Gilbert: “Nog niet zo goed als vorig jaar”
zaterdag 26 juni 2010 om 11:46

Gilbert: “Nog niet zo goed als vorig jaar”

Het Belgisch kampioenschap leek net als vorig jaar te zullen uitdraaien op een strijd waarin Philippe Gilbert en Tom Boonen de protagonisten zouden zijn. Door het ontbreken van Boonen lijkt nu alle druk op de schouders van de Waal van Omega Pharma-Lotto terecht te komen. Toch gelooft Gilbert dat de wedstrijd een stuk makkelijker wordt.

“Het is jammer voor Tom, maar dit vergemakkelijkt de zaken wel voor ons”, stelde Gilbert gisteren op een persconferentie. “Mét Boonen heeft Quick-Step veel meer mogelijkheden. Dan kan Devolder mee in een lange vlucht, terwijl Tom alles lam kan leggen in het peloton. Ze zijn dus zonder twijfel een belangrijk wapen kwijt voor zondag.”

Toch wil hij niet zeggen dat hijzelf nu met de vingers in de neus naar de zege zal rijden. “De laatste tijd heb ik serieus last van de adductoren in mijn rechterbeen. Ze blokkeren ook mijn rug. In de Tour de Suisse ging het niet goed, en in Halle-Ingooigem had ik écht pijn. Ik ben dus nog niet top, nog niet zoals op het BK van vorig jaar.”

In welke hoek ziet Gilbert dan het gevaar schuilen? “Er zijn veel kanshebbers: Devolder, Van De Walle, de mannen van Topsport Vlaanderen”, beseft hij. “Maar als ik er toch eentje moet uitpikken, dan misschien Leukemans. Hij is geen winnaar, maar wel in vorm. En hij is gemaakt voor dit explosieve parcours.”

RIDE Magazine