Gianni Moscon breekt handwortelbeentje bij val in sportschool
foto: Sirotti (archief)
Nick Doup zondag 12 november 2017 om 10:35

Gianni Moscon breekt handwortelbeentje bij val in sportschool

Gianni Moscon begint met een achterstand aan de voorbereiding op het komende seizoen. De Italiaanse wielrenner van Sky heeft bij een valpartij tijdens een evenwichtsoefening in de sportschool namelijk zijn scafoïd, een handwortelbeentje in zijn pols, gebroken. Hij kan naar verwachting vier weken niet fietsen.

“Ik deed de oefeningen en viel achterover”, zegt Moscon tegen La Gazzetta dello Sport. “Dom en stom. Meestal krijg je niets en opnieuw leek het alleen een bult, maar vervolgens begon de pols pijn te doen en op te zwellen.” Vervolgens toonden röntgenfoto’s de breuk in het scafoïd aan. Moscon geeft aan zich geen zorgen te maken over zijn seizoensopbouw. Hij is inmiddels twee dagen aan het herstellen. Voor een volledig herstel van de fractuur staat ongeveer veertig dagen gepland.

Overigens heeft Moscon officieel nog geen contract voor volgend seizoen. De 23-jarige coureur kwam de afgelopen twee jaar uit voor Sky.

 
16 Reacties
Sorteer op:
12 november 2017
Een gebroken handwortelbeentje, over de oorzaak kunnen we volop speculeren.
12 november 2017
#karma #reichenbachgafhetzetje
12 november 2017
Edit redactie: Bedankt, we hebben het aangepast.
12 november 2017
BREAKING Moscon:"Reichenbach en Réza hebben mijn fitnesstoestel gesaboteerd."
12 november 2017
Heeft hij nog geen contract? Bijzonder.... OK, heeft een paar incidentjes gehad, maar onverlet is het een kanon, zou toch denken dat hij wel zo goed als overal welkom is. Zal wel gewoon bij Sky blijven, dat ze in Januari zeggen dat hij een kans krijgt z'n gedrag te beteren en