dan weet je gewoon dat Gaviria niet kan klimmen en het volkomen logisch is dat hij hier lost als Bora tempo maakt.

guyremgabdel 6 oktober 2020 om 17:26

sagan=hulk, ben jij verwant met Trumpf ?
Je sleept er zelf voetballers bij ter vergelijking en ook andere renners die er nauwelijks ziek zijn van geweest. Richese en Gaviria waren bij de “gelukkigen” in Dubai. Deze zomer verklaarden zij in een reportage op tv dat zij destijds wel redelijk goed ziek zijn geweest. Of hebben jullie die reportage in NL niet te zien gekregen ? Misschien wat meer op B kijken. Vanavond Remco en volgende week elke avond Vive le velo.

Sagan=hulk 6 oktober 2020 om 17:46

Guy,
Ik heb het gevoel dat jij als een ware virusgoeroe iedereen in 'NL' beschuldigd van ontkenners, asocialen en dergelijke te zijn omdat ze daar andere maatregelen hanteren. Zelf ben ik trouwens afkomstig uit 'B', want ik veronderstel dat je hier België bedoelt? Dus ik kijk zeker regelmatig naar de televisie in 'B'.

Overigens vind ik de vergelijking tussen Gaviria en een voetballer die beide PCR positief getest zijn een veel beter vergelijking dan mezelf en Trump, ik vermoed dat ik het wel zou weten moest ik nog ergens een halve Amerikaanse familie hebben rondlopen.

Tenslotte heb ik je niet zien reageren op de inhoudelijke discussie waarbij ik het heel sterk betwijfel dat Gaviria nu nog last heeft van een opgelopen besmetting in februari, wat nu toch al bijna acht maanden geleden is.

Romāns Vainšteins 6 oktober 2020 om 19:20

Ja Guy, ook in B heb je ze nu, net te laat de grens dicht.

guyremgabdel 6 oktober 2020 om 20:32

sagan=hulk, heb je mijn reactie goed gelezen ? Daarin staat KAN . Ik beweer dus allesbehalve dat het zeker is. Heb je trouwens die reportage gezien deze zomer ? Beiden gaven hierin aan dat ze zeer beangstigend waren geweest op dat moment welk impact het virus op hun verdere carrière zou hebben inzake hart en/of longaandoeningen .

Mystery Rider 6 oktober 2020 om 16:30

Is er ergens een statistiek te vinden die aantoont dat Sagan in zijn carrière al meer 2de als 1ste geweest is?

Wielerflist? Anyone else?

Milanjacks 6 oktober 2020 om 16:43

Het is toch ook niet zo heel gek. Er zijn honderden renners die vaker tweede zijn geworden dan eerste.

toerist 6 oktober 2020 om 16:50

PCS geeft niet makkelijk een sluitend resultaat omdat bij de resultaten geen onderscheid gemaakt wordt tussen zeges/2e plaatsen als prof of in jeugdcategorieën (tenzij ik een filter over het hoofd zie). Maar het resultaat is bijna 50/50, net iets meer zeges dan 2e plaatsen in zijn carrière tot nu toe (113 tegen 108)

fringale 6 oktober 2020 om 16:32

Mij viel uit luchtbeelden op dat Sagan zich opmerkelijk hoffelijk gedroeg temidden het gedram van Lonardi’s en Cimolai’s. In de eindsprint lijkt hij de deur ook eerder open te zetten dan dicht te doen. Ik denk toch dat hij zich op dat vlak wat herpakt heeft…of gewoon beter in vorm en dan koers je rustiger ? Hoe dan ook, ik gunde hem de zege, en denk dat die er wel zit aan te komen.

Rob Stijgerberg 6 oktober 2020 om 16:36

Beste Wielerflitsers,

Gefeliciteerd Peter Sagan! Het is vrij waarschijnlijk dat Peter Sagan toch deze wedstrijd heeft gewonnen.

Ik zal het kort uitleggen:
Kijk even naar de foto-finish. Zie je hoe de spaken krom zijn? DIt komt door een effect dat bekend staat als ‘rolling shutter’. Dit hangt af van hoe de sensor van een camera word uitgelezen.
(zelfde effect is een vliegtuig propellor die er op een video krom uit ziet)

Hierdoor word beeld van bewegende onderdelen niet juist weergegeven en lijken bewegende objecten linksboven in beeld meer naar rechts te staan dan in de realiteit het geval is.

Gezien de positionering van de camera, lijkt het mij erg waarschijnlijk dat deze sprint in de realiteit gewonnen is door Peter Sagan. In de realiteit is hij waarschijnlijk al een centimeter of twee verder.

Voorbeeld van het effect:
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.dpreview.com%2Fforums%2Fpost%2F53720883&psig=AOvVaw0kn1adfLQSiSi5UP_4TOGm&ust=1602081185845000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCMD80NeXoOwCFQAAAAAdAAAAABAD

Dus, ik stel voor dat iemand de wedstrijdleiding van de Giro Italia belt, om dit alsnog recht te zetten. Heeft iemand het telefoonnummer van de wedstrijdleiding?

