‘Gilbert reed met valse attesten voor gebruik cortisonen’

zaterdag 16 maart 2013 om 16:38

Gilbert

foto: Sirotti

Volgens verschillende (ex-)renners zou Philippe Gilbert in zijn Lotto-tijd met valse attesten gereden hebben voor het gebruik van cortisonen. Dit schrijft NRC Handelsblad vandaag. Meerdere (ex-)renners die door Jan Mathieu, arts van Lotto-Belisol en de Belgische wielerbond, zijn behandeld, verklaren dat Mathieu de kopmannen van Lotto prepareerde met cortisonen.

Een van hen zegt: “Gilbert reed vaak op cortisonen en dat heb ik van Jan Mathieu zelf. En met mij vele anderen. Jan gaat er namelijk prat op dat hij verantwoordelijk is voor de overwinningen van Gilbert.” En een ander meldt: “Ik heb ook cortisonen gekregen van Mathieu, zogenaamd op attest. Hij vertelde me dat hij bij Gilbert hetzelfde deed.”

Gilbert zelf stelt in een schriftelijke verklaring “verbaasd” te zijn over dit nieuws. De Belg zegt: “Ik heb mijn beroep steeds ernstig en op de best mogelijke manier beoefend. Zowel voor, tijdens als na mijn jaren bij Lotto heb ik grote wedstrijden gewonnen, de meeste zelfs op een gelijkaardige (naar men zei voor mij ’typische’) manier. Ik mag hopen dat dat voldoende zegt.”

Ploegarts Mathieu zegt dat hij alleen cortisonen voorschrijft in geval van blessures. “Daar zijn cortisonen voor bedoeld.” De arts zegt niets te weten van fictieve blessures. “Maar het kan zijn dat een renner mij, of de behandelende specialist, wijs heeft gemaakt dat hij geblesseerd was.” Volgens Mathieu kunnen renners met cortisonen “hun grenzen verleggen”.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone