Giovanni Visconti is de snelste na zware bergrit Ronde van Slovenië

Giovanni Visconti is de snelste na zware bergrit Ronde van Slovenië

foto: Cor Vos

zaterdag 22 juni 2019 om 15:13

Giovanni Visconti heeft de vierde etappe in de Ronde van Slovenië gewonnen. De Italiaan van Neri Sottoli-Selle Italia-KTM was in Ajdovscina de snelste voor Diego Ulissi, Aleksandr Vlasov en Tadej Pogacar, met wie hij was overgebleven na de slotklim. Ulissi behield de leiderstrui met nog één dag te gaan.

Klimmen geblazen in de Ronde van Slovenië! De beklimming van de Predmeja (9 kilometer à 8 procent) op 35 kilometer bood een laatste kans om leider Ulissi van zijn troon te stoten. De grootste bedreiging? Die kwam van de rookies Aleksandr Vlasov en Tadej Pogacar.

Kopgroep krijgt de ruimte, maar niet de kans
Voordat de klassementsrenners aan deze gevreesde beklimming begonnen, moest de vroege vlucht eerst nog worden teruggepakt. Deze vlucht bestond uit Luka Mezgec, Benjamin Hill, Matteo Montaguti, Florian Kierner en Fabien Schmidt: zij waren in het eerste wedstrijduur weggereden en kregen een voorsprong van twee minuten cadeau van het peloton.

Echter, de kopgroep viel snel weer uit elkaar. Op het heuvelachtige terrein bleken Hill en Montaguti de betere coureurs in de kopgroep te zijn: zij reden weg en breidden de voorsprong op het peloton uit naar vijf minuten. In de laatste veertig kilometer was het voor alsnog gedaan, en kon de strijd om de eindzege beginnen.

Vlasov, Pogacar, Ulissi en Visconti blijven over
Die eindzege zou niet voor Fausto Masnada, Jan Polanc of Esteban Chaves of Ben Hermans zijn. Deze coureurs werden al vroeg tijdens de beklimming naar de vaantjes gereden door het hoge tempo van Gazprom-Rusvelo. Hun kopman stak vervolgens de lont in het kruitvat. Vlasov viel aan en bleek samen met Pogacar de beste te zijn. Ulissi en en Giovanni Visconti waren de enige coureurs die hun karretje bij de rookies aan konden haken.

Visconti is de snelste
Vlasov probeerde het vlak voor de top nog eenmaal, maar het lukte de stoempende Rus niet om zich te ontdoen van zijn drie concurrenten. Met zijn vieren doken zij de afzink naar finishdorp Ajdovscina in. Achtervolgers Andrea Vendrame, Masnada en Chaves reden op gepaste afstand, waardoor de vier vooraan het in de laatste kilometer onderling uit mochten vechten. Pogacar trok vervolgens de sprint aan om zoveel mogelijk tijd te pakken op de achtervolgers, waarna Visconti het afmaakte voor Ulissi.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

6 Reacties

lander luypaert 22 juni 2019 om 15:17

Een emotionele Visconti bij het interview die 2 dagen geleden een goede vriend verloor..

0
maklukzat 22 juni 2019 om 15:26

Vendrame weer in de voorste gelederen. Heeft dit jaar een flinke stap gezet.

0
don camillo 22 juni 2019 om 15:29

Péter Kusztor op 6 die heb ik toch niet gezien, foutje vermoed ik.

0
Spaakje 22 juni 2019 om 15:29

Ik weet niet waarom ze Kusztor er tussen hebben geplakt op plaats 6 maar die zat er niet bij.

0
greeny 22 juni 2019 om 16:06

leuke koers elke dag weer, fijn als je begin van de middag thuis bent en beetje op de bank hangt

0
Jean Dumas 23 juni 2019 om 00:32

Overal zie je renners uit de Giro excelleren, ook als ze daar matig hebben gepresteerd.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone