Gilbert reageert op geruchten: “Ik word niet de nieuwe manager van Lotto-Dstny”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 11 oktober 2022 om 15:20

Gilbert reageert op geruchten: “Ik word niet de nieuwe manager van Lotto-Dstny”

Nu John Lelangue vertrekt bij Lotto Soudal moet de ploeg op zoek naar een nieuwe teammanager. In de wandelgangen werd de naam van Philippe Gilbert, die inmiddels zijn fiets aan de wilgen heeft gehangen, genoemd. “Ik kan bij deze bevestigen dat ik niet de nieuwe manager zal zijn, ik voel me er nog niet klaar voor”, is de 40-jarige Belg duidelijk.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Gilbert, die afgelopen zondag met Parijs-Tours zijn laatste koers heeft gereden, laat in een videoboodschap weten dat hij voorlopig nog niet denkt aan een rol als manager. “Ik wil reageren op een gerucht dat rondgaat in het wielermilieu. Ja, er is over gesproken. Het team stelde me de rol voor en het was zeker een mooi aanbod, maar ik voel me er op dit moment nog niet klaar voor. Misschien in de toekomst wel, wanneer ik meer ervaring heb verworven.”

“Ik wil nu eerst en vooral enkele maanden rust en kalmte”
“Ik heb in mijn leven altijd een doel nodig, maar nu wil ik eerst en vooral enkele maanden rust en kalmte en genieten van mijn nieuwe leven. De nieuwe Lotto-manager worden brengt heel wat verantwoordelijkheden met zich mee, lange dagen en heel wat gereis. Ik kan bij deze bevestigen dat ik niet de nieuwe manager zal zijn, ik voel me er nog niet klaar voor. Later zal ik jullie op de hoogte brengen welke uitdaging ik wel zal aangaan, maar eerst ga ik profiteren van mijn nieuwe leven met mijn familie.”

Wat Gilbert na zijn actieve carrière gaat doen, is nu dus nog niet duidelijk. Eerst zal hij nog een keer in het zonnetje worden gezet: komende zaterdag krijgt Gilbert namelijk zijn eigen afscheidsfeest op de Cauberg in Valkenburg. Op deze bekende Limburgse helling triomfeerde hij maar liefst vier keer in de Amstel Gold Race en werd hij in 2012 wereldkampioen.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
11 oktober 2022 15:49
Phil heeft wel wat beters te doen.
11 oktober 2022 18:17
Vooral opmerkelijk dat ze hem die baan dus blijkbaar wel aangeboden hebben, hoewel hij op dat terrein compleet onervaren is.
    11 oktober 2022 19:10
    Als ik zijn woorden naast die van Jannie Haek leg denk ik eerder dat ze hem gevraagd hebben om zich kandidaat te stellen
11 oktober 2022 19:13
Ploegleider bij QS, dat zie ik hem het liefste doen. Ik denk dat hij er fantastisch in zou zijn. Zo’n snugger coureur is het en volkomen bekend met de koersen waar ze in uit moeten blinken.
11 oktober 2022 21:22
Een leider, spreekt z’n talen, tactisch inzicht, die kan over een paar jaar echt wel dit werk doen als hij wil, maar nu vast nog even het eerste jaar wat in Monaco rondhangen en hobbyen …

Reacties zijn gesloten.