Giro 2019: Nizzolo stapt na vandaag af

Giro 2019: Nizzolo stapt na vandaag af

foto: Cor Vos (archief)

donderdag 23 mei 2019 om 12:38

Dimension Data heeft de opgave van Giacomo Nizzolo in de Giro d’Italia aangekondigd. De Italiaanse sprinter, die vier keer bij de beste tien reed in een daguitslag, rijdt nog wel de twaalfde etappe naar Pinerolo.

“Vandaag zal de laatste rit van Giacomo Nizzolo zijn in de Giro van dit jaar”, schrijft de Zuid-Afrikaanse ploeg. Hij is natuurlijk teleurgesteld om de Corsa Rosa te verlaten, zijn thuisronde. De ploeg heeft besloten dat het het beste is dat hij naar huis gaat om zich voor te bereiden op de volgende doelen.”

Na de vlakke etappe van woensdag gaven sprinters Caleb Ewan en Elia Viviani al aan niet meer op te stappen. Er komt nog één sprinterskans aan in de derde week van deze ronde.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Jori 23 mei 2019 om 12:43

Ironie wilt dat het momenteel zo traag gaat dat hij dus zelfs niet op tijd kon afstappen voor vandaag, maar dus nog een extra dagje moet.

Dimension Data lijkt wel steeds meer een soort kerkhof te worden voor (ambities van) wielrenners, echt niemand die daar komt rijdt meer uitslagen.

EDIT: Al dacht ik wel aan begin van seizoen dat Nizzolo er weer bovenop kwam, gezien mooie uitslagen Oman en Tirreno, zelfs met valpartij

Tpinotfan 23 mei 2019 om 12:53

Toch erg vreemd, waar zou Nizzolo zich nou op moeten voorbereiden? Hij heeft nu als een van de weinige overgebleven sprinters juist nog een kans volgende week en Dimension Data rijdt verder toch nergens voor. Moet hij dan naar de Tour omdat Cavendish achteruit rijdt? Daar gaat hij echt geen overwinningen behalen.

ThorHushovd 23 mei 2019 om 12:54

Haha – ironiegrapje van Jori is wel leuk.

Baal wel van, want voor m'n pooltje had ik liever dat hij bleef rijden – om alleen die ene etappe nog plekje 6 te pakken was prima geweest. Juist doordat de spoeling dunner werd, werd zijn kans toch iets groter op een mooie ereplek. En omdat demare en ackermann blijven koersen, gaan hun ploegen ook wel controle nemen zodat het toch een massaspurt wordt. Nou goed, zo is het maar.

Polleke 23 mei 2019 om 13:02

Giro moet zich zelf de schuld geven voor deze schaamteloze voorstelling…eerst krijgen dat handvol sprinters veel te veel kansen en als dank gaan ze lopen…de GC mannen moeten hun feestje van anderhalve week nu al (!) ook maar zien door te komen….

Chaba 23 mei 2019 om 13:46

Alle ballen op Gibbons dan maar. Ze sprintte allebei toch al mee.

Ab Normaal 23 mei 2019 om 14:56

Kan nu wel al afstappen met die kopgroep.

Headlines

Materiaalzone

Populair