Giant tast nog in het duister over ‘ongrijpbare’ klachten Kittel
woensdag 8 april 2015 om 11:07

Giant tast nog in het duister over ‘ongrijpbare’ klachten Kittel

Marcel Kittel is nog lang niet in de conditie die nodig is om terug te keren in het peloton. “Hij traint wel, maar een schema volgen lukt hem gewoon niet omdat hij een slecht gevoel blijft houden”, vertelt ploegleider Rudi Kemna van Giant-Alpecin aan het AD. Kittel moest zijn rentree al meerdere keren uitstellen.

Volgens de officiële lezing kampt Kittel met een virusinfectie. Kemna, die de klachten ‘ongrijpbaar’ noemt, weet echter ook niet precies waar de schoen wringt. “Het is duidelijk dat het een medisch probleem is. Alleen is het verloop moeilijk in te schatten.” Geruchten dat de Duitse topsprinter tegen een depressie aan zou zitten, wijst hij resoluut van de hand. “Het is nog niet zo ver dat Marcel naar het gekkenhuis moet, hoor!”

Gehoopt wordt dat Kittel over vier weken in de Tour de Yorkshire zijn rentree kan maken en dan aansluitend koerst in Californië. “Als hij tegen die tijd nog steeds niet in vorm is, wordt de Tour de France misschien een moeilijk verhaal”, geeft Kemna toe. “Maar daar gaan wij nu zeker nog geen druk op zetten.”

RIDE Magazine
41 Reacties
Sorteer op:
8 april 2015 11:11
Gelukkig hoeft Giant niet alleen op Kittel te leunen voor overwinningen. Degenkolb is erg sterk!
8 april 2015 11:16
Want met een depressie moet je meteen naar t gekkenhuis?! Lekkere opmerking voor renners die daar mee kampen. Volgens kemna rijp voor t gesticht
8 april 2015 11:16
Oei, als er over een depressie wordt gesproken zal er vast wel een kern van waarheid inzitten! Hoop dat hij er snel weer bovenop komt! :)
8 april 2015 11:18
Kan me voorstellen dat je bij "ongrijpbare" medische klachten somber wordt.
Zo heeft de andere ploeg met een flinke Nederlandse inbreng toch ook veel probleemgevallen in huis. Maar gelukkig nog wel een gezonde Degenkolb in de ploeg.
8 april 2015 11:21
Pfff….. lekker stigmatiserend van Kemna, die opmerking over depressie. Waar was dat nou weer voor nodig?
8 april 2015 11:23
Misschien is het wel een vorm van Lyme. Daar horen vaak klachten bij die niet helemaal te traceren zijn. Als dat zo is dan kan het seizoen zomaar over zijn voor 'm :-(
8 april 2015 11:25
Apart antwoord van Kemna idd.
8 april 2015 11:27
Wat is er echt aan de hand? Denk dat er meer is om te vertellen.......
8 april 2015 11:29
Die uitspraak over depressie getuigt van weinig invoelend vermogen bij Kemna, noch van verstand met betrekking tot geestesziektes. Of het is een ongelukkige manier van een journalistieke vraag wegwuiven. Ik gun Kittel in ieder geval echt het beste. Is een sympathieke gast en een verrijking voor het hedendaagse wielrennen.
8 april 2015 11:36
Kemna lijkt een redelijk eenvoudige jongen. Zo'n opmerking zij hem dan maar vergeven. Alles beter dan het geblaat van een getrainde media-voorlichter. En met Kittel is wel wat aan de hand lijkt het. Als hij idd in een dip zit, kunnen ze daar maar beter ook gewoon open over zijn. Dat past wel bij de ploeg en bij Marcel Kittel.
8 april 2015 11:37
Lucatony +1
8 april 2015 11:42
Waarschijnlijk een gevalletje doping (voor het haar) waar de uci over is gevallen
8 april 2015 11:47
Ik vind het ook heel vervelend voor hem en wens hem het beste. Maar wat ik niet snap is dat ze denken dat Yorkshire en Californië goede races zijn om hem zijn vorm te laten terugvinden. Vooral Californië. Nou is het überhaupt nog maar de vraag of hij dan kan rijden maar alsnog. Dat virus speelde op na de Tour Down Under en hij is wel eerder ziek geweest na races aan de andere kant van de aardbol. Dat lijkt me toch ook duiden op dat hij niet zo goed tegen jetlag kan dus of het dan verstandig is iemand die net hersteld is weer de oceaan over te sturen betwijfel ik.. (maar er zal vast ook wel een wil van de sponsor hierbij meespelen)
Het zou me trouwens ook niks verbazen als blijkt dat hij een vorm van Pfeiffer heeft of Lyme zoals castroviejo zegt.
8 april 2015 11:52
Veel renner hebben wel eens een slecht jaar, zeker als je aan de top staat met de nodige verwachtingen; Cavendish vorig seizoen, Wiggins, Boonen en Contador in 2013, en in een verder verleden zijn er vast meer voorbeelden. Misschien is er iets mis gegaan met de ozon-behandeling?
8 april 2015 12:00
Is tour down under niet de oorzaak, want Tom Dumoulin heeft ook
een flinke terugslag gehad.
8 april 2015 12:22
Jammer, is toch een van de speerpunten van de ploeg. Hoop dat hij snel terugkomt.
8 april 2015 12:26
Wat een trieste reactie van Spekenbrink over een mogelijke depressie. Overigens volgt Kittel sinds kort Ranomi Kromowidjojo op Twitter, een sporter die misschien met hetzelfde te maken heeft als hij: het heilige vuur ontbreekt.
8 april 2015 12:32
Wat een gezeur hier over die gekkenhuis opmerking. Dit is lijkt mij geen officiële persverklaring, maar slecht een quote uit een interview.
Een die quote lijkt inderdaad gewoon een manier om de vraag van de interviewer weg te wuiven.
Je moet het vergelijken met dat Kittel last had gehad van zijn knie en dat Kemna gekscherend antwoord dat Kittel zijn been nog niet moet worden geamputeerd.
8 april 2015 12:39
Quote:
Je moet het vergelijken met dat Kittel last had gehad van zijn knie en dat Kemna gekscherend antwoord dat Kittel zijn been nog niet moet worden geamputeerd.

