Tour 2015: Giant-Alpecin wil gewicht van de koers dragen

donderdag 9 juli 2015 om 14:21
Tour 2015: Giant-Alpecin wil gewicht van de koers dragen

foto: Marcel Koch

Bij Giant-Alpecin zetten ze vandaag alles op John Degenkolb. De Duitse formatie wacht nog altijd op het eerste dagsucces in deze Tour. Volgens Roy Curvers gaat het team er in rit 6 alles aan doen om daar verandering in te brengen. “We gaan er alles aan doen om het op een massasprint aan te laten komen. John moet zo goed mogelijk worden afgezet.”

“Tijdens de rit zullen we ook de verantwoordelijkheid nemen. Andere kandidaten voor de ritzege rijden in teams die ook een klassementsrenner in de gelederen hebben. Die dubbele belangen hebben wij niet. Wij nemen dus een grotere last op de schouders”, aldus Roy Curvers op NuSport.

“De benen van de rappe mannen zullen worden afgesneden”, voorspelt hij. “Bij John is dat altijd minder, zo heeft het verleden uitgewezen. In de kasseienetappe bewees hij bovendien dat hij in goeden doen is.”

Koen de Kort vertelde voor de camera van de NOS dat Degenkolb niet de enige prioriteit is binnen de ploeg: “Het is belangrijk dat Warren Barguil vooraan zit, want die staat goed in het klassement. De aankomst is wel meer dan een heuvel. We hopen dat John (Degenkolb, red.) zich vooraan kan handhaven om aan de streep zijn snelheid te gebruiken voor een eindsprint.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

robotour 9 juli 2015 om 14:25

Ja, als je iets wilt winnen zal je ook de koers moeten maken. Goed dat ze het heft in handen nemen, anders was de kopgroep van 3 nog verder weg gevlogen waarschijnlijk. Nu is het weer controleerbaar.

schipperaar 9 juli 2015 om 14:38

Zou leuke troost zijn na het verlies vd gele trui.

luckyloek 9 juli 2015 om 14:44

Verlies van de gele trui? Kans was reëel dat Tom die gepakt had ja, maar die hadden ze nog niet.

schmielerflits 9 juli 2015 om 14:47

Roy Curvers: “Andere kandidaten voor de ritzege rijden in teams die ook een klassementsrenner in de gelederen hebben. Die dubbele belangen hebben wij niet.”

Koen de Kort: “Degenkolb niet de enige prioriteit is binnen de ploeg: “Het is belangrijk dat Warren Barguil vooraan zit, want die staat goed in het klassement.”

Que pasa?

Bazzz 9 juli 2015 om 14:51

Ze spreken zichzelf nogal tegen in het artikel:
Eerst staat er dit: ‘Andere kandidaten voor de ritzege rijden in teams die ook een klassementsrenner in de gelederen hebben. Die dubbele belangen hebben wij niet

En vervolgens hebben ze het over dit:
“Het is belangrijk dat Warren Barguil vooraan zit, want die staat goed in het klassement’

Bazzz 9 juli 2015 om 14:52

Ohw het viel jou ook al op schmieler

Arie M 9 juli 2015 om 14:52

Ja dat is dus mijn probleem een beetje, dat de Giant ploeg niet sterk genoeg is om een koers te dragen. En dus niet in laatste 3km van een rit nog een ontsnapper kunnen terughalen (toegegeven niet de eenvoudigste klus in geval van Martin, maar het moet wel gebeuren) of jezelf in de goeie waaier manouvreren.
Ik zie ze t vandaag ook niet afdwingen, wat niet wegneemt dat ik John wel zie winnen

Hein-Jan 9 juli 2015 om 14:58

Dumoulin is inderdaad een groot gemis. Met Dumoulin in de gelederen acht ik de Giant ploeg zeer wel in staat om de koers te dragen. Zonder Dumoulin is het lastiger, maar zeker niet onmogelijk. We moeten niet doen of er buiten Barguil, Dumoulin en Degenkolb alleen maar koekenbakkers rondrijden, daarvoor hebben ze in teamverband te veel gepresteerd.

Arie M 9 juli 2015 om 15:02

En 'we hopen dat john zich vooraan kan handhaven' is ook wat anders dan je kopman optimaal afzetten. Een beetje media training voor koen de kort kan ook geen kwaad.

SuperPippo 9 juli 2015 om 15:34

@Arie
Man, man, wat een gezanik. Vind hem juist altijd hartstikke spontaan overkomen. Mediatraining = eenheidsworst.

Stelvio-fan 9 juli 2015 om 15:59

Nu Giant het even iets minder doet is er gelijk ook bakken kritiek op deze ploeg. Als je ze gisteren op de radio over Giant hoorden… Alsof het de Lotto Jumbo ploeg betrof, zo negatief… Hoort mss bij de Nederlanders.

Brakkel 9 juli 2015 om 16:25

Kan mij die Duitsers nou schelen :D

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair