Gijs Leemreize wint Kick-Off Wattmeister Challenge

woensdag 20 februari 2019 om 15:22
Gijs Leemreize wint Kick-Off Wattmeister Challenge

foto: Wattmeister Topcompetitie

Gijs Leemreize heeft de Kick-Off van de Topcompetitie Wattmeister Challenge gewonnen. De 19-jarige renner van Sensa-Kanjers voor Kanjers trapte het hoogste wattage per kilogram weg, en bleef daarmee als laatste over. Tom Terpstra (WV De Kannibaal) en Aron Herremans (Steeds Vooraan Kontich) finishten als tweede en derde.

Om 11.00 uur verzamelden de vaste Topcompetitie-ploegen zich in het Velodrome van Amsterdam voor de Kick-Off van de Wattmeister Challenge. Elke ploeg mocht één renner afvaardigen, die het vervolgens op de Tacx Neo zou opnemen tegen zichzelf én de concurrentie.

De inzet? De Kick-Off betekende de eerste mogelijkheid voor renners om zich te kwalificeren voor de Wattmeister Finale, die later dit jaar zal worden georganiseerd. Daarnaast werd in de Kick-Off – aan de hand van het klassement – de volgorde bepaald van de volgauto’s in de komende Craft Ster van Zwolle.

Dit betekent dat Sensa-Kanjers voor Kanjers aanstaande zaterdag als eerste mag aansluiten in de karavaan. De jonge Leemreize start over enkele dagen dan weer in de rode leiderstrui, speciaal voor de leider in de Wattmeister Challenge.

Uitslag flag-nl Kick-Off Wattmeister Challenge 
1. flag-nl Gijs Leemreize (Sensa-Kanjers voor Kanjers)
2. flag-nl Tom Terpstra (WV De Kannibaal)
3. flag-be Aron Herremans (Steeds Vooraan Kontich)
4. flag-be Stijn Daemen (Home Solutuins-Soenens CT)
5. flag-au Aden Paterson (John Deere NWVG)

Volledige uitslag

Dit artikel delen:

3 Reacties

trickstuff 20 februari 2019 om 21:18

Maar hoeveel trapte hij dan?

Veloburto 20 februari 2019 om 23:16

Ja, en hoe lang moest hij dit wattage trappen?

Secondant 21 februari 2019 om 04:53

@trickstuff, @veloburto

Geen volledig antwoord op beide vragen, maar elke 3 minuten komt er 0.4W/kg bij (start @ 200W). Dit is anders dan vorig jaar, toen de interval 6 minuten bedroeg.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair