Giro 2016: Tips voor het invullen van je poule

woensdag 4 mei 2016 om 09:38
Giro 2016: Tips voor het invullen van je poule

Aankomende vrijdag start in Apeldoorn de Ronde van Italië. Tijd dus voor het invullen van de Giro-poules. De grote namen zullen door iedereen gekozen worden, dus maak je met de kleinere (onbekende) renners meestal het verschil in de fantasy games. De kopmannen van WielerFlits Live helpen je bij het selecteren van die renners.

Vergeet je niet in te schrijven voor de WielerFlits Giro d’Italia poule. Dit jaar organiseren we samen met Scorito weer een leuke competitie. De winnaar krijgt een Trek Emonda ALR5 racefiets, beschikbaar gesteld door Mantel.com. Deelname is gratis.

Dit artikel delen:

35 Reacties

nasibal 4 mei 2016 om 10:35

Edit Howson er nog even uit, willen jullie? ;)

Ron Janssen 4 mei 2016 om 10:42

daar gaan al onze dark horses haha

Nylz 4 mei 2016 om 10:44

En bedankt…

Phoenix0000 4 mei 2016 om 11:02

Kuduz en Pirazzi….mort je wel ff weten welke etappe ze gaan uitkiezen. Gevaarlijke keuzes bij Scorito als je het mij vraagt.

pim1993 4 mei 2016 om 11:08

had ik allemaal, bedankt voor het helpen van de concurrentie! :((

Abdoe 4 mei 2016 om 11:28

Haha, mooi item! Wel allemaal de tips opvolgen graag, scheelt weer wat concurrentie ;)

Diego99 4 mei 2016 om 11:41

Erg jammer dit! Laat mensen het lekker zelf uitzoeken, de voorbeschouwingen zijn al genoeg lijkt mij.

pirazzi 4 mei 2016 om 11:47

Er blijven nog 193 renners over die niet genoemd zijn. Edit: 192 want Zakarin werd ook genoemd.

ventos 4 mei 2016 om 12:05

Helemaal eens met Diego99

Nylz 4 mei 2016 om 12:11

Ja, eens :-(
Iedereen op Wielerflits kent deze namen maar al te goed, maar nu wordt het voor elke toevallige passant wel makkelijk gemaakt om de dark horses eruit te pikken.

Il Mostro 4 mei 2016 om 12:17

Op een Australische gokwebsite zag ik dat je €400 kreeg uitbetaald als je een euro zette op Howson voor het jongerenklassement. Site was helaas enkel voor Australiërs en ondertussen zijn de quoteringen ook alweer veranderd.

fony83 4 mei 2016 om 12:52

Eigenlijk heel vervelend dit, zou t jullie niet aanraden om dit vaker te doen. Zo gaat de lol van de wielerpooltjes er wel af!
De lol en kunst van wielerpooltjes is het volgen van alles en in de uitslagen duiken. Als het zo kant en klaar wordt gepresenteerd, op zo’n populaire site, wordt het steed lastiger je te onderscheiden in de pools… Niet meer doen dus, wat mij betreft!

Sammysosa 4 mei 2016 om 13:08

Joh dit is toch juist leuk! Dit is net zo goed een voorbeschouwing, voor de meesten hier is het toch geen verrassing lijkt me?

maarteno 4 mei 2016 om 13:08

Gelukkig zijn er nog genoeg namen over die over het hoofd worden gezien!

Orakel 4 mei 2016 om 13:15

Wat een ophef. Mensen die er niets van af weten halen nu Kittel uit hun lijstje en zetten Howson er in. Is dat erg? Nee. Het blijft toch altijd puzzelen met maximaal aantal renners en budgetten. Zonder valpartijen kan de leek het niet winnen van de kenner, ook niet met deze ‘tips’.

RubenVB 4 mei 2016 om 13:24

Jakob komt nog geen verkeersdrempel over, Howson komt net kijken, Jungels is overrated, Firsanov is een 33 jarige Rus die opeens presteert. Te vroeg gepiekt in dit seizoen en te laat in zijn carriere? En Pirazzi is alles(in de vorm van een bergtrui) of niets. :-) Kudus durf ik niets over te zetten.

