Giro 2019: López hoopt de schade te beperken in de tijdritten
foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2019 om 16:48

Giro 2019: López hoopt de schade te beperken in de tijdritten

Er is al veel gezegd en geschreven over de kansen van Primož Roglič, Tom Dumoulin en Simon Yates in de aankomende Giro d’Italia, maar wat mogen we verwachten van Miguel Ángel López? De Colombiaan werd vorig jaar nog derde in de Italiaanse rittenkoers. “Ik hoop vooral de schade te beperken in de tijdritten”, zo laat hij voor de start weten.

De 25-jarige López is een uitstekende klimmer, maar tijdrijden is niet zijn specialiteit. Zo verloor hij vorig jaar in de tijdrit naar Rovereto tweeënhalve minuut op Dumoulin, en dat over een afstand van 34,2 kilometer. Dergelijke tijdsverschillen verwacht de kopman van Astana dit jaar echter niet.

“De drie tijdritten zijn namelijk erg heuvelachtig, wat goed is voor mij”, aldus López. De grote vraag is hoeveel tijd de Colombiaan mag verspelen, om nog een kans te maken op de roze trui. “Het zal moeilijk worden als ik meer dan twee minuten verlies op Roglič en Dumoulin”, zo denkt Superman.

Vertrouwen
López zal zaterdag echter wel met vertrouwen beginnen aan de 102e editie van de Giro d’Italia. De kopman van Astana won dit seizoen namelijk al de Tour Colombia 2.1 en de Ronde van Catalonië. Hij kan de komende weken rekenen op een sterke ploeg, met Ion Izagirre en Pello Bilbao als luxeknechten.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
9 mei 2019 16:55
Wat een grijze uitspraken.

Waarom zegt hij niet dat hij Roglic, Dumoulin, Yates en Nibali in de tijdritten ook te grazen gaat nemen?

Of dat hij hoopt op maximale schade in de tijdritten, omdat er anders geen uitdaging is voor hem door zijn voordeel in de bergen?
9 mei 2019 16:56
Vreemde selectie en het lijkt wel of ze amper naar de samenstelling hebben gekeken. Stuk voor stuk aardige tot prima klimmers, maar ook een aantal die min of meer van hetzelfde niveau zijn. Je ziet direct dat z'n ploeg 1 of 2 sterke renners voor het vlakke of de hectische finales mist.... Veel risico dat ie juist daar veel tijd gaat verliezen
9 mei 2019 17:04
Ik verwacht wel dat hij de sterkste klimmer is in de derde week, maar of het voldoende zal zijn?
9 mei 2019 17:54
Heuvelachtige tijdritten zijn in het voordeel van tijdrijders als Dumoulin en Roglic. Niet in het voordeel van klimmers. Het zijn niet echt complete klimtijdritten op 1 berg. Dus hij is bezig om positief te doen en dat snap ik. Maar praat geen onzin aub.
9 mei 2019 18:52
Ik geef Angel Lopez geen kans om top vijf te rijden. Maar de proloog en de negende etappe (tijdrit) zijn volgens mij geen heuveletappes. Dan heb je meer afwisseling.
Dit zijn uiteindelijk twee klimtijdritten waarin volgens mij Angel Lopez wel goed uit de voeten kan.
Oké, Roglic, Dumoulin, Yates, Izagirre, zullen sneller zijn is mijn verwachting. Maar daar achter zal het met de overige klassementsrenners niet zo veel uitmaken.

Reacties zijn gesloten.