Giro 2019: Teleurgestelde Elia Viviani stapt uit de koers
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2019 om 17:55

Giro 2019: Teleurgestelde Elia Viviani stapt uit de koers

Voor Elia Viviani zit de Giro d’Italia erop. De Italiaan van Deceuninck-Quick Step vertelde in Novi Ligure na afloop van de elfde etappe dat hij naar huis gaat om te rusten en zich voor te bereiden op zijn doelen later dit seizoen.

“Ik ben teleurgesteld, het is alweer niet gelukt”, reageerde Viviani tegenover Eurosport. “Ik weet niet waardoor het niet lukt. De eerste ritten voelde ik me sterk, maar daarna raakte ik iets kwijt. Waarschijnlijk heb ik behoefte aan wat rust. Ik vond het erg mooi om tijdens de Girostart bij de fans te zijn en de presentatie mee te maken, maar toen ik op de fiets stapte was er iets mis. Het is niet mijn Giro.”

De Italiaan leek nochtans in Orbetello de derde etappe te winnen, maar uiteindelijk werd hij gedeclasseerd wegens foutief sprinten. Ook tot aan de elfde rit naar Novi Ligure was hij meermaals dicht bij dagsucces, maar winnen deed hij niet. “Die declassering speelt zeker mee, honderd procent. Ik was sterk en vol zelfvertrouwen om daar doorheen te komen. Maar door alle praat eromheen, heb ik veel aan mijn hoofd gehad.”

Nu geeft hij er dan de brui aan – ook omdat na vandaag alleen de achttiende rit nog geschikt lijkt voor de sprinters. Voor Viviani, die deze zomer graag wil schitteren in de Tour de France, is het dan ook een logisch verhaal om uit de wedstrijd te stappen. “Ik moet nu wat rusten. Mijn Giro zit er nu op. Ik ben teleurgesteld: als je een doel hebt gesteld en je kan het niet bereiken, dan kan je beter stoppen en toewerken naar het volgende doel.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
22 mei 2019 19:12
Terecht teleurgesteld, maar ook tactisch gezien als een drol gejojood de laatste ritten.
Veel te laat naar voren, paar keer heen en weer, geen vast wiel, geen gebruikmaken van ploegmaats, erg slap allemaal.
22 mei 2019 19:13
Met dit niveau zal hij het in de Tour, tegen Sagan, Groenewegen, Bouhanni en wederom Ewan en Gaviria, ook niet makkelijk krijgen. De trein kan nog wel wat sterker bij QSI dan wat naar de Giro ging, maar n de Tour zal er ook aandacht zijn voor Mas en Alaflip.
22 mei 2019 19:46
Eerste ronde in jaren waarin QS geen sprint weet te winnen.
22 mei 2019 20:05
Whaha heb hier echt van genoten. QS blijft met lege handen deze giro.
    22 mei 2019 21:17
    Dat zegt heel veel over uw persoon, beste.
    22 mei 2019 21:44
    Ho, ho, ho, da's nog niet gezegd zunnu !
    De Giro duurt nog lang en dagoverwinningen staan op de loer.
    Wat gedacht van kanshebber James Knox in de komende bergetappes ?
23 mei 2019 00:19
Dus we moeten met z'n allen die veel te vele en waardeloze sprintetappes uitzitten en dan gaan de heren afstappen.... minstens halveren volgend jaar en dan in de laatste week....

Reacties zijn gesloten.