Giant-Alpecin komt met eigen opleidingsploeg
dinsdag 7 juni 2016 om 16:25

Giant-Alpecin komt met eigen opleidingsploeg

Giant-Alpecin begint met ingang van volgend seizoen met een eigen opleidingsploeg. Dat is het belangrijkste onderdeel van een ‘baanbrekend opleidingstraject’ dat talenten klaar moet stomen voor het WorldTour-team, meldt Giant-Alpecin in een persverklaring.

De renners die het opleidingsprogramma doorlopen, worden door dezelfde coaches en experts begeleid als de renners van het eliteteam. “Het is een geavanceerd programma waarbij Duitse en internationale renners steun krijgen van de laatste technologie, expertise, coaching en kennis”, zegt algemeen directeur Iwan Spekenbrink. “We geven ook aandacht aan scholing, want niet elk talent zal het uiteindelijk tot de WorldTour schoppen.”

Hoewel het een internationaal opleidingstraject is, zal de focus vooral op Duitse talenten liggen. “Duitsland is een land met een enorm potentieel als het om wielrennen gaat”, zegt Spekenbrink namens de Duitse ploeg. “We willen de beste talenten opsporen en ze helpen om een carrière op te bouwen in het professionele wielrennen.”

Eind 2014 trok Giant-Shimano nog de stekker uit de opleidingsploeg omdat deze niet meer in de structuur zou passen. Er werd toen wel aangegeven dat de ploeg zich meer wilde gaan richten op Duitse talenten en dat zou worden gezocht naar een andere manier om renners te scouten.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
7 juni 2016 16:26
Om er vervolgens na 1 jaar de stekker weer uit te trekken, net als vorige keer? Wat gaan ze dit keer anders doen? Is er meer geld beschikbaar? is dit ook op CT niveau of niet?
7 juni 2016 16:29
@Verweggistan

Ik wilde net zeggen. Giant had toch net haar opleidingsploeg vaarwel gezegd? Hoe bedoel je "baanbrekend opleidingstraject".
7 juni 2016 16:33
http://www.wielerflits.nl/nieuws/29171/giant-shimano-stopt-met-opleidingsploeg-van-der-haar-naar-wt-team.html
Er staat daar wel iets over Duitse talenten en gebruik maken van de faciliteiten. Maar ook met niet in de structuur passen.
Edit: WF mag toch wel minstens verwijzen naar het eerdere mislukte project en niet alleen het persbericht kopiëren.
7 juni 2016 16:35
Die renners waren aan het eind van 2014 allemaal wel hun baan kwijt, misschien dat ze dat bedoelen met baanbrekend.

Edit: iets voor Der Willi?
7 juni 2016 16:39
Zo lekker journalistiek hoog niveau weer.. Er mag toch op zijn minst vermeld worden dat het de vorige keer grandioos mislukt is!
7 juni 2016 16:41
Mijn eerste gedachte was ook meteen, als je nu weer met een opleidingsploeg komt waarom ben je er dan met die eerste variant van de opleidingsploeg gestopt? Beetje apart is het wel.
7 juni 2016 16:56
Duitse sponsor eist waarschijnlijk een stevige Duitse basis voor de komende jaren. Behoudens de op leeftijd zijnde Greipel, de zeer snelle maar ook beperkte Kittel , Tony Martin en een geblesseerde Degenkolb (de enige aansprekende Duitse naam bij Giant Alpacin) kan Giant Alpacin weinig tot geen Duits talent in het profpeloton vinden. Dit maakt op middellange termijn het Duitse karakter voor de ploeg moeilijk en kan daarmee de Duitse sponsoring opdrogen. Zeker als Degenkolb naar Trek zou gaan.
7 juni 2016 17:11
@Kaalpani
Misschien moet je nog ff een keertje goed naar de selectie van Giant kijken ;)... Degenkolb de enige aansprekende Duitser haha
7 juni 2016 17:21
Tja, misschien fuseren met 'wij worden het Barcelona van het wielrennen!' SEG opleidingsteam ? Degenkolb gaat trouwens echt geen transfer maken want de ploegen die hem zouden willen hebben inlijven gaan (huppa, weer 5 ww) dat echt niet doen voordat hij toont volledig hersteld te zijn.
7 juni 2016 17:32
Geschke vind ik ook nog wel een aansprekende naam en Duitser in de selectie. Arndt is ook niet verkeerd, wint toch een Giro-etappe.