Met dien verstande dat zo'n reactie nooit wordt gegeven, omdat het belachelijk is. Rondom mentale problemen rust een taboe dat Spekenbrink hier nogal lomp illustreert. En dat verwacht je toch niet van deze ploegleider die vele veren in z'n reet gestoken krijgt vanwege z'n professionaliteit.
8 april 2015 12:40
@snoep. Dat citaat is wel degelijk kwetsend voor iedereen die met depressie te maken heeft gehad. Je hoeft niet gek te zijn om een depressie te krijgen, en zelfs als die zo erg is dat je ervoor opgenomen moet worden, is een psychiatrisch ziekenhuis geen gekkenhuis.
8 april 2015 12:59
Beetje onhandige uitspraak van Kemna inderdaad als dat zo is gezegd als hier wordt gesuggereerd. Maar goed om te zien dat veel wielerflitsers zich ervan bewust zijn dat een dergelijke opmerking kwetsend kan overkomen. Laten we ervan uitgaan dat het minder lomp was bedoeld dan het eruit kwam.

Verder jammer natuurlijk dat Kittel niet kan fietsen op het moment.Hopelijk gaat het snel weer beter.
8 april 2015 13:14
ik ben serieus positief verrast over de genuanceerde kijk van wielerflitsers mbt psychische aandoeningen. Over het algemeen is men hier veel harder voor renners en ploegen.
8 april 2015 13:19
De meeste flitsers zitten zelf natuurlijk thuis met een depressie, grotendeels veroorzaakt door het falen van Gesink en zijn teamgenoten, vandaar de genuanceerde gevoeligheid. ;)
8 april 2015 13:24
@man met de hamer

een opmerking om in te lijsten :)
8 april 2015 13:29
@Brummel: +1
@ Man met de hamer: ha ha...

Reacties zijn gesloten.