Gilbert, Groenewegen, Circuit des Ardennes, Healthy Ageing Tour

Door Koen Middendorp, zaterdag 7 april 2018 om 20:00

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de kasseienzucht van Philippe Gilbert, Dylan Groenewegen, Circuit des Ardennes en de Healthy Ageing Tour Junior Women.


Philippe Gilbert is klaar om kasseien op te vreten!

Philippe Gilbert heeft in een ludiek filmpje laten weten klaar te zijn voor Parijs-Roubaix. De 35-jarige Waal zal komende zondag op jacht gaan naar zijn eerste kei, om zo zijn droom van het winnen van alle vijf de wielermonumenten in leven te houden.

Als we het filmpje mogen geloven, is Phil klaar om de kasseien op te vreten!


Snelle leerling Groenwegen heeft ‘lesje geleerd’

Dylan Groenewegen werd afgelopen woensdag tijdens de Scheldeprijs uit koers gehaald vanwege het passeren van een gesloten spoorweg. De Nederlander komt enkele dagen later op komische wijze terug op het voorval. Tijdens de verkenning van Parijs-Roubaix moest de spurter stoppen voor … jawel een voorbijrazende trein! Met de hashtag lessonlearned laat Groenewegen zien een snelle leerling te zijn.


Roy Jans klopt Ceel Bol in tweede etappe Circuit des Ardennes

Roy Jans heeft de tweede etappe in het Circuit des Ardennes op zijn naam geschreven. De renner van Cibel-Cebon was in de straten van Givet de Nederlander Cees Bol en Fransman Anthony Maldonado te snel af. Met deze zege neemt Jans de leiderstrui over van John Murphy.

Morgen staat de laatste etappe op het programma in de driedaagse rittenkoers door de Franse Ardennen. De Nederlanders doen nog volop mee om de eindzege. Bol staat momenteel derde op tien seconden van de leider. Ook Ide Schelling maakt nog kans. De renner van SEG ziet zichzelf terug op een negende plaats in het klassement op zestien seconden van Jans.


Eline van Rooijen grijpt naast ritwinst in tweede etappe Healthy Ageing Tour Junior Women

Eline van Rooijen heeft vandaag in de tweede etappe van de Healthy Ageing Tour voor junioren vrouwen net naast de ritwinst gegeven. De Nederlandse renster eindigde na een wedstrijd waarin het peloton uit elkaar geslagen werd door de wind op een tweede plaats net achter Georgi Pfeiffer, die naast haar ritwinst ook de leiderstrui overnam van Lonneke Uneken, die niet verder kwam dan een achttiende plek.

De Healthy Ageing Tour Junior Women duurt nog tot en met zondag. In de straten van Groningen zullen de 96 overgebleven rensters 67 kilometer afleggen.

 

4 Reacties

SoloSlim 7 april 2018 om 21:00

Lijkt vooral dat Gilbert geniet van het koersleven momenteel. Niets moet, alles mag én vooral het graag doen!

Polleke 7 april 2018 om 21:29

Alles mag… na 3 windstille jaren bij BMC nu bij QS opeens zin om letterlijk kasseien te vreten…begrijpe wie het kan…

Stenalic 8 april 2018 om 01:11

Tering wat slecht. Toch vind ik het leuk. Come on Phil!

WCEendT 8 april 2018 om 01:36

@Redactie
Dit mag ook wel besproken worden:
https://www.procyclingstats.com/race/22nd-tour-du-maroc/2018/stage-2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.