Giro 2016: Mikel Landa en Elia Viviani blikvangers bij Sky
Foto: Sirotti
dinsdag 3 mei 2016 om 11:04

Giro 2016: Mikel Landa en Elia Viviani blikvangers bij Sky

Sky heeft de selectie bekendgemaakt voor de Giro d’Italia, die over drie dagen van start gaat in Apeldoorn. De ploeg is zoals verwacht gebouwd om kopman Mikel Landa, die bij de afgelopen editie in dienst van Astana als derde eindigde. Voor de sprints wordt gerekend op de rappe Italiaan Elia Viviani, vorig jaar (ten koste van Moreno Hofland) ritwinnaar in Genoa.

Ook de Ier Nicolas Roche, die onlangs liet weten dit jaar graag alle drie de grote rondes te rijden, en zijn landgenoot Philip Deignan maken deel uit van de selectie. Het negental wordt vervolledigd door Ian Boswell, Christian Knees, David Lopez, Mikel Nieve en Sebastian Henao.

Aanvankelijk zou ook Sergio Luis Henao de Giro rijden. Vanwege een onderzoek naar afwijkingen in zijn bloedpaspoort staat hij voorlopig echter op non-actief.

flag-gb Sky
flag-es Mikel Landa
flag-us Ian Boswell
flag-ie Philip Deignan
flag-co Sebastian Henao
flag-de Christian Knees
flag-es David Lopez
flag-es Mikel Nieve
flag-ie Nicolas Roche
flag-it Elia Viviani

Giro 2016: Deelnemerslijst

RIDE Magazine
45 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2016 13:46
Ah LL, je bent er weer! :)
3 mei 2016 14:23
@ nasibal

(kort) weekje Berlijn gehad, heel wat gemist las ik ;)
3 mei 2016 14:27
Berlijn is echt een b*tch ja, nergens internet daar !
3 mei 2016 14:43
Welnee, Berlijn is hartstikke vet! Heb je me gemist soms RV?
3 mei 2016 14:44
Nieve en Boswell de laatste mannen voor Landa, die twee acht ik wel net wat minder dan Fuglsang en Kangert. Voor de rest is Sky in de breedte sterker met Roche en Deignan die hier ook al eens als een raket ging, alleen weet ik het nooit zo goed met Sebastian Henao. Net als Sagan's "retarded" broertje die bij Tinkoff mag rijden om Peter blij te houden heb ik dat gevoel bij Henao ook een beetje al is hij in potentie wel veel beter dan die andere Sagan natuurlijk.
3 mei 2016 14:50
Perfect getimed onderduiken en dan uitgerekend Berlijn als smoes gebruiken vind ik wel heel dubieus ;)
3 mei 2016 14:51
Viviani mag het alleen oplossen. Mss zal knees hem bijstaan tot de laatste 2km, maar hij zal vooral weer 'de bloedzuiger' op kittel zijn rug zijn in de sprints volgens mij ;)
3 mei 2016 15:37
Ze hebben daar nog steeds van die Speer-style bunkers waar een giant-Struisvogel nog zijn enorme hoofd kwijt kan ja ;)
3 mei 2016 16:14
Haha agh jochies toch, hebben jullie me zo gemist? :D Ik nodig jullie van harte uit voor een verlate discussie hoor, maar zullen we dat in een PB doen dan?

Wat zullen jullie triomfantelijk wakker geworden zijn, "SIMON YATES DOPING!!". En dan toch weer dat gevoel licht moeten bijstellen omdat het allemaal een beetje suf lijkt, balen? ;) (overigens schrok ik me een hoedje, en vind ik het nog steeds een zeer kwalijke zaak hoor)
3 mei 2016 16:25
Ontopic: voor een echte Skytrein vind ik deze selectie niet indrukwekkend. Landa natuurlijk top en Nieve en Roche zijn prima knechten. Maar dit is niet het niveau "we rijden de hele etappe op kop tot er nog 15 over zijn waaronder drie van ons" en dat is toch wel het niveau waar je zo langzamerhand aan gewend bent bij Sky. Natuurlijk jammer dat Henao niet mee kan.
3 mei 2016 16:29
@ Hakkie

Vorig jaar was de trein toch ook meer van Astana in de Giro, ik denk dit jaar hetzelfde. Die hebben zeker sterkere jongens mee.

Belooft hopelijk wel voor een wat chaotische giro, met Landa die er (vanwege de tijdritten ook) vaak in moet vliegen!
3 mei 2016 16:38
Nee hoor LL die discussie is niet nodig. Ik kon gewoon niet wachten tot jij het kwam bagataliseren. Je weet wel, dat wat je ons altijd verwijt. Nu is dit inderdaad geen keihard dopinggeval maar ik kan er toch om gniffelen als ik jou het nu zie afdoen met 'een beetje suf' en 'storm in een glas water' op het moment dat het opeens om één van jouw favorietjes gaat. Sterker nog, zelfs het feit dat je nu wel open staat voor de (aanwezige) nuance maakt mijn dag al goed.

Afin, je zult het zelf vast anders zien, zelfs bij gebrek aan argumenten :) Laat die PB discussie dus maar zitten.

Ontopic: Jammer dat Nieve meegaat. Drukt de kansen van Boswell en Henao wel om te laten zien wat ze kunnen, ook al is het maar in een trein. Boswell viel me positief op in Trentino. Tenzij Nieve gespaard wordt en/of de jonkies mogen aanvallen natuurlijk :)
3 mei 2016 16:38
@Lynda: natuurlijk klopt dat. Maar je (of in elk geval: ik) verwacht toch als je de selectie van Sky te zien krijgt, dat je dan een enorm indrukwekkende trein voor je ziet. Maar eigenlijk vind ik dit na Landa, Roche en Nieve redelijk middelmatig. Als Astana wil kunnen ze team Sky volgens mij elke bergetappe vrij snel tot die drie decimeren. En dan hopelijk wat leuks doen met bijvoorbeeld Fuglsang.
3 mei 2016 16:43
@Hakkie2

Deignan heeft ook zo zijn dagen dat hij ijzersterk is hoor. Maar inderdaad, ik denk ook dat ze moeten buigen voor Movistar en Astana qua selecties.
3 mei 2016 16:56
@ nasibal

Maak je geen zorgen hoor, mijn mening over Zakarin (en ik denk straks ook Firsanov) is totaal niet veranderd :)

@ Hakkie

Lopez is toch ook wel een hele sterke pion voor zo'n trein?
3 mei 2016 17:08
Mooi zo. Lijkt me alleen maar goed dat er geen supersterke Sky-trein aanwezig is. Ik verwacht dat Landa sowieso alles aan gort rijdt. Tenminste, als 'ie in vorm is.
3 mei 2016 20:11
Mindere samenstelling relatief gezien.

Vooral Movistar en Astana zullen knallen tegen elkaar. Alhoewel Astana ook wel niet zo indrukwekkend is zoals vorig jaar, maar dat zegt veel over vorig jaar.
3 mei 2016 21:24
Henao is vervangen door Nieve. Of het een nadeel is dat je geen 8 renners voor de bergen hebt, moet blijken. Wie in de finale nog veel mannen aan boord heeft, moet ook het kopwerk doen. En verder moet je ook renners hebben die je schadevrij door de vlakke etappes leiden. De etappe naar Neeltje Jans vorig jaar in de Tour bleek beslissender dan vooraf gedacht.
3 mei 2016 21:29
Met zijn deelname aan de Giro verslaat Nicolas zijn vader tenminste op 1 gebied. Namelijk het aantal deelnames aan een grote ronde.
4 mei 2016 00:25
Weet iemand waar team SKY overnacht tijdens dat de giro in Nederland is?

Reacties zijn gesloten.