Gilbert: “Ik ben ouder, sterker en slimmer”

vrijdag 18 maart 2011 om 17:53

Als er morgen in Milaan-Sanremo een aanvaller wint, is de kans groot dat deze de naam van Philippe Gilbert draagt. De Waal weet zelf echter ook wel dat het moeilijk gaat worden om weg te rijden bij de rest.

foto: Sirotti

“Ik zal op de Poggio of de Cipressa moeten aanvallen, maar ik ben niet de enige,” zo zegt de renner van Omega Pharma-Lotto tegen Sporza, “Ik moet proberen om zo lang mogelijk te blijven zitten en dan aan te gaan op het goede moment.”

Uiteindelijk gaat het bij de Belg alleen maar om het resultaat. “Het enige wat telt is een beetje voorsprong te hebben op de tweede. De manier waarop dat gebeurt, is niet belangrijk.”

“In 2007 was ik ook zo sterk als nu en toen reed ik weg met Ricco, maar die wou niet meewerken. Zo zijn we op één kilometer van de finish weer ingelopen.”

De topconditie heeft Gilbert nog niet beet, maar ook andere factoren spelen mee vergelijken met vier jaar terug. “Maar nu ben ik ouder, sterker én slimmer. Dat laatste is handig meegenomen. Ik ben ook nog niet op mijn top. Mijn conditie kan nog altijd wat beter.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone