Gianni Moscon richt vizier in 2023 op Giro d’Italia

maandag 28 november 2022 om 17:59
Gianni Moscon richt vizier in 2023 op Giro d’Italia

foto: Cor Vos

Gianni Moscon kwakkelde de voorbije maanden met zijn gezondheid, maar kan nu zonder zorgen weer opbouwen naar het nieuwe wielerseizoen. De Italiaan van Astana Qazaqstan hoopt in 2023 weer eens aan de start te staan van de Giro d’Italia.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Moscon heeft op zijn 28ste nog maar één Giro-deelname achter zijn naam staan, maar daar moet in 2023 dus verandering in komen. “Ik wil volgend jaar weer eens deelnemen aan de Giro. Dat is voor een Italiaanse wielrenner toch altijd een belangrijk doel”, klinkt het in gesprek met TGR Trentino. In zijn eerste en tot nu toe enige Giro eindigde hij als 24ste in het algemeen klassement en hielp hij zijn toenmalige INEOS Grenadiers-ploeggenoot Egan Bernal aan de eindzege.

Programma 
Moscon begint zijn seizoen waarschijnlijk al vrij vroeg met de Tour Down Under (17-22 januari), zo meldt de Italiaanse omroep Rai. Ook heeft hij koersen als Strade Bianche, Parijs-Roubaix en de Ardennenklassiekers met rood omcirkeld in zijn koersagenda.

De klassiekerspecialist hoopt in 2023 wel weer goed voor de dag te komen, na een waar pechseizoen. “Een goed gevoel is het belangrijkste in onze sport. Ik voel me nu weer goed en dat is erg fijn. Mijn lichaam reageert weer goed op trainingsprikkels en kan het ook weer belasten. Ik kijk uit naar het komende seizoen. Dit jaar was ik mezelf niet, nu is eindelijk alles weer normaal”, liet hij enkele weken geleden nog weten.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jaepa 29 november 2022 om 09:39

Was in 2020 echt sterk en belangrijk voor Bernal, o.a. in de gravelrit kan ik me herinneren. Zou mooi zijn als hij dat niveau weer weet te benaderen, al is niet voor een topfavoriet rijden natuurlijk ook weer heel anders.

1
Jaepa 29 november 2022 om 09:40

2021 natuurlijk, 2020 was het jaar van TGH. Stop de tijd.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone