Gilbert gaat voor zijn vijfde Amstel-winst: “Van start met meerdere troeven”

zaterdag 20 april 2019 om 11:31
Gilbert gaat voor zijn vijfde Amstel-winst: “Van start met meerdere troeven”

foto: Cor Vos

Voor Philippe Gilbert kent de Amstel Gold Race weinig geheimen meer. De Belg staat voor zijn veertiende deelname aan de koers, die hij al vier keer wist te winnen. Opnieuw wordt hij tot de kanshebbers gerekend na zijn indrukwekkende zege in Parijs-Roubaix.

Na Roubaix keerde Gilbert terug naar Monaco, waar hij woont. Om te rusten, maar ook om zich voor te bereiden op de Amstel Gold Race. “Het is een mooie koers, één die me ligt. We gaan ervoor”, vertelde hij aan persbureau Belga in aanloop naar de wedstrijd. Deceuninck-Quick Step wedt er op twee paarden: naast Gilbert is ook Julian Alaphilippe een vooruitgeschoven pion.

“We starten met meerdere troeven. Dat geeft meerdere kansen, biedt voordelen ten opzichte van de andere ploegen en het geeft ook vertrouwen: je weet dat iemand van de ploeg kan winnen.” Met zijn Franse ploegmaat kan hij het goed vinden, eigenlijk al sinds hij debuteerde bij de profs. “Ik was meteen fan van hem, hou van zijn manier van koersen, zijn talent, zijn persoonlijkheid.”

Gilbert zag zijn ploegmaat vorig jaar excelleren. “Maar we konden het toen niet afmaken. We zullen zien hoe het zondag loopt. Het is aan de ploeg om mij en Julian in een zetel te brengen aan de Kruisberg (op veertig kilometer van de streep, red), daarna is het aan ons.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

ikbenprocycling 20 april 2019 om 11:45

Ik vind P-R wel genoeg voor je dit voorjaar, Gilbert.

terzijde: door de wolfpack successen veel prominent in beeld die teamdame (rechts)

Fletiebooy 20 april 2019 om 12:21

Das Gilbert zijn vrouw..

Dario 20 april 2019 om 12:37

Niet zijn vrouw, wel Stephanie Clerckx, pr-dame bij DQS