Philippe Gilbert neemt in oktober afscheid als prof op ‘zijn’ Cauberg

donderdag 21 juli 2022 om 11:40
Philippe Gilbert neemt in oktober afscheid als prof op ‘zijn’ Cauberg

foto: Cor Vos

Phillipe Gilbert is bezig aan zijn laatste seizoen als profwielrenner. Op zaterdag 15 oktober zal hij zijn carrière definitief beëindigen met een afscheidsevenement in Valkenburg. De Cauberg, waar Gilbert meerdere gloriemomenten kende, neemt daarbij een centrale plaats in.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Het evenement bestaat uit drie onderdelen. Eerst is er een groepsrit met fans op het WK-parcours van 2012, daarna volgt de presentatie van een ‘officieel huldeboek’ en, tot slot, wordt er een criterium verreden met verschillende prominenten. Onder anderen Thor Hushovd en Alessandro Ballan zullen meefietsen. Aansluitend hangt Gilbert symbolisch zijn fiets aan de haak.

Gilbert won op de Cauberg viermaal de Amstel Gold Race en het WK wielrennen in 2012. Op zijn erelijst staan verder vier monumenten (Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken- Luik en tweemaal de Ronde van Lombardije), ritzeges in alle drie de grote rondes en tal van andere eendaagsen. Momenteel is hij actief in de Ronde van Frankrijk, voor Lotto Soudal. Dit seizoen pakte de inmiddels 40-jarige Gilbert nog een rit en de eindzege in de Vierdaagse van Duinkerke.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Robin van Wijlick 21 juli 2022 om 11:44

Ik stel voor om de Cauberg, vanaf dat moment, de Gilberg te noemen.

0
kelderfan 21 juli 2022 om 12:15

Lijkt mij een goed idee.

0
Hendrik Bonten 21 juli 2022 om 20:56

Cauberg is een begrip en mag nooit een andere naam krijgen. Je zou wel een bocht of strook naar Gilbert kunnen benoemen

0
de adelaar 21 juli 2022 om 12:09

Fantastische carrière, een beest in zijn beste tijd! Cool ook dat gezicht dat pogi en ving hem als een raket passeerde deze week. Hij weet dat ie er goed aan heeft gedaan te stoppen

0
debbie1998 21 juli 2022 om 12:41

Phillipe bedankt.

0
A.M.M. Jonkers 21 juli 2022 om 12:50

Een groot coureur in vele opzichten!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone