‘Girmay moet lekker wegblijven uit de Tour’

zondag 22 mei 2022 om 07:20
‘Girmay moet lekker wegblijven uit de Tour’
Podcast

Twee weken geleden begon de Giro d’Italia en met nog negen ritten voor de boeg is de grote ronde allesbehalve beslist. Sterker nog, we zijn pas net over de helft! Wie er goed voorstaan en waarom een aantal andere hooggeplaatste renners in het klassement nog doorheen zakken, hoor je in de WielerFlits Podcast! Exterioo Cycling Cup

Youri noteerde een week voor het Grande Partenza in Hongarije al zijn topfavoriet en daar blijft hij bij. Maxim ziet de vooral dat de oude garde opleeft en dat jonge talenten er deze ronde maar niet door komen. Beide mannen zijn het wel eens over het verlies van smaakmaker Biniam Girmay deze ronde: als Mathieu van der Poel en Wout van Aert tot de topfavorieten van het komende WK behoren, dan mag de Eritreeër daar vanaf deze Giro bij.

Verder is er ook aandacht voor de Exterioo Cycling Cup, die dit weekend verdergaat met de Veenendaal-Veenendaal Classic in Nederland en de Antwerp Port Epic in België. Daarnaast kwam ook het werelduurrecord aan bod, omdat Ellen van Dijk die komende week in Zwitserland gaat aanvallen. Kortom, genoeg om te beluisteren!


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

19 Reacties

Verweggistan 20 mei 2022 om 07:42

Benieuwd of de titel een quote is of een samenvatting van de inhoud ;).

0
Limal 20 mei 2022 om 07:57

Iets met koffie, mijn neus en het toetsenbord xD Foei!

0
Wheely 20 mei 2022 om 08:55

Hihi, dit zijn trouwens wel enkele aanhalingstekens, die kunnen van alles betekenen. ;)

0
Alfons Haavers 20 mei 2022 om 08:34

De titels bij de vorige podcasts indachtig, is de nieuwe groenetruiwinnaar dus bekend.

0
Kopinkas 20 mei 2022 om 09:38

Hilaire: ‘Girmay moet lekker niets’

0
Turtlehead 20 mei 2022 om 09:54

Ik denk steeds meer: ‘Natuurlijk wél’. Ik denk dat WvA zo’n extra bliksemafleider ook wel ziet zitten.

0
roer voer 20 mei 2022 om 14:33

Als ik hem in de Giro heb zien fietsen denk ik meer dat die bij WvA in het wiel gaat hangen.

0
FDJ 20 mei 2022 om 10:01

Voor mij hoeft hij ook niet naar de Tour. In mijn opinie maak je een plan met een renner en dan werk je dat af. Zijn seizoen is al meer dan geslaagd, wordt bedolven onder (media)aandacht en Girmay is nog maar 22. Ik zou dan niet het grootste mediacircus opzoeken en die jongen nog meer in the picture zetten, maar dan eventueel kiezen voor de Vuelta of volgend jaar weer een grote ronde. Hoop dat ze bij Intermarche ook zo verstandig zijn en vasthouden aan hun eigen plannen en zich niet mee laten zuigen door de waan van de dag.

0
Deel Koeper 20 mei 2022 om 10:35

Er is nog een verschil tussen "zijn Giro was geweldig, dus ook snel naar de Tour" of "zijn Giro was te snel afgelopen, misschien toch maar naar de Tour". Dat eerste is waan van de dag, het tweede is een aanpassing aan de omstandigheden.

0
FDJ 20 mei 2022 om 12:11

Was het überhaupt het plan 3 weken door te rijden? Dat weten we niet (ik heb er in elk geval niets over gelezen). Ik zou lekker die jongen ook even wat in de luwte laten (voor zover mogelijk) doordat je met aangrenzende zekerheid weet wat voor gekkenhuis een Tourstart alleen al gaat opleveren rondom zijn persoon.

0
Poeksel 20 mei 2022 om 13:57

Dat ie van de puntentrui een doel had gemaakt suggereert dat hij uit wilde rijden.

0
Romāns Vainšteins 20 mei 2022 om 10:45

Ik zou zeggen wél naar de tour maar alleen als ie vorm en zin heeft. Anders dan bij AK-renners kan je als sprintende puncheur relatief snel op het hoogste niveau invoegen en zijn prestaties op klassieker- en rondeniveau zijn gewoon goed genoeg. Ook zit het een deftige voorbereiding richting WK niet in de weg want daar kan je na anderhalve week Frankrijk wel 18 scenario’s voor opstellen.

0
Jos Jalapenos 20 mei 2022 om 11:00

Eerst maar eens leren te ontkurken en uit de schaduw van Mathieu durven fietsen, Binie

0
Romāns Vainšteins 20 mei 2022 om 11:05

Om dat allebei aan te scherpen moet hij dus specifiek wél naar de tour, stuurloze goochemerd dat je daar bent.

0
Kopinkas 20 mei 2022 om 11:20

Dat Bini naar de Tour gaat staat eigenlijk al vast.
In de rubriek gemengd Bini-en-aanverwanten-nieuws:

'Om na de Giro ook het Franse publiek te behagen, overweegt Girmay een tijdelijke naamsverandering naar Tourmay'. Die zou echter pas ingaan wanneer de Tour na Denemarken in Frankrijk neerstrijkt, want in Kopenhagen wordt het dringen voor media-aandacht door een op til staande Arkea-stunt:

'Kevin Ledanois wordt voor Arkea het uithangbord voor de Tourstart in Kopenhagen'
Het rood-witte tenue van de Franse ploeg krijgt voor de gelegenheid een extra Scandinavisch kruis, en Kevin de Deen en zijn ploegmaats zullen bij de ploegvoorstelling 'We Are from Copenhagen' zingen, met leden van de Scandinavische groep 'I am From Barcelona' op de tonen van hun doorbraakhit uit 2006.

De Franse supermarktketen Intermarché lanceert tijdens de Tour dan weer wel een speciale actie op alle mousserende wijnen. Bij aankoop van drie flessen krijgt elke klant een speciaal SuperBini-ooglapje. Bini Tourmay zal voor de gelegenheid een speciale cover opnemen van de Oasis classic 'Champagne Supernova'. 'I have a Champagne Superbini in my eye', aldus de nu al uitgelekte lyrics. De broertjes Gallagher zeggen 'not amused' te zijn, en hebben mod brother Bradley Wiggins ingeschakeld om Tourmay vanop de motor een lesje te leren.

Wordt vervolgd!

0
Alucard 20 mei 2022 om 12:29

Lekker spul dat LSD.

0
Kopinkas 20 mei 2022 om 12:50

@Alucard
Lotto-SouDal had ik nog niet eens vermeld!

0
Fifty 20 mei 2022 om 15:18

Idd Matje z’n zwart beest moet wegblijven.

0
rob 22 mei 2022 om 08:35

Inderdaad wegblijven, er zijn toch wel wedstrijden in Afrika voor hem.
Straks krijg je hetzelfde als bij de marathon en blijven de landelijke sponsors afhaken omdat TV kijkers wegblijven omdat hun favorieten veel minder gaan deelnemen en winnen. We zijn toch sociaal en willen NLers en Belgen zien winnen als het even kan, en zoveel mogelijk.
Zo denken de sponsors er in ieder geval wel over. Die houden wel degelijk de kijkcijfers bij. En het merendeel van de sponsors zijn uiteraard landelijk. Lotto, Hema, Jumbo, AG2R, Soudal, Francaise des Jeux, enz enz
Die aardige jongen kan vast ook wel plezier beleven aan wedstrijden daar.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone