Giro 2019: Knieblessure zorgt voor opgave debutant Knox

donderdag 23 mei 2019 om 21:57
Giro 2019: Knieblessure zorgt voor opgave debutant Knox

foto: Cor Vos (archief)

James Knox stapt vrijdag niet meer op in de dertiende etappe van de Giro d’Italia. De jonge Brit, die debuteerde in een grote ronde, heeft te veel last van een knieblessure.

Knox liep de kwetsuur op in de vierde etappe naar Frascati, waarin ook Tom Dumoulin ten val kwam. Het herstel gaat niet zoals gehoopt en dus heeft zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step besloten geen risico te nemen met de 23-jarige Knox.

“We hoopten dat de knie nog iets van herstel kon tonen in de vlakke etappes en de rustdag, maar helaas. Vandaag was de eerste test op een klim. Kijkend naar hoe ik mij voelde en wat er nog komen gaat, hebben we besloten om te stoppen”, zegt Knox.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld, omdat de valpartijen in etappes drie en vier mijn plezier hebben vernield. Ik moest daardoor in de overlevingsstand. Ik hoop snel terug te keren in de Giro d’Italia, want het is een mooie wedstrijd”, sluit Knox af. Hij zal komende week in België uit voorzorg nog een mri-scan ondergaan.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Titaantje 23 mei 2019 om 22:06

Reed door die blessure al zeer anoniem rond. Beter om af te stoppen, te herstellen en dan ergens meer betekenisvol gaan rondrijden, zeker met wat hij al heeft laten zien op jonge leeftijd.

bilthoven 23 mei 2019 om 22:28

Heel jammer, was aan een heel goed seizoen bezig. Hopelijk valt de blessure mee.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair