Gilbert zint op contractverlenging bij Deceuninck-Quick-Step

Gilbert zint op contractverlenging bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos © 2019

woensdag 9 januari 2019 om 07:53

Philippe Gilbert heeft een palmares waar menig collega-wielrenner jaloers op zou zijn. De inmiddels 36-jarige Belg is echter allesbehalve zinnens om een punt achter zijn loopbaan te zetten. Phil wil namelijk ook 2020 nog deel uit maken van het peloton en dan heeft liefst bij zijn huidige ploeg Deceuninck-Quick-Step, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Parijs-Roubaix staat dit jaar met rood omcirkeld in de agenda van Gilbert. De wereldkampioen van 2012 wil bovendien opnieuw de Tour de France rijden. Met goede resultaten hoopt hij vervolgens contractverlenging af te dwingen. “Ik heb andere aanbiedingen, maar mijn voorkeur gaat uit naar Deceuninck-Quick Step”, spreekt de Waal zijn wensen uit. Teammanager Patrick Lefevere staat niet onwelwillend tegenover het idee. “Als Philippe goed rijdt in de klassiekers, kan ik niet om hem heen. Maar sowieso ga ik een renner van 37 jaar (in juli, red.) geen contract voor twee jaar meer geven.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Paul81 9 januari 2019 om 09:04

Weer een jaarcontract op minimum met prestatiebonussen.. Werken top voor phil. Mooi, nog jaartje(of 2) erbij

Secondant 9 januari 2019 om 09:06

Ik meen mij te herrineren dat Gilbert nog twee grote doelen heeft in zijn laatste jaren: Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo. Dat zou zijn lijstje met LBL, AGR, Vlaanderen, WK, Lombardije, Waalse Pijl & Brabantse Pijl wel echt volledig afmaken.

Maar om dit allemaal in 1 jaar te behalen is wel erg lastig natuurlijk… dus wellicht nog even doortrappen Philippe! Ik hoop het, er is genoeg te behalen en Philippe is een prachtige coureur om te zien.

LucasR 9 januari 2019 om 11:47

En de Donostia-Donostia Klasikoa heeft ‘ie natuurlijk óók al op zak! Ik gun hem die twee laatste monumenten van harte!

albertocontador1 9 januari 2019 om 12:19

in gun het hem ook heel erg! gaat wel heel lastig worden. maar mijn steun heeft ie iniedergeval!

williams 9 januari 2019 om 15:07

Ik voorspel dat hij na Parijs-Roubaix niet ander zal kunnen dan hem te houden…

Headlines

Materiaalzone

Populair