Giro 2019: Kijkcijfers Eurosport dalen in Nederland

maandag 3 juni 2019 om 16:42
Giro 2019: Kijkcijfers Eurosport dalen in Nederland

foto: Cor Vos

De voorbije Giro d’Italia heeft in Nederland minder kijkers getrokken dan vorig jaar. Het gaat om een kijkcijferdaling van vijftien procent voor Eurosport. Dat blijkt uit de data van de Belgische sporteconomie-onderzoeker Daam van Reeth.

Dit jaar stemden dagelijks gemiddeld 228 duizend mensen in Nederland de televisie af op de Giro d’Italia, tegenover een gemiddelde van 269 duizend kijkers vorig jaar. De drie meest bekeken etappes waren die over de Mortirolo (366 duizend), de laatste bergrit (352 duizend) en de openingstijdrit (299 duizend). De minst bekeken etappe was de sprintersrit van woensdag 22 mei, toen Caleb Ewan de sprint won. Naar die etappe keken 127 duizend mensen.

In 2018 lag het gemiddelde aantal kijkers op 269 duizend per etappe. Toen was de strijd in het algemeen klassement tussen Chris Froome, Tom Dumoulin en Simon Yates tot in het slotweekend spannend. In hoeverre de vroege opgave van Dumoulin deze Giro invloed heeft op de kijkcijfers van Eurosport, is niet bekend.

Dit artikel delen:

116 Reacties

wielrenner 4 juni 2019 om 10:47

Geef mij als liefhebber maar de Belgische commentatoren. Ben je ook van die hoogst irritante reclameblokken af.

0
EddyB1958 4 juni 2019 om 10:58

Indien in Vlaanderen de koers of cross of vandaag ook nog het mountainbiken, Wuyts en co hebben het nu éénmaal voor Mathieu, uitgezonden wordt op Sporza dan staat in ieder volkscafé de koers op, soms wel met ondertitels txt 888. De klanten vragen ernaar. Maar naar Eurosport vraagt bijna niemand. Dus ook geen Giro op TV in het café.

0
Mystery Rider 4 juni 2019 om 14:27

Niemand zapt naar pagina 210 op Telenet, geen idee waar Eurosport staat op Proximus TV…

0
roveroog 4 juni 2019 om 11:32

Ga ik het zeggen? ja, ik ga het zeggen.
Ik kan niet tegen die rare X-benen van Traksel….

Verder is het een enorme opgave om 160 km fietsen over een biljartlaken vol te kletsen. Leuke baan, lijkt me, maar dat zijn natuurlijk niet de krenten uit de pap.

0
leegloper 4 juni 2019 om 12:25

@roveroog,
Scherp oog heb je, nu hebben we de verklaring voor de dalende kijkcijfers. Ook al komt Traksel voornamelijk met zijn bovenlichaam in beeld, toch was er iets dat stoorde. Nu weten we wat.

0
Mystery Rider 4 juni 2019 om 14:33

De commentatoren krijgen een roadbook en script book.

De grote rondes zijn 1 grote marketing machine voor de regios die aangedaan worden.

De commentatoren worden niet enkel betaald om de koers te becommentariëren , maar krijgen ook de opdracht in het script book om de regio aan te prijzen.

Eurosport betaald veel centjes voor de exclusieve uitzendrechten, de regios betalen veel centjes aan de organisatoren van de Giro (vooral start en aankomstplaatsen) en willen ook return on investment.

Money makes the world go round!

0
Toon van Druenen 4 juni 2019 om 16:03

Karsten, klep dicht

0
Joram 4 juni 2019 om 22:58

Echt Nederlands, en maar zeiken.

Ben blij dat een zender als eurosport tenminste interesse toont in de vele wielerwedstrijden. Heb ik een Nederlandse of zelfs een Belgische zender nog nooit zien doen.

En ja dan is de keuze van commentatoren misschien niet altijd de keuze van iedereen (onmogelijk). Maar nogmaals, ze doen het tenminste.

Chapeau Eurosport!

0
Vincenzo 5 juni 2019 om 09:59

Prima commentaar bij Eurosport, zowel Jeroen als Karsten.
Ergerde mij af en toe omdat ze zo erg voor Roglic waren, maar dat is maar 1 minpunt. De hoeveelheid reclame is wel irritant en interviews die op een slecht tijdstip werden uitgezonden.
Heb natuurlijk 10x liever Sporza, veel meer kunde en wijsheid!
De etappes waren wel zeer saai, teveel vlakke etappes in de eerste 2 weken. Verder was het voor mij wel spannend en was het niet erg dat Tom Dumoulin uitviel omdat hij saai rijd. Ik hou meer van aanvallende renners die durven.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone