Giro 2016: Marcel Kittel gooit de handdoek in de ring
Kittel zwaait af - foto: Marcel Koch
zondag 15 mei 2016 om 08:00

Giro 2016: Marcel Kittel gooit de handdoek in de ring

De Giro d’Italia van Marcel Kittel heeft acht etappes geduurd. De Duitse sprinter van Etixx-Quick-Step heeft dat via een persbericht naar buiten gebracht.

Van de acht ritten die Kittel reed, wist hij er twee te winnen. Dat deed hij in Nijmegen en Arnhem. De spurter droeg mede daardoor een dag de roze trui, ook de rode puntentrui had hij om zijn schouders.

Kittel zegt na een lang voorjaar nu zijn rust te pakken. De Tour de France is een belangrijke wedstrijd voor hemzelf en zijn ploeg. Manager Patrick Lefevere kondigde al aan dat zijn topsprinter maximaal tien dagen deel zou namen aan deze Ronde van Italië.

Bekijk hieronder een fragment uit WielerFlits Live #16, waarin we de volgende stelling bespreken:
Wedstrijdorganisaties moeten vroegtijdige afstappers aanpakken.

RIDE Magazine
55 Reacties
Sorteer op:
14 mei 2016 22:43
"Vhoegah" (voor het WT tijd perk) kreeg de ploeg het jaar erop gewoon geen uitnodiging. In Qatar doen ze dat nog steeds. Het zou goed zijn als ook WT organisatoren dat recht weer kregen als ploegen zich disrespectvol gedragen zoals hier het geval is.
14 mei 2016 22:47
@Velominatus

Ik kan idd begrijpen dat Patje zo'n toeren in Qatar niet moet uitvoeren.
14 mei 2016 22:53
Als wij als wielerfans niet meer naar de Tour zouden kijken, dan stapt Kittel niet af in de Giro.
Iedereen die dit met lede ogen aanziet weet dus wat hem te doen staat deze zomer.
14 mei 2016 23:00
Schandalig.
Gebrek aan respect voor publiek en organisatie
14 mei 2016 23:06
Wat een ophef. Moet Kittel dan komedie spelen en samen met Viviani buiten tijd binnen komen om 'respect' te tonen? Dat een groot sprinter als Kittel (één van de sterksten ooit) de Giro überhaupt aanvangt is al fantastisch voor de organisatie. De Giro is geen Tour, zoals de Amstel geen Lombardije is.
14 mei 2016 23:10
Ff normaal doen in bijvoorbeeld de Vuelta is dit ook schering en inslag. Renners die er uit stappen voor het WK. Tijdens de Tour gaan er ook een deel uitstappen met oog op de spelen. Gebeurd al jaren, hoort er bij.
14 mei 2016 23:23
Speelt wellicht ook wel mee dat de giro al niet meer stuk kan voor etixx, als ze nu pas 1 overwinning ofzoiets hadden gehad was die denk ik wel doorgegaan tot etappe 12
14 mei 2016 23:35
Meneer Kittel staat op plek 305 in de 'most race days' ranking in 2016 van CQ. Dus hoezo een lang en zwaar voorjaar?
14 mei 2016 23:45
Als je als sprinter nou afstapt met een zware slotweek voor de boeg, oke, maar na een week al doei zeggen is wel erg vroeg...
14 mei 2016 23:49
In zijn Giant periode reed hij (behoudens ziekte of valpartij) de grote rondes altijd uit. Invloed Lefevere?
14 mei 2016 23:51
"anti-renner", "een zeer beperkte renner", "te lui". Allemaal ongetwijfeld geniale coureurs met een palmares waarbij dat van Kittel verbleekt. Wacht maar, in de Tour. Dan weten we wie gelijk gekregen heeft, als hij vier of vijf etappes wint. En wat als hij WK wordt? Acht dagen diep gaan of gedurende 21 dagen je lichaam afpeigeren, het maakt een hemelsbreed verschil voor wie verderop in het jaar nog grote ambities houdt. Had de Giro zelf graag gehad dat Kittel langer bleef? Wellicht wel, maar het was dit of geen deelname.
15 mei 2016 00:53
Dit is wel heel vroeg.
15 mei 2016 02:01
@redactie De handdoek gooien is geen correct Nederlandse uitdrukking. De handdoek in de ring gooien is juist. Met handdoeken gooien doen mensen die uit de douche komen.
15 mei 2016 02:39
GreenDay >>> Kunnen we dan niet beter de reactiemogelijkheid op WF en andere wielerforums opheffen? Want vrijwel niemand hier zal ooit prof geweest zijn en dus niet eens mogen praten over profwielrennen. Op basis van koersdagen en afstappen na de slapste Giroweek in de geschiedenis is luiheid geoorloofd en qua talent (alleen de biljartlakenvlakke parcoursen zijn goed genoeg, anders lost ie al) kun je gerust spreken over een beperkte renner. Leuk dat ie heel hard kan sprinten, maar een beetje heuvel en hij is gezien.
15 mei 2016 05:21
Het is natuurlijk ook nog eens een vorm van wedstrijd vervalsing. Wanneer sprinters alleen voor pak weg de eerste week komen om ritten te kapen en zich daarna intensief voorbereiden op de volgende Ronde, zit er voor de organisatoren maar 1 ding op, maak het begin een stuk zwaarder zodat alle renners in hun reserves zullen moeten tasten. Een andere verdeling tussen sprint en bergetappes geeft ook soelaas. de organisatoren hoeven heus niet bang te zijn dat bepaalde topsprinters niet aan de start verschijnen.
15 mei 2016 08:18
Het bijft een lastig punt: moet het nu kunne ja/nee. Ik blijf erbij dat het moet kunnen. Sportief gezien gaat het nergens over om je drie weken lang uit elkaar te trekken voor vijf sprintkansen. Bovendien vind ik het gebrek aan respect-argument twee kanten op werken. De Giro start over twee jaar wellicht aan de andere kant van de wereld ... over een gebrek aan respect gesproken. Voor de renners dan welteverstaan. Een renner moet aan zijn eigen denken, want organisatoren en fans buiten een topper uit. Next thing you know: de Giro in Japan starten en handtekeningen aan huis uitdelen tot middernacht.

Nee, Kittel doet hier goed aan!
15 mei 2016 08:30
Alleen al het feit dat er nu over gediscutieerd wordt en dat het vroeger uit den boze was zegt iets over het verval van normen en waarden.
15 mei 2016 08:32
Kittel heeft nog een lange weg af te leggen voor hij de oude is, in de Tour zal hij ook maar 10 tot 12 dagen mee rijden, wil hij volgende jaren nog wat mee spelen, heeft te veel gedaan de voor gaande jaren, en dan dat virus, niet alles in zo maar in 1 2. Op gelost
15 mei 2016 08:55
Na de Scheldeprijs zegt hem dat hij nu wel aan rust toe is tot Romandië. Dan na 8 dagen Giro nog is, komaan...
15 mei 2016 09:23
Wat een respectlose reacties. Het is een sprinter, Geen ronderenner. Dan nodigen ze hem toch niet meer uit, kunnen we genieten van de Nederlandse sprinters, die in de sprint voorbij worden gereden door de ronderenners die goed geplaatst binnen willen komen, gna gna gna.
15 mei 2016 09:29
Had hem gesierd als hij nog de tijdrit had gereden, om af te wachten of zijn ploegmaat het roze behoudt.
15 mei 2016 10:14
Ik snap niet dat er mensen zijn die dit normaal vinden. Welke andere renner stapt er na 8 dagen uit een grote ronde om zich te sparen voor de volgende van over 2 maand?
15 mei 2016 10:41
Dat is wel heel vroeg, maar een aangekondigde opgave (o.a. Greipel zal ook gaan afstappen volgende week). Maar Kittel voelt waarschijnlijk aan dat hij op dit moment een te slechte klimmer is en als er nog een massasprint komt dat hij dan te kort komt of al is gelost.
In de tour ziek ik Kittel niet zomaar afstappen.
Ik ben overigens benieuwd hoe de Duitsers het gaan oplossen bij het WK met twee topsprinters (en dan nog eens Degenkolb erbij), zouden ze tegen elkaar gaan sprinten of toch een kopman??
15 mei 2016 10:43
Wat boeit dit nu? Hadden jullie echt liever een extra italiaantje gezien dat in het peloton meerijdt en na 15 dagen buiten tijd eindigt? In een viertal ritten mee het verhaal van de koers bepalen vind ik meer dan goed genoeg. Leer allemaal eens genieten van een sprint tussen de top, anders kan je wat bij betreft niet zeggen dat je van grote rondes houdt.
15 mei 2016 10:46
Kittel weet waarschijnlijk van zichzelf dat zware bergetappes ten koste gaan van zijn snelheid in de sprints. Als pure vlakke sprinter (ja, hij is een beperkte renner) is dit een verstandige keuze. In de Tour moet hij er weer staan door daar nu gericht op te trainen. Het is wel jammer voor de Giro.

Reacties zijn gesloten.