Giro 2017: Naast Greipel gaat ook Mareczko naar huis

zaterdag 20 mei 2017 om 14:09
Giro 2017: Naast Greipel gaat ook Mareczko naar huis

Foto: Sirotti

André Greipel heeft, zoals aangekondigd, de Ronde van Italië verlaten. De zegeteller van de Duitser blijft daarmee steken op één. De renner van Lotto Soudal was op dag twee de snelste in de etappe naar Tortoli.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Naast Greipel is ook Jakub Mareczko naar huis. De 22-jarige sprinter van Wilier Triestina-Selle Italia slaagde er niet in om een etappe op zijn naam te schrijven. Wel werd hij tweemaal tweede, maar beide keren bleek Fernando Gaviria rapper.

De opgave van Mareczko is niet onlogisch, aangezien het restant van de Giro geen enkele vlakke etappe bevat. Gaviria en Caleb Ewan zijn nog wel in koers.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Jan Blokland 20 mei 2017 om 14:45

Ewan en Modolo verwacht ik ook nog wel dat die na morgen afstappen.

0
Chaba 20 mei 2017 om 14:52

In ieder geval 1 overwinning voor Greipel en Ewan. Greipel verder niet echt overtuigend deze Giro. Ewan ook wat ongelukkig.

0
LyndaLid 20 mei 2017 om 14:57

Sprinters hebben hier, behalve Bauhaus voor Dumoulin en Gaviria voor de trui, niks meer te zoeken.

Ewan, Modolo, Gibbons.. Wat gaan die hier nog doen?

0
ronddraaien 20 mei 2017 om 15:22

Ewan: (voorlopig) hardheid opdoen
Modolo: zichzelf straffen
Gibbons: zal wel uitstappen na het weekend
Bennett: gaf zelf al aan in de derde week iets terug te willen doen voor zijn ploeg, en staat na het wegvallen van Greipel ook op plaatsje 3 in het puntenklassement. Je weet maar nooit, wat als Stuyven en Gaviria nog vallen-zieken worden-buiten tijd aankomen?

0
markd 20 mei 2017 om 15:28

En wat met de lead outs , ‘k zie er ook nog een aantal af te stappen . Wellicht ook Richeze die zal moeten leaden in de Tour voor Kittel. Energie sparen en ook nul efficiëntie in de laatste week (Keisse zal wel de bewaarengel zijn van de maglia ciclamino Gaviria)

0
PeterSelie 20 mei 2017 om 15:53

Richeze kan aardig een heuvel over

0
nederbelg 20 mei 2017 om 22:18

@ronddraaien
Ja, zo doen katholieken als een Modolo dat. Vandaag niet in beeld geweest, maar hij reed wel in ontbloot bovenlijf naar dat heiligdom, en legde er regelmatig de zweep op. Volgende week boeteprocessie pp dr Stelvio…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone