Giro 2016: Tjallingii verovert bergtrui op Posbank
foto: Marcel Koch
zondag 8 mei 2016 om 16:00

Giro 2016: Tjallingii verovert bergtrui op Posbank

Maarten Tjallingii heeft (met een dagje vertraging) zijn doel bereikt. De 38-jarige thuisrijder van LottoNL-Jumbo was bovenop de Posbank in Rheden de beste in de enige bergsprint van de dag en komt op die manier aan de leiding in het bergklassement van de Giro d’Italia.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tjallingii schoof ook in de eerste Giro-rit in lijn al mee in de lange ontsnapping en verzamelde toen twee punten. Ditmaal deed hij er bovenop de Posbank nog drie punten bij, waardoor de Nederlander nu vijf bergpunten totaliseert. Overmorgen mag hij aantreden in de blauwe bergtrui, ten koste van Omar Fraile (Dimension Data).

Vluchtgenoten Johann van Zijl (Dimension Data), Giacomo Berlato (Nippo-Vini Fantini) en Julen Amezqueta (Willier-Southeast) waren geen partij voor Tjallingii, die van ver aanzette op de Posbank.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
8 mei 2016 16:02
Held!!
8 mei 2016 16:05
Johann Van Zyl. Dylan van Zijl rijdt bij 3M geloof ik.
8 mei 2016 16:07
Geweldig. Wat een baas! Zat hem voor de TV naar boven te schreeuwen. Super gaaf dat het hem weer gelukt is!
8 mei 2016 16:07
Heeft ie 2 dagen de bergtrui.
8 mei 2016 16:09
Leuk voof hem! Hopelijk iedere dag een TLJ renner in de aanval!
8 mei 2016 16:12
Mooi ook dat De Cauwer er even emotioneel van werd.

Het is Maarten gegund, klasse.
8 mei 2016 16:28
Zou hij niet beter een doel maken van de sprinttrui?? Kittel gaat hem niet uitrijden en naast Kittel steekt niemand er bovenuit.
8 mei 2016 17:07
Hoogtepunt deze etappe
8 mei 2016 17:56
Wat was dat super. Tjallingii plus kids op het podium. Maakt mijn dag goed.
8 mei 2016 18:07
Wat was hem dat gegund! Voorbeeld voor een sportman. En wat een topsfeer daar op mijn voormalig trainingsgebied en in Arnhem. Genoten!
8 mei 2016 19:06
Heel leuk voor Tjalingi en Lotto Jumbo, zeker na het wegvallen van Roglic, maar het is wel wielrennen en natuurlijk geen kermis, te veel de held uithangen is wat te veel van het goede!
8 mei 2016 19:30
Afscheidscadeau waarschijnlijk van TLJ aan Tjallingii. Mag 1x zijn eigen ding doen, maar is natuurlijk gewoon meegenomen om knecht te zijn. Maar de "fans" zijn weer te tevreden. Moeten toch een beetje bezig worden gehouden, want anders is het weer niet goed.
8 mei 2016 19:59
Voorbeeld voor de rest van het team, niet lullen maar poetsen. Zeer sympathieke renner met een enorm karakter. Kermis of niet who cares , heb genoten en heel veel mensen met mij.
8 mei 2016 20:29
Toch een beetje kermis. Hoeveel mensen langs de kant van de weg die nooit naar wielrennen kijken denken niet dat dit een lolletje is. Dat wielrennen stelt niks voor. Een renner die vooruit rijdt ergens achteraan eindigt voortdurend zit te lachen en te juichen op zijn fiets en tenslotte toch nog een blauwe trui aan mag trekken!
8 mei 2016 20:51
Wat een gezeik om niets. Kermis...

Pfff die man en lottonl met hem maken gewoon het beste van de mogelijkheden die ze in deze 2 etappes hebben.
Dan heb je een man die aan z'n allerlaatste wedstrijd bezig is en in zijn eigen omgeving rond rijdt en er dus vol voor wil gaan. Daarnaast is Tjallingi ook nog eens een topprof die je nooit hoeft te motiveren en gewoon een toffe positieve persoonlijkheid heeft. Dan gaat hij er vol voor en publiek steunt hem daar vol in ook al hebben de meeste geen flauw idee wat het in houdt.
Dat boeit toch niet?
Het is toch gewoon prachtig voor die man dat hij ffies op handen wordt gedragen en mag hij daar in zn laatste koers extra van genieten? Lijkt me toch zeker wel.

Lotto-jumbo pakt ook wat extra aandacht mee en meer konden ze als NL ploeg in NL ook echt niet doen in deze 2 etappes en dat doen ze dan ook.

Het is Maarten echt van harte gegund deze parade.
8 mei 2016 21:03
@ tripod en maklukzat geniet gewoon van wat hij als doel heeft gesteld en ook nog haalt, i.p.v dit als kermis of afscheidscadeau af te schilderen.

Ik heb genoten vandaag ( hij maakte deze voorspelbare etappe leuk) .
8 mei 2016 21:03
Prima dat Tjallingii hier lekker 2 dagen de show heeft weten te stelen als man van de regio, het publiek werd er helemaal waus van, echt een soort cultheld, lachen man.
8 mei 2016 21:22
Ik zeg niet dat het Maarten niet gegund is. Ik vind hem ook een van de meest sympathieke en profs die er altijd voor gaat. Maar er zij nu drie etappes gereden in een van de grootste rondes die er is en alle uitslagen waren voorspelbaar. Tom wint de tijdrit, Kittel wint etappe 1 en 2 Maarten de blauwe trui, komt allemaal niet erg serieus over bij het publiek. Natuurlijk,hebben die genoten, mooi weer, biertje erbij enz, enz, maar een serieuze koers..... Ik wil sport zien en geen Eurovisie Songfestival, waarbij de uitslag ook altijd vastligt.
8 mei 2016 22:14
Dat zal best maar ook bij het eurosongfestival wint, hoe verschrikkelijk het af en toe ook is, wel het meest originele liedje/gimmick. Hoe mooier het weer des te voorspelbaarder de koers en het was mooi weer.
9 mei 2016 00:56
Gaaf voor Tjallingii, gegund. Maar kinderen op het podium hoeft voor mij niet.
9 mei 2016 23:16
tjonge, wat een azijnpissers weer. Ik wil wat spannends zien, ik wil dit, ik wil dat!
Kleuter!
Die partenza is een geste, een gebaar om andere landen deel te laten nemen aan het feest van de |Giro. Als je dat niet snapt...

Full stop

Reacties zijn gesloten.