Mvg
Rob

Joaquim Agostinho 6 oktober 2020 om 16:49

Hallo, met Rob. De uitslag klopt niet hoor…tuut tuut tuut tuut…

Steven_E 6 oktober 2020 om 16:52

Rob,

Je uitleg zou kloppen als de finishfoto een 2D-beeld was, zoals dus wanneer je een helikopter fotografeert. Echter, de finishfoto is een aanschakeling van 1D-beelden (pakweg 1 pixel breed, netjes op de finishlijn). De 2e dimensie is de tijd, verder naar rechts tellen de (honderdsten van) seconden. Een 2D-beeld nemen kost (relatief) veel meer tijd als een 1D-beeld, dus vandaar dat je dat effect hier kan verwaarlozen. De kromme spaken worden veroorzaakt door het aaneenplakken van deze 1D-dwarsdoorsneden. Op de 2e pixellijn is het wiel namelijk al net iets verder doorbewogen, en op de 3e lijn nog net wat verder etc.
Vandaar ook dat lopers vaak met een onrealistisch lang been op de finishfoto staan, omdat ze hun voet bvb op de meet plaatsen en hun lijf nog moet volgen, en die voet er nog steeds staat enkele fracties later als het lijf de meet al heeft overschreden. Op de finishfoto zie je dan van rechts naar links al de voet beginnen, dan komt het lijf erbij en dan nog steeds een hiel (voet dus veel te lang in verhouding).

Steven_E 6 oktober 2020 om 16:57

Mooi voorbeeld van het effect met de voetjes: https://images.app.goo.gl/T3CeHfmkpv1yNhNW6

JumbowintdeGiro 6 oktober 2020 om 17:37

Haha Rob, weet je hoe lang ze al met die finishfoto’s werken? Daar hebben ze goed over nagedacht. Steven_E legt het perfect uit.
Als de finishfoto een 2D-foto zou zijn, dan zouden de spaken die neerwaarts gaan, juist andersom gekromd zijn door het rolling shutter effect. De wielen zouden ovaler zijn en Sagans fiets niet zo veel langer als die van Demare.
Maar je hebt gelijk dat je daar met vertraagde weergaven van gewone camerabeelden op de finish mee moet opletten.

Arie den Blanken 6 oktober 2020 om 16:37

Vanwege het slechte weer niet veel beer te doen dan naar deze Giro rit kijken. Uitgezonderd het laatste kwartiertje een slaapverwekkende vertoning. Op wielergebied kijk ik echt uit naar de eerste SuperPrestige a.s. zondag in Gieten.
Nu even kijken naar Rai Away.

Har77 6 oktober 2020 om 17:24

Ah, de superprestige, waar Janneke, Mieke, kabouter Wes….eeehm…Eli en de kat van Wout van Aert (om in folkloristische termen te blijven) een paar rondjes om het parochiehuis en de voetbalclub van Gieten rijden op ongeschikt materiaal.

Da's inderdaad pas genieten.

Waarom kom je hier (en op het mtb forum) continu afgeven op andere takken vd sport die wel interessant zijn voor een groot publiek en die bestaanrecht hebben zonder dat daar het loonzakje van een stel bezopen idioten voor aangewend moet worden?

Wellicht is http://www.modderploeteren.be iets voor je?

Lalsacien 6 oktober 2020 om 17:35

Rai away, weg met de Italiaanse zender???

Murcia 6 oktober 2020 om 17:03

Demare die wint is natuurlijk normaal, maar Sagan was toch weer verrassend sterk hier. Die eerste aanzet heb ik in de hele Tour nog nooit gezien. Ballerini prima, netjes ook Almeida geholpen bij die tussensprint.

Limal 6 oktober 2020 om 20:25

Inderdaad, Sagan lijkt de Tour nodig gehad te hebben om weer in topvorm te komen. Over een dikke week mag hij zich van mij eens buiten tijd laten binnenrollen om dan aan de RVV en P-R mee te doen. Hoe meer favorieten in topvorm aan de start, hoe mooier.

Schollekop 6 oktober 2020 om 18:23

Wel bijzonder dat renners die QS hebben verlaten opeens een heel stuk minder presteren (Terpstra, Gaviria, Viviani).

Murcia 6 oktober 2020 om 18:34

Heeft in het geval van vertrekkende sprinters te maken met de trein denk ik, Bij DQS is de trein voor een groot gedeelte bepalend bij het succes van hun sprinters. En Terpstra was onderdeel van de klassieker kern en laten we wel wezen met het overtal aan klasbakken daar is de kans op winst een pak groter. Zelfs als Terpstra nu topfit is, wie kan hem ondersteunen bij Total?

harryjohan71 6 oktober 2020 om 18:38

Terpstra is zwaar gevallen en op de weg terug. Gaviria heeft dit jaar ook al wedstrijden gewonnen en vorig jaar ook. Hij presteerde bij DQS niet veel beter. Viviani mist de trein van DQS.

Headlines

Materiaalzone

Populair