Giro 2019: Schade valt mee bij gevallen Ackermann

dinsdag 21 mei 2019 om 19:05
Giro 2019: Schade valt mee bij gevallen Ackermann

foto: Cor Vos

Pascal Ackermann hoopte in Modena zijn derde ritzege te boeken in de Giro d’Italia, maar het liep allemaal anders voor de sterke Duitser. De renner van BORA-hansgrohe kwam in de slotfase namelijk zwaar ten val. Gelukkig voor Ackermann valt de schade mee.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Zijn ploeg meldt op Twitter dat de tweevoudig ritwinnaar last heeft van schaafwonden en kneuzingen, maar geen breuken heeft opgelopen. Daarnaast heeft Ackermann wat huid verloren. Normaal gesproken zal de 25-jarige renner morgen weer aan de start staan van de elfde etappe.

Het is echter de vraag of de Duitser dan fit genoeg is om mee te sprinten in Novi Ligure. Overigens was Ackermann niet de enige renner van BORA-hansgrohe die ten val kwam. Zijn ploeggenoot Michael Schwarzmann kwakte ook tegen het asfalt, maar ook hij heeft geen serieuze blessures opgelopen.

Gallopin komt met de schrik vrij
Tony Gallopin lijkt eveneens zijn weg te kunnen vervolgen. De Fransman was ook een van de slachtoffers van de valpartij, maar de renner van AG2R La Mondiale heeft niks gebroken. “Tony heeft last van zijn knie en rechterpols, maar gelukkig zijn het alleen kneuzingen en bloeduitstortingen”, zo meldt zijn ploeg.

Dit artikel delen:

10 Reacties

wielerfan95 21 mei 2019 om 19:31

Deze valpartij gaat hem wel het puntenklassement in Verona kosten. Démare zal morgen al de trui over gaan nemen en niet meer afstaan. Jammer voor Ackermann, maar zijn rondedebuut is natuurlijk al meer dan geslaagd.

tvm 21 mei 2019 om 19:40

Tsja het is de vraag of Ackermann echt geen hinder heeft en dus al dan niet vol kan meesprinten morgen. Verder is er nog een potentiële sprintersetappe in de laatste week om het e.e.a. recht te trekken. Maar goed, de kans dat Demare hier aan het langste eind trekt is groot.

Covadonga 21 mei 2019 om 20:58

Demare kan beter ook afstappen en voor de Tour gaan. Ook al zou hij nog een etappe winnen, dan nog is het paars imo geen zekerheid.

Schijnbaar zet FDJ alles op Pinot in de Tour en dan is er geen plaats voor een sprinter.
Overigens is Demare voor een ploegentijdrit zeker een aanwinst.

Turtlehead 21 mei 2019 om 22:18

´valt wel mee´… heet dat dan. Natuurlijk: niks gebroken, kan nog fietsen, maar dat moet toch enorm pijnlijk zijn vanavond, vannacht en morgenochtend. Jammer, beleefde mooie doorbraak, sterke vent.
Hopelijk blijft ie in koers tot het einde (maar morgen geef ik er niet veel voor).

tvm 21 mei 2019 om 22:35

Mocht ik Demare zijn zou ik bij een voorsprong zeker de Giro uitrijden. Dan heb je die trui in ieder geval binnen, die kans krijgt hij niet gauw weer (met alle respect). Een tourrit is wellicht meer waard, maar die heeft ie al binnen en et is de vraag of dat komend jaar gaat lukken. Nee, dan deze proberen in te koppen.

DUSHI CURACAO 22 mei 2019 om 02:03

zoals het er nu uitziet gaat er een klassenmentman ermee vandoor met de paarse trui !!

Sunrider 22 mei 2019 om 08:26

Leek erop dat hijzelf de schuldige was van deze smak.

kooltje 22 mei 2019 om 08:38

Met zoveel sprintetappes waar Demare bijna allemaal voorin is geëindigd lijkt het mij zeer merkwaardig als de trui naar een klassementsrenner zou gaan.

Zonde voor Ackerman, hiermee gaat hij de etappes van vrijdag en zaterdag niet uitrijden

TrEb 22 mei 2019 om 08:56

Demare kan beter proberen om de puntentrui te winnen in deze Giro. Volgens mij heeft hij in de TdF een veel mindere trein omdat er dan vooral voor Pinot wordt gefietst.

SteelHorseCowboy 22 mei 2019 om 10:03

Wat is het verschil tussen een (forse) schaafwond en ‘huid verliezen’?

Headlines

Materiaalzone

Populair