Giro 2018: LottoNL-Jumbo presenteert als eerste definitieve selectie
George Bennett in de Tour of the Alps - foto: Sirotti (archief)
dinsdag 24 april 2018 om 10:04

Giro 2018: LottoNL-Jumbo presenteert als eerste definitieve selectie

LottoNL-Jumbo is de eerste ploeg die de definitieve selectie voor de Giro d’Italia openbaar maakt. De Nederlandse WorldTour-ploeg stuurt George Bennett als kopman naar Israël, waar de eerste drie dagen de Italiaanse grote ronde verreden worden. Danny van Poppel wordt uitgespeeld in de sprints. Robert Gesink gaat op jacht naar ritzeges.

“In de tijdritten rekenen we op Jos van Emden”, schrijft de ploeg. “Gijs Van Hoecke, Bert-Jan Lindeman, Enrico Battaglin en Koen Bouwman completeren de selectie die op elk terrein een rol van betekenis zou moeten kunnen spelen.”

De afgelopen jaren was Steven Kruijswijk de kopman van LottoNL-Jumbo in de Giro. Vorig jaar viel de Brabander twee ritten voor het einde uit, toen hij tiende stond in het klassement. In 2016 reed Kruijswijk lange tijd in de roze trui, maar kwam hij drie ritten voor het einde zwaar ten val in een sneeuwmuur. Hij moest toen genoegen nemen met de vierde plek in het klassement.

De laatste twee seizoenen wist de Nederlandse formatie een rit te winnen in La Corsa Rosa. Vorig seizoen zorgde Van Emden voor ritsucces door de afsluitende tijdrit naar Milaan te winnen. In 2016 wist Primoz Roglic de tijdrit door de Chianti-streek te winnen.

Selectie LottoNL-Jumbo voor de Giro d’Italia 2018 (4-27 mei)
flag-nz George Bennett
flag-it Enrico Battaglin
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Danny van Poppel
flag-be Gijs Van Hoecke

[poll id=”782″]

RIDE Magazine
64 Reacties
Sorteer op:
24 april 2018 13:11
Ben benieuwd. Met deze ploeg moet je denk ik verwachten dat Bennett top-10 rijdt en er met wat geluk 1 ritje gewonnen wordt. De rest is bonus.
24 april 2018 13:27
Ik hoop op een etappe overwinning van Gesink, een etappe overwinning van Van Poppel en een tiende plaats in het algemeen klassement van Bennett. Dit is ambitieus maar mocht het lukken dan heeft LottoNL een extra stap gezet in de ontwikkeling van de ploeg.
24 april 2018 13:31
Een herhaling van dingen die reeds eerder zijn gedaan (in de Vuelta) door de bewuste renners zou toch geen extra stap zijn?
24 april 2018 13:44
Een hoop hosanna reacties hier al. Afgaand hierop zou er elke dag een renner van TLJ in de top 10 moeten kunnen eindigen. Bennet zal het in het hooggebergte toch echt alleen moeten opknappen. Top-5 zal daardoor te hoog gegrepen zijn.
24 april 2018 13:44
Ben heel erg benieuwd naar Bouwman. Presteert de laatste tijd erg goed, sowieso een sterke selectie voor TLJ.
24 april 2018 14:11
Graag realistisch blijven wat betreft Koen Bouwman. Heeft in de Tour des Alps (5 dagen) inderdaad een prima progressie getoond, maar een Giro is met het deelnemersveld, het aantal dagen en verplaatsingen van een totaal ander kaliber. Maar ben wel benieuwd of hij dat niveau over een wat langere periode al kan bevestigen. Zou mooi zijn en bepaalt ook voor een deel of er nog meer in zit. @Ghostwriter, top 10 Bennet en 2 etappe overwinningen zou inderdaad een topprestatie zijn( van Emden?). Ik kijk er naar uit.
24 april 2018 14:29
Leuke ploeg met veel mogelijkheden; de verwachtingen zijn hoog gespannen. Op zich niet ten onrechte. Maar wat wil de TLJ-ploegleiding nou bereiken? Het bericht boven zegt niets: een kopman is er altijd en daarna wordt er open deuren ingetrapt: in de tijdritten reken we op Jos van Emden, in de sprints wordt Danny van Poppel uitgespeeld en Robert Gesink gaat op jacht naar ritzeges (dat kan maar in een beperkt aantal ritten). Gelet op zijn sprint en zijn prestaties in de Tour of the Alps zou ik voor ritzeges dan eerder Koen Bouwman uitspelen. Wat wil TLJ met deze mooie ploeg echt bereiken zodat we weten of ze wel of niet terecht tevreden kunnen zijn na de Giro?
24 april 2018 14:31
@skylimit
Bouwman zal waarschijnlijk meer etappes wel dan niet er bij de voet van de laatste klim nog bij Bennett zitten. In de zwaarste klimetappes zal dit niet het geval zijn maar als Bennett er in het algemeen klassement goed voor staat zal Gesink zijn rol als rittenkaper heus wel combineren met een rol als meesterknecht. Voor iemand die pas één keer top 10 heeft gereden in een grote ronde heeft hij met verder Lindeman en Battaglin een prima klassementstrein. Als hij deze Giro een goed klassement rijdt zal hij de volgende grote ronde die hij als kopman rijdt waarschijnlijk een betere ondersteuning krijgen.
24 april 2018 14:59
Lekker vrijbuiten daar is dit een prima ploeg voor.
24 april 2018 16:10
@jwbriede: het is de bekendmaking van de selectie. Dus lijkt me logisch dat TLJ in algemene termen de selectie uitlegt. Welke renner met welke taken naar de Giro gaat. Tijdens de Giro wordt per dag een strijdplan gemaakt. Het heeft volgens mij niet zoveel zin om van te voren te zeggen we gaan voor minimaal 1 etappe en top 10 eindklassement.
Het is een mooie uitgebalanceerde ploeg. Ik verwacht dat met name in de lastige etappes de kracht van TLJ naar boven komt. De concurrentie voor van Poppel en Battaglin is denk ik te machtig, maar in de zwaardere etappes zie ik wel kansen voor Gesink en Bouwman.
24 april 2018 16:28
Zul je zien dat ze na de Giro net naast 5 etappes hebben gegrepen (Gesink een keer 2e, Van Emden ook, Bennett 1x en Van Poppel 2x).
Verder denk ik een 8e plek AK voor Bennett.
24 april 2018 17:33
Mijn gevoel zegt dat we de grote doorbraak van van Poppel gaan krijgen. Met Viviani staat er maar één echte topper aan de start en Danny gaat zich daar mee kunnen meten deze Giro.
25 april 2018 05:14
mooie uitgebalanceerde ploeg, maar dat er werkelijk bij zijn die verwachten dat Bennett voor podium gaat, vind ik heel bijzonder vreemd.
27 april 2018 10:52
Zouden ze denken dat ze met Roglic de Tour kunnen winnen en dat ze Kruijswijk en Clement daarvoor sparen?

Persoonlijk denk ik dat Roglic de Tour kan winnen. Dit jaar waarschijnlijk nog niet.

Reacties zijn gesloten.