Gibbons komt eveneens ten val: “En ik begon de Tour al met een ribbreuk”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 30 augustus 2020 om 11:20

Gibbons komt eveneens ten val: “En ik begon de Tour al met een ribbreuk”

Ryan Gibbons probeerde zaterdag nog zijn sprintkopman Giacomo Nizzolo naar de zege te piloteren in Nice, maar de Zuid-Afrikaan voelde zich na afloop niet al te best. Gibbons kwam namelijk ten val tijdens de etappe. “En ik begon de Tour al met een gebroken rib. Ik zal nu gewoon door de pijn heen moeten bijten.”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Gibbons, die zelf ook over een snelle sprint beschikt, heeft inmiddels al een bezoekje gebracht aan de teamdokter. De 26-jarige renner stond al niet okselfris aan de start van de Ronde van Frankrijk, maar zijn gebroken rib kreeg gisteren dus een nieuwe klap te verwerken. “Ik viel opnieuw op mijn linkerzijde, op de plek waar mijn gebroken rib zit.”

“Ik heb op dit moment behoorlijk veel pijn, maar ik slaagde er gisteren toch nog in om weer terug te keren in het peloton. Ik wist zelfs nog wat werk op te knappen, maar nu merk ik wel dat ik gevallen ben. De teamdokter zal straks ook nog even kijken naar mijn schouder. Het is nu vooral een kwestie van de pijn verbijten, meer kun je ook niet doen.”

NTT Pro Cycling zag ook Domenico Pozzovivo op de grond liggen, maar de Italiaan kon net als Gibbons zijn weg vervolgen. De ervaren klimmer kende de laatste jaren al veel blessureleed en kampt dit keer met een kleine breuk in zijn elleboog. Het is nog gissen naar de precieze ernst van de blessure.

Pozzovivo liet op Instagram trouwens weten dat zijn crash werd veroorzaakt door een niet oplettende toeschouwer die een selfie wilde nemen.

 
6 Reacties
Sorteer op:
30 augustus 2020
En waarom start iemand met een ribbreuk? Toch genoeg andere en fitte renners bij NTT.
  30 augustus 2020
  Vroeg ik mij ook al af.
  30 augustus 2020
  Omdat het een belangrijke man in de sprint is voor Nizzolo en sommigen nog prima kunnen rijden net gebroken rib. Je zag op het eind dat Nizzolo ook maar 1 mannetje had en hij zelf moest wringen om erbij te komen. NTT heeft weinig geluk met al die valpartijen.
30 augustus 2020
Ik vind dat ook altijd een hele vreemde ongezonde code in het wielrennen waar uiteindelijk niemand beter van is geworden. Also, wat een bizar slagveld gisteren. Echt zonde.
30 augustus 2020
Bernal en Roglic zijn niet gevallen, zo ver ik weet. De meesten wel, lijkt het. Regen & olie op de weg, plus smalle wegen en afdalingen. De combinatie is ongelukkig. Er zijn in het verleden wel vaker dit soort slagvelden geweest in de eerste week. Het hoort erbij, het went nooit.
  30 augustus 2020
  Volgens mij zijn van de kopmannen alleen Roglic, Dumoulin, Bernal en Pogacar overeind gebleven en Higuita ook, als je die wil meerekenen.

Reacties zijn gesloten.