Giro 2017: CCC Sprandi Polkowice mikt op ritzeges

zaterdag 29 april 2017 om 10:42
Giro 2017: CCC Sprandi Polkowice mikt op ritzeges

Jan Hirt - foto: Sirotti

CCC Sprandi Polkowice heeft negen namen op papier voor de Giro d’Italia. De Poolse formatie, die dankzij een wildcard mag deelnemen, beschikt over een ploeg vol aanvallers.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“Ons hoofddoel is een etappezege”, aldus ploegbaas Piotr Wadecki in een persbericht. “Het algemeen klassement heeft niet onze prioriteit, al denken we wel dat Jan Hirt in staat is om in de top twintig te eindigen. We leggen hem echter geen enkele druk op.”

Hirt eindigde vorige week als derde in de Ronde van Kroatië. Zijn ploegmaat Felix Grossschartner, die eveneens gaat starten in de Giro, werd daarin vierde.

Selectie CCC Sprandi Polkowice voor Giro d’Italia (5-28 mei)
flag-pl Marcin Białobłocki
flag-at Felix Grossschartner
flag-cz Jan Hirt
flag-pl Łukasz Owsian
flag-pl Maciej Paterski
flag-it Simone Ponzi
flag-by Branislau Samoilau
flag-cz Michal Schlegel
flag-si Jan Tratnik

Dit artikel delen:

22 Reacties

pirazzi 29 april 2017 om 10:55

Er was iets met Branislau Samoilau, ik geloof dat op een gegeven moment zijn naam niet meer geschreven mocht worden als Branislav Samoilav van de UCI. Hetzelfde “probleem” heeft Kanstantin Siutsou (Sivtsov) van Bahrain Merida.

0
Luukvanm 29 april 2017 om 10:58

Ik dacht dat Sivtsov ooit als typo was ontstaan (Siutsou dan).

Edit: heeft te maken met de vertaling van de UCI uit het cyrillisch alfabet.

0
pirazzi 29 april 2017 om 10:59

Ja dat kan ook maar dat mocht dan niet hersteld worden blijkbaar.

0
Luukvanm 29 april 2017 om 11:01

Klopt

0
Verweggistan 29 april 2017 om 11:03

Als een naam vanuit het WitRussisch vertaald wordt, wordt er een u geschreven waar vanuit het Russisch er een v (of w) geschreven wordt. De klank van de letter is hetzelfde (beetje tussen v en w in), maar om de een of andere reden wil of wordt Wit-Russisch op een andere manier naar het Latijnse alfabet overgezet. Dus qua uitspraak is het volgens mij gewoon Sivtsov en Samoilav.

Maar qua team wellicht het sterkste dat ze kunnen opstellen (met wat leuke talenten), maar ik ben er niet echt van onder de indruk, volgens mij was het een paar jaar geleden een stuk beter. Leuk voor Bialoblocki dat hij op zijn 33e nog debuteert in een grote ronde.

0
Sephiroth 29 april 2017 om 11:10

mwha had geloof ik liever een pro conti italiaans team gehad ipv deze 9. Tis niet slecht maar zo boeiend ook weer niet.

0
pirazzi 29 april 2017 om 11:13

Juist omdat ze niet gevaarlijk zijn in het algemeen klassement zal deze ploeg wel de vrijheid krijgen in zogenaamde overgangsetappes. Bedankt voor de uitleg over de spelling Luukvanm en Verweggistan!

0
Timothy12 29 april 2017 om 11:31

Jan Hirt is toch een interessante man om naar te kijken. Die zie ik nog wel een ritje pakken of top 15 rijden.

0
Baukema Tomoulin 29 april 2017 om 11:36

Ik zie Hirt inderdaad wel een top 20 rijden. Al is het niet zo’n tijdrijder geloof ik. Geinig ook dat bialoblocki ook een keer meedoet in een grote ronde, die naam kwam ik tot nu toe alleen nog maar tegen op het WK tijdrijden. Dit is voor pro conti begrippen best een sterk team. Daar kan geen roompot of nippo tegenop.

0
Moosje07 29 april 2017 om 11:39

Tja.. leuk ploegje… maar dan toch liever Androni. Al heeft deze ploeg zich toch wel bewezen in de giro van vorig jaar.

0
IlPirata 29 april 2017 om 11:40

Hier had gewoon Androni of Nippo moeten staan, maar goed wie weet gaan we ze nog van voren zien.

0
Leukefans 29 april 2017 om 11:45

Nou, ik vind het eigenlijk best een leuke ploeg. Vooral benieuwd naar Grossschartner (waarnaast een verkeerd vlaggetje staat btw), dat is een aardig talent.
Ook voor de rest een aardig team, op de racist van het gezelschap na dan.

0
Quick step minded 29 april 2017 om 11:46

Yes, Samoilau wordt nog eens van stal gehaald. Ooit begonnen als rondetalent bij Aqua e Sapone, maar ergens in zijn ontwikkeling is het fout gegaan. Blijft wel een van mijn favoriete renners. Ook leuk voor de nog jonge Schlegel. Net niet de cut gehaald om naar het grote QS te mogen, maar wel een talentje.

0
Baukema Tomoulin 29 april 2017 om 11:47

Androni had er wel bij moeten zitten, maar dan ipv Gazprom en niet ccc wat mij betreft

0
Selwink 29 april 2017 om 11:55

Weinig verrassende selectie. Hoewel het wel leuk was geweest om Banaszek te zien denk ik dat hij er nog niet helemaal klaar voor is. Ik ben vooral wel benieuwd wat Schlegel kan, natuurlijk wel een aardig rondetalent.

Samoilau had ik liever niet gezien gezien zijn racisme. Sisr of Taciak zou denk ik prima in die plaats kunnen rijden.

0
ONCE 29 april 2017 om 11:59

Androni is wel een gemis ja als je deze ploegen ziet. Zelfs Bardiani had wat mij betreft thuis mogen blijven ten faveure van Androni

0
Baukema Tomoulin 29 april 2017 om 12:08

Ook wel treffend dat Samoilau hier door een aantal wordt afgerekend op een incident… Lekker hypocriet en schijnheilig… Iedereen denkt of zegt wel eens iets discriminerends in ’the heat of the moment’, daarnaast verdient iedereen toch ook een tweede kans?

0
DrJ 29 april 2017 om 12:41

@Baukema
Racisme valt nooit goed te praten. Vaak zit dat al in een persoon.
En waarom zou ‘iedereen’ wel eens iets racistisch denken of zeggen?
Voor mij is iedereen een mens.

0
Baukema Tomoulin 29 april 2017 om 13:03

@DrJ:
Iedereen is een mens, net als Samoilau. Iedereen heeft zwaktes, maakt fouten, etc. dat maakt ons menselijk toch? Net als Samoilau. Uiteraard wil ik zijn uitspraak niet goedpraten, maar relativeren kan altijd. Zijn zwakte is wellicht dat hij soms racistische gedachtes & Uitspraken heeft, die van jou is misschien wel een verslaving aan chocola of koffie… Daarnaast vind ik het statement dat ‘ Racisme nooit goed te praten is en het vaak in de persoon zit’ erg deterministisch. Racisme is namelijk bij uitstek aangeleerd en te wijten aan opvoeding, cultuur & media.
Edoch verdienen we allemaal een tweede kans. Laat hem lekker met de benen spreken.

0
DrJ 29 april 2017 om 13:15

Ik snap sowieso niet waarom een persoon met toevallig een andere huidskleur, anders is, maar ja, het zal wel.
Ook ik maak grappen over van alles en nog wat. Het kan mij niet hard genoeg zijn, maar pure racisme heb ik hekel aan. Dat zijn de mensen die het menen. Maar oke, ieder z’n eigen ‘zwakte’.
Ik ken deze man niet en heb geen idee wat ie gezegd of gedaan heeft, maar laten de benen het inderdaad ditmaal maar doen.

0
leek 29 april 2017 om 15:07

Benieuwd of Paterski nog wat kan laten zien. Verder kan Bialoblocki misschien nog wat uitrichten in een van de tijdritten, maar winst lijkt me wat teveel van het goede

0
ivo001 29 april 2017 om 15:17

Bialoblocki voor een top 10 in de 2e tijdrit, Hirt voor een mooie uitslag in een berg etappe

0

Headlines

Populair

Materiaalzone