Daarnaast ben ik het eens met de mening dat het leukste van de wielerpools het uitzoeken is. Met alle voorbeschouwingen is er al genoeg voorgekauwd en daar komt dan nu ook dit bij. Ik ben het met 2 renners eens van deze tips, maar ik zeg niet welke 2. ;-)

Het is ook wel weer zo, dat er toch nog meer dan genoeg keuzes zijn en dat dit niet kant en klaar je selectie oplevert. De kans op dark horses wordt kleiner, wanneer dit een trend gaat worden.

mus van de maasstad 4 mei 2016 om 14:03

Aan de ene kant wel leuk dit item. Aan de andere kant denk ik laat de mensen het lekker zelf uitzoeken.

Voor mij maakt het weinig verschil. Ik zie mezelf niet als kenner maar vul dit soort pooltjes altijd vanuit mn onderbuik in. Dat heeft me vorig jaar bijvoorbeeld een 2e plek in het eindklassement in de tour van sportspools opgeleverd. Daar heeft mijn klungel (de minpunten renner) mij de kop gekost. Majka of kreuzinger… hmm… ik weet het echt niet… kop of munt dan maar. Helaas viel het kwartje (euro in dit geval) voor mij de verkeerde kant op en vulde ik majka in….

En weet je wat het ook is, je kan nog zo een grote kenner zijn… Het zijn bv bij voetbalpooltjes meestal de vrouwen of moeders die met het geld er van door gaan, de mannelijke kenners in schaamte achter latend

Verweggistan 4 mei 2016 om 14:05

Wel een beetje de verwachte namen natuurlijk. De echte wielerkenner was natuurlijk aangekomen met Giulio Ciccone (jongerenklassement), Alberto Bettiol (sprints met een uitgedunde groep), Alexander Foliforov (rittenkaper), Jay McCarthy (tijdrijder/sprinter/jongerenklassement) en natuurlijk Giacomo Berlato.
En Fransesco Bongiorno (voor het algemeen klassement) en Omar Fraile (bergklassement) ;)

nasibal 4 mei 2016 om 14:39

@Mus

Quote:
En weet je wat het ook is, je kan nog zo een grote kenner zijn… Het zijn bv bij voetbalpooltjes meestal de vrouwen of moeders die met het geld er van door gaan, de mannelijke kenners in schaamte achter latend

.

Juiste contatering, verkeerde uitleg denk ik ;). Je wint een pooltje over het algemeen alleen als je én risico durft te nemen én dat goed uitpakt. Vrouwen nemen over het algemeen veel meer risico omdat ze de landen kiezen die ze leuk vinden of waar de lekkere gozers spelen.

Tussen de enorme berg aan risiconemers zet er altijd wel eentje voor wie het goed uit pakt. Dus ja, de kans dat een niet-kenner er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor gaat is groot. Over de hele breedte van de ranglijst gezien zal de gemiddelde kenner zal het echter altijd beter doen dan de gemiddelde leek.

pirazzi 4 mei 2016 om 14:44

Giacomo Berlato heb ik volgens mij in mijn nulpunten team op Zweeler, nog eens naar kijken dan. :)
Edit: Nee toch niet.

LyndaLid 4 mei 2016 om 16:13

Ik gok zelf meer op Valverde, Landa, Nibali, Kittel en Vivani, maar als jullie voor Kudus en Mareczko willen gaan dan heb ik jullie in elk geval al in de pocket ;)

TaDo 4 mei 2016 om 16:48

Ik moest toch meerdere malen gniffelen om de reacties hier, mooi. Sympathiek om dit topic erin te gooien, ik vind het van toegevoegde waarde. De echte pareltjes laten de heren uiteraard achterwegen. :)

klootje kriekeljon 4 mei 2016 om 19:18

Leuk al die dark horses, maar in de praktijk zijn ze de gok zelden waard. Iemand zegt het al, maar meestal zijn het juist de vooraf domme keuzes die met mazzel goed uitvallen en iemand met wat minder kennis de winst kunnen geven. Types als Howson zijn vooral leuk om aan een ander te laten zien dat je op de hoogte bent van de uitslagen.. meer niet. Toon mij het Giro-spel waar je met plek 15-30 veel punten kunt scoren.

pirazzi 4 mei 2016 om 19:27

Bij de spellen van https://www.worldcyclingstats.com/en/games krijg je ook punten voor tussensprints en bergdoorkomsten dus niet alleen voor de uitslag van de etappe.

klootje kriekeljon 4 mei 2016 om 19:29

Nou dan zou ik hem meteen opstellen Howson.

Headlines

Materiaalzone

Populair