Zou leuk zijn als er ook wat Nederlanders in de opleidingsploeg komen te rijden.
7 juni 2016 18:21
@123
Der Willi gaat naar het grote Giant en krijgt als spurt-aantrekker Degenkolb :)
7 juni 2016 18:28
@rv
Noem het Duitse Degelekolbheid, niks mis mee om mannen dissjipline en beetje talen aan te leren plus stukje pr. Vanaf 12 jaar kun je goed zien of er continu progressie is.
Degenkolb zullen ze niet gauw eruit zetten na zijn ongeval, ook al laat ie weinig zien dit jaar.
7 juni 2016 19:01
Die Spekenbrink is de koning van de persberichten, alles is innovatief en baanbrekend. We gaan wel weer zien wat hiervan terecht komt.
7 juni 2016 19:14
Walscheid is ook een talent, maar was ook betrokken bij het ongeluk
7 juni 2016 19:16
Geeft toch niet echt blijk van een langetermijnvisie. Opleidingsploeg, trekken we naar een jaar de stekker uit en het jaar erop beginnen we gewoon weer een nieuwe opleidingsploeg. Lijkt wel een speeltje. Hopelijk dit keer voor een langere termijn.
7 juni 2016 20:05
Die vorige poging was volgens mij een samenwerkingsverband met een Scandinavisch project of zoiets? Tja, als dat niet werkt is dat niet per se alleen Giant aan te rekenen. Maar iets meer reflectie op dat gebied mag best, Iwan! #keepchallenging
8 juni 2016 10:26
Buchmann lijkt mij momenteel het grootste Duitse talent in de WT.

Bora-Argon heeft ook al aangegeven om WT te worden en nu Lidl zich ook al in het wielrennen mengt voelt het Duitse Giant-Alpecin misschien veel concurrentie op de Duitse markt aankomen.
8 juni 2016 10:42
Jongens als Willwohl, Herklotz zijn nog jong en kunnen zeker nog een stap maken. Ik heb niet zo goed de kijk op wat er nog meer rijdt bij de Duitse continentale teams, maar het is natuurlijk enorm zonde dat het Thüringer Energieteam is opgedoekt. Daar kwam zoveel talent vandaan. Wellicht is het slim als Spekenbrink die mensen benaderd voor zijn opleidingsploeg. Zij hebben de ervaring van het opleiden en werken met talenten. Dat hij spreekt over opleiding ook naast het fietsen is mij een teken dat hij gewoon echt serieus bezig is met zijn vak. En de afgelopen jaren heeft hij het gelijk toch redelijk aan zijn zijde zo blijkt. Het is denk ik een van de ploegen met de meeste ritzeges (en ritwinnaars) in grote ronden. En vanaf de Vuelta 2012 hebben ze alleen in de Giro van 2015 geen enkele rit gepakt, verder minstens elke grote ronde een ritzege. Toch wel redelijk het gelijk van Spekenbrink. Ik begrijp de reactie van een ten Dam dus niet helemaal eerlijk gezegd. Spekenbrink is absoluut een zegen voor het wielrennen. Teammanager zonder een dubieus verleden in de sport en eentje die vooruitstrevend wil werken. Meer van dit soort mensen.
Kittel 11
Degenkolb 11
Dumoulin 3
Barguil 2
Geschke 1
Mezgec 1
Arndt 1
Dat rijtje is bijzonder indrukwekkend en de meeste jongens rijden eigenlijk vanaf hun eerste profjaar bij deze ploeg (Alleen Degenkolb had een jaartje HTC)
En dan nog de Klassieke zeges in Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem

Reacties zijn gesloten.