Gianni Vermeersch troeft Jesper Asselman af in Slag om Norg

Gianni Vermeersch troeft Jesper Asselman af in Slag om Norg

Foto: © Orange Pictures / Dick Soepenberg

zondag 2 juli 2017 om 19:46

Gianni Vermeersch heeft de Slag om Norg gewonnen. De Belgische veldrijder, die deze zomerperiode gelegenheidsrenner is bij Beobank-Corendon, was na 190 kilometer – deels over de onverharde wegen van Drenthe – de eerste aan de finish. Jesper Asselman (Roompot-Nederlandse Loterij) moest zich gewonnen geven in een sprint met twee.

Ruim vijftig kilometer voor de finish kregen de drie vroege vluchters (Gert-Jan Bosman, Justin Timmermans, Joshua Huppertz) elf achtervolgers. Het elftal, met daarbij drie renners van Roompot-Nederlandse Loterij, volgde op dat moment op liefst vier minuten. Het peloton volgde op nog grotere achterstand.

Negen renners maken de dienst uit
Uit die achtervolgende groep maakten Taco van der Hoorn, Jesper Asselman, Gianni Vermeersch, Dennis Bakker, Fabio Jakobsen en Peter Schulting zich los. Zij volgden met nog dertig kilometer te gaan op twee minuten van de leiders. Bij de voorlaatste passage van de finishstreep was het gat minder dan een minuut. Op de grindwegen kwamen de zes steeds dichterbij, maar het duurde lang voordat het verschil echt gedicht was. De samensmelting was enkele kilometers voor de finish een feit.

Van der Hoorn pakte het moment van de samenkomst aan om weg te springen, maar alles kwam weer bij elkaar. Bakker, Asselman en Vermeersch zagen vervolgens hun kans schoon. Onder de vod moest Bakker lossen, waarna Vermeersch Asselman uit het wiel sprintte.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dolfy 2 juli 2017 om 20:05

En weer een veldrijder die wint. Goed bezig!

Sterke race ook van de drie koplopers. Hubbertz nog knap zesde achter Van der Hoorn en Jakobsen, en dat ondanks dat-ie eerder bijna tegen een boom was gereden in de lastige bocht.

boehoe 2 juli 2017 om 21:10

Ik had gehoopt op een roompot zege. In dit veld moeten ze toch eigenlijk winnen. Maar tegen die veldrijders lijkt niks tee beginnen.

storm-biker 2 juli 2017 om 22:02

Droevig deelnemersveld eigenlijk voor een 1.1 koers. Benieuwd of de organisatie tevreden is met de stap omhoog vanaf 1.2. Had qua startveld weinig uitgemaakt, dan hadden Roompot en Veranclassic als Procontinental ook mogen starten en hadden ze wel een aantal Nederlandse clubs met renners uit de regio kunnen laten starten.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone