Giro 2017: Dimension Data moet nog twee namen schrappen
Kristian Sbaragli - foto: Sirotti (archief)
Nick Doup maandag 24 april 2017 om 10:27

Giro 2017: Dimension Data moet nog twee namen schrappen

Dimension Data heeft elf namen op papier staan voor de Giro d’Italia. De Zuid-Afrikaanse formatie zal dus nog twee namen uit de voorselectie moeten schrappen voor de drieweekse ronde die op 5 mei begint. Onder de elf zitten zes Afrikaanse renners. Kristian Sbaragli is de enige Italiaan op de longlist.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Vorig jaar eindigde Kanstantsin Siutsou nog als tiende in het eindklassement namens Dimension Data. Hij is afgelopen winter verkast naar Bahrain Merida.

Voorselectie Dimension Data voor de Giro d’Italia 2017 (5-28 mei)
flag-es Igor Anton
flag-er Natnael Berhane
flag-es Omar Fraile
flag-za Ryan Gibbons
flag-au Nathan Haas
flag-za Jacques Janse Van Rensburg
flag-us Ben King
flag-rw Adrien Niyonshuti
flag-it Kristian Sbaragli
flag-er Daniel Teklehaymanot
flag-za Johann van Zyl

 
9 Reacties
Sorteer op:
24 april 2017
De twee die geschrapt gaan worden zullen wel uit het rijtje afrikanenen en ben king komen. Fraile gaat hem sowieso rijden, Haas denk ik dat ook een vast programma zal hebben. Sbaragli en Anton zullen ook wel mee mogen. Fraile voor de bergtrui. ;)
24 april 2017
Denk dat Gibbons en Niyonshuti zullen afvallen. Of ze gaan een vrolijke klimmer laten vervallen, omdat er anders weinig knechten overblijven.
24 april 2017
Heeft iemand binnen het team al aangegeven wat de doelen zijn? Sbaragli zal uiteraard voor de sprints gaan, maar verder?
24 april 2017
@Ab Haas zal wel in de lastige etappes worden uitgespeeld en Fraile zal misschien voor de bergtrui gaan. Verder verwacht ik ze vooral in de aanval. Ik ben benieuwd wat Anton gaat doen (klassement/aanvallen/anoniem rondrijden).
24 april 2017
Anton is al jaren over. Ik verwacht niets anders dan anoniem rondrijden. Klassement renner hebben ze niet en Sbaragli is echt C garnituur sprinter in deze ronde. Fraile heeft best een serieuze kans op de bergtrui als ie er net zo voor koerst als in de Vuelta. Maar is ie dat ook van plan?
24 april 2017
Ik weet in ieder geval wel dat de Giro & Vuelta de hoofddoelen van Fraile zijn dit jaar. Of dat voor de bergtrui is, of met het idee eens een klassement proberen te rijden weet ik niet. Zijn conditie leek gisteren in Luik in ieder geval voldoende. Niet dat er nog extreem veel op die aanval zat, maar als je nog aan aanvallen denkt in die fase van de wedstrijd dan is dat netjes. Hoop in ieder geval dat hij goed is, want een bijzonder attractieve coureur!
24 april 2017
Misschien dat King wel afvalt met het oog op California. En dan nog een Afrikaan (Niyonshuti of Van Zyl?). Dus dat zou betekenen dat 5/9 Afrikaan is in deze selectie
24 april 2017
Dit team hangt echt enorm af van Cav en Hagen, dat valt me telkens weer op. Hagen deed een Boom'pje dit voorjaar en Cav is ziek, ze staan niet voor niets laatst op de WT ranking. Ik hoop dat Haas een ritje kan meepikken, hij verdient het wel na zo'n mooi voorjaar.
24 april 2017
Jammer dat Cummings door zijn val in het Baskenland hier niet kan rijden.

Reacties zijn gesloten.