Giro 2019: Geen breuken Olivier Le Gac na val in sprint

zondag 12 mei 2019 om 18:11
Giro 2019: Geen breuken Olivier Le Gac na val in sprint

Olivier Le Gac - foto: Cor Vos (archief)

De finale van de tweede etappe in de Giro d’Italia werd opgeschrikt door een valpartij van een renner van Groupama-FDJ. Het ging om Olivier Le Gac, die in aanraking kwam met een sprinter van Israel Cycling Academy en ten val kwam.

In de bochtige finale stuurde Le Gac weg, nadat hij zijn kopman Arnaud Démare af had gezet aan kop van het peloton. Precies op dat moment wilde een renner van Israel Cycling Academy (uitgerekend zijn oud-ploeggenoot Davide Cimolai) echter buitenom Le Gac inhalen. Omdat er weinig ruimte meer was, zorgde dat voor een aanraking waarbij Le Gac viel.

Groupama-FDJ laat weten dat de Fransman de finish heeft kunnen halen. Dat deed hij als 129ste. “Le Gac zal worden opgevangen door ons medisch team, maar hij heeft op het eerste oog niets gebroken”, aldus de Franse ploeg. Kopman Démare eindigde in de sprint uiteindelijk als vijfde.

Jacopo Guarnieri laat weten dat er geen problemen zijn tussen Cimolai en Le Gac. Op de foto die de Italiaan deelt geeft Cimolai zijn ex-ploegmaat een zoen op de wang.

Dit artikel delen:

1 Reactie

west 12 mei 2019 om 18:25

Was dat zijn oud-ploeggenoot Cimolai die zich daar even tussendoor wurmde?

Headlines

Materiaalzone

Populair