Gianni Moscon debuteert in Omloop voor Astana Qazaqstan

dinsdag 22 februari 2022 om 21:56
Gianni Moscon debuteert in Omloop voor Astana Qazaqstan

Gianni Moscon - foto: Cor Vos

Gianni Moscon moest vanwege fysieke problemen zijn debuut voor Astana Qazaqstan uitstellen, maar ondertussen is de Italiaan klaar om voor het eerst in koersverband in actie te komen in het blauwe truitje van de Kazachse ploeg. Voor zaterdag staat hij namelijk op de deelnemerslijst van Omloop Het Nieuwsblad.

Moscon maakte afgelopen winter de overstap van INEOS Grenadiers, waar hij in 2016 aan zijn profcarrière begon, naar Astana Qazaqstan. De complete Italiaan zou zijn nieuwe koersseizoen eigenlijk beginnen in de Volta ao Algarve, maar kampte onlangs met bronchitis en kon zich niet voldoende klaarstomen voor de Portugese etappekoers. Aanvankelijk was er sprake van dat hij zijn eerste kilometers zou afwerken in de Faun-Ardèche Classic.

Niet in Frankrijk, maar in België speldt Moscon komend weekend voor het eerst dit seizoen een rugnummer op. Hij gaat namelijk op voor zijn vijfde deelname aan Omloop Het Nieuwsblad. De 27-jarige renner reed de klassieker tussen 2016 en 2020 vier keer eerder, met een 23e plaats in 2016 als zijn beste resultaat. Volgens La Gazzetta dello Sport rijdt hij daarna de Trofeo Laigueglia (2 maart), Strade Bianche (5 maart) en Tirreno-Adriatico (7-13 maart).

Goede uitslagen
Na een moeizaam seizoen 2020 viel Moscon het voorbije jaar op door zijn goede uitslagen. In april won hij twee ritten in de Tour of the Alps en vervolgens ging hij van start in de Giro d’Italia, waarin hij in de afsluitende tijdrit negende werd. Daarna was hij vierde op het Italiaans kampioenschap, won hij de GP Lugano, eindigde hij twintigste in de olympische wegrit en werd hij negende in de Clásica San Sebastián.

Ook reed hij een sterk najaar met een achtste plaats in de Giro della Toscana, een zevende plek in de Coppa Sabatini en een vierde in die heroïsche uitgave van Parijs-Roubaix.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Fietseties 22 februari 2022 om 22:45

Als meneer de duivels een beetje binnen kan houden, dan kan hij weleens een prachtig voorjaar gaan rijden!

bellevue 22 februari 2022 om 23:55

eindelijk bij een ploeg die leeft naar de standaarden van 2022
en gianni aanvaardt zoals hij is.

heuvelcolombia 23 februari 2022 om 03:18

Buiten Moscon ook Fedorov, Gazzoli, Gruzdev, Lutsenko en Brussenskiy op de startlijst. Ik verwacht niet dat Lutsenko zich hierop zal richten. Ben verder wel benieuwd naar het potentieel van Fedorov. Hoop voor het Kazakse wielrennen dat er iemand opstaat die het stokje ooit van Lutsenko kan overnemen.

Limal 23 februari 2022 om 07:59

Lutsenko staat op de startlijst van een hele rits klasiekers, van kasseien t.e.m. Ardennen, dus hij richt zich er wel degelijk op dit voorjaar.

Fedorov heeft vorig jaar eigenlijk enkel op de nationale kampioenschappen iets laten zien, de stap naar koersen van het hoogste niveau kwam wellicht wat te vroeg. Een jaartje sterker en met een lichaamsbouw van het type Boonen is het inderdaad uitkijken of er potentieel in zit.

Ronellenfitsch 23 februari 2022 om 11:07

Lutsenko verwacht ik juist wel, goed in deze seizoensfase en reed al eens de Omloop finale voorin

Romāns Vainšteins 23 februari 2022 om 07:11

Is al in zijn voorbereiding teruggeslagen , hier meteen meedoen zou knap zijn.

Lutsenko gaat hier wel degelijk de finale rijder zijn, den althans ik.

Limal 23 februari 2022 om 08:05

Benieuwd wat het wordt met Moscon. Wordt er al 28 dit voorjaar… Hij heeft al wel wat controverse en pech gekend, en vorig jaar had hij P-R kunnen winnen, maar zijn erelijst is tot nu toe heel magertjes voor het supertalent dat hij ooit beloofde te zijn.

Dikke Man 23 februari 2022 om 10:54

Heerlijk toch, zo’n pechmagneet. Vooral die tijdritfiets die als een kaartenhuis in elkaar zakte onder hem was schitterend. Bizarre crash.

Pietspeed 23 februari 2022 om 10:10

Zou knap zijn als hij hier al om de knikkers kan strijden. Einde seizoen had hij a la Viviani hartritme stoornissen die hij uiteindelijk niet met een ablatie heeft laten behandelen. Hij kreeg groen licht van de artsen. Maar nu een bronchitis kennelijk. Verre van ideale voorbereiding. Niettemin veel succes. Had hem wel graag Parijs Roubaix zien winnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair