Giro 2019: Umberto Orsini haalt de rustdag niet

zondag 19 mei 2019 om 12:41
Giro 2019: Umberto Orsini haalt de rustdag niet

foto: Cor Vos

Maandag kunnen de renners ‘genieten’ van de eerste rustdag in de Giro d’Italia, maar Umberto Orsini heeft vandaag alsnog opgegeven. De Italiaan van Bardiani-CSF heeft last van een acute ontsteking in zijn linkerknie. Orsini is alweer de dertiende uitvaller in deze Giro.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 24-jarige renner kreeg twee dagen geleden plots last van een ontsteking. De Italiaan probeerde op karakter nog door te rijden, maar tijdens de verkenning van de individuele tijdrit naar San Marino werd de pijn ondragelijk. Orsini heeft samen met de medische staf besloten om uit koers te stappen.

Voor de jonge Orsini was het zijn eerste Giro d’Italia. Hij liet zich in de vijfde etappe naar Terracina opmerken door mee te zitten in de vroege vlucht. De renner zal nu een tijdje rust nemen. Het is nog onduidelijk wanneer hij weer een rugnummer kan opspelden.


Giro 2019: De uitvallers

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone