Giro 2019: Ramon Sinkeldam in selectie Groupama-FDJ

dinsdag 23 april 2019 om 11:08
Giro 2019: Ramon Sinkeldam in selectie Groupama-FDJ

Ramon Sinkeldam - foto: Cor Vos

Groupama-FDJ heeft zeven van de acht namen voor de 102de editie van de Giro d’Italia op papier, meldt AFP. De Franse ploeg speelt Arnaud Démare uit als kopman in de drieweekse rittenkoers. Nederlander Ramon Sinkeldam wordt genoemd als één van zijn luitenanten. 

In het verleden reed Sinkeldam wel al meerdere malen de Ronde van Spanje en de Ronde van Frankrijk, maar de Giro d’Italia reed hij nog nooit. Vanaf 11 mei maakt hij in de Italiaanse drieweekse rittenkoers zijn debuut als onderdeel van de sprinttrein van Arnaud Démare.

Démare, die de ploeg aan dagsuccessen moet helpen, reed de Ronde van Italië al twee keer (2012 en 2016), maar hierin wist hij nog geen etappe te winnen. Het management van de ploeg geeft hem met Jacopo Guarnieri, Olivier Le Gac, Ignatas Konovalovas en Sinkeldam alvast vier helpers mee. Valentin Madouas, afgelopen zondag nog achtste in de Amstel Gold Race, krijgt een vrije rol in zijn eerste grote ronde.

Antoine Duchesne en Miles Scotson vechten nog om het laatste plekje in de Giro-selectie van de ploeg van Marc Madiot.

De afgelopen seizoenen maakte de Franse WorldTour-formatie furore in de Ronde van Italië met Thibaut Pinot. In 2017 won de Franse klassementsrenner een etappe en werd hij vierde in het eindklassement. Een jaar later leek Pinot op weg naar het eindpodium, maar een fameuze inzinking in de laatste bergrit noopte hem uiteindelijk zelfs tot opgeven. Dit jaar gooit Pinot het over een andere boeg, de klimmer uit de Vogezen richt zich op de Tour de France.

Selectie Groupama-FDJ voor Giro d’Italia
flag-fr Arnaud Démare
flag-it Jacopo Guarnieri
flag-lt Ignatas Konovalovas
flag-se Tobias Ludvigsson
flag-fr Olivier Le Gac
flag-fr Valentin Madouas
flag-nl Ramon Sinkeldam
flag-ca Antoine Duchesne of flag-au Miles Scotson

Dit artikel delen:

15 Reacties

Tpinotfan 23 april 2019 om 11:17

Prima trein voor Démare en genoeg etappes waar hij zou moeten kunnen winnen. Ben eigenlijk meer benieuwd naar wat Madouas kan. Zou me niks verbazen als hij vanuit een vluchtgroep een lastige rit wint.

Jotto-Lumbo 23 april 2019 om 11:21

Toch wel een karige selectie voor een WT team. Démare in topvorm kan natuurlijk een etappe winnen. Maar daar heeft hij dit seizoen nog helemaal niks van laten zien. Daarnaast staan er een hoop betere sprinters aan de start van deze Giro (Viviani, Gaviria, Ewan en Ackermann). Het zou zomaar kunnen dat FDJ een kleurloze ronde gaat rijden.

Random wielerliefhebber. 23 april 2019 om 12:01

Demare krijgt hier wel een sterke sprint trein mee, zie hem wel 1/2 etappes winnen.

ThorHushovd 23 april 2019 om 11:39

Jammer dat Gaudu niet voor eigen klassement mag rijden in Italie. Zal in TdF vast niet volledige vrijheid krijgen. Zo met alleen Demare wel heel erg karige selectie idd. Kung voor de tijdritten wordt blijkbaar ook gespaard voor de TTT in de tour.

Random wielerliefhebber. 23 april 2019 om 12:02

Zonder BMC fiets word het voor Kung toch een stuk moeilijker om een TT te winnen

Kraaijvanger 23 april 2019 om 12:28

Is Demare niet de grote kanshebber voor de puntentrui i.v.m. zijn mogelijkheden op geaccidenteerd terrein? Wie kan dat nog meer?

Ab Normaal 23 april 2019 om 12:33

Viviani, Gaviria, Ewan en allemaal rapper dan Demare.
Grote vraag voor de puntentrui is meer wie de Giro uit wil rijden met het oog op een mogelijke deelname aan de Tour en het feit dat je als sprinter na etappe 11 nog wel heel erg veel moet klimmen voor die ene sprintkans en een mogelijke puntentrui.

Poeksel 23 april 2019 om 12:51

Viviani, Gaviria, Ewan en Demare rijden alle vier de Tour toch? Etappe 12 is nog een kleine kans, daarna is het afstappen of bikkelen voor de puntentrui en etappe 18.

Kraaijvanger 23 april 2019 om 12:59

Die zijn idd sneller maar de punten trui win je niet alleen door sneller te zijn.

Gaviria is volgens mij niet helemaal geschikt voor geaccidenteerd terrein dacht ik en rijdt de Tour dus stapt halverwege af. Evenals Gaviria rijdt ook Ewan de Tour, waar afstappen voor de hand ligt.

Viviani kan die een sprint heuvelop winnen of na een heuvel?

Bummetje 23 april 2019 om 13:31

Gaviria en Ewan kunnen dat net zo goed als Demare. Viviani lijkt mij niet, maar als hij oppermachtig blijkt in de vlakke sprints zou dat zomaar genoeg kunnen zijn. Viviani gaat wel proberen de giro uit te rijden neem ik aan.

Poeksel 23 april 2019 om 14:25

Waarom denk je dat, Bummetje?

Random wielerliefhebber. 23 april 2019 om 16:48

@Poeksel, Demare rijd de tour NIET in tegenstelling tot die andere 3. Dat maakt hem een kanshebber, grootste concurrent zal Nizzolo zijn

Covadonga 23 april 2019 om 21:04

@random
Bron?

Random wielerliefhebber. 23 april 2019 om 21:25

Pinot richt zich vol op de tour met daarbij, Reichenbach, Gaudu, Kung, Morabito, Molard. Is sowieso geen plaats meer voor een lead-out en dan is het nutteloos een Demare nog in zo’n selectie te proppen zonder ondersteuning

Headlines

Materiaalzone

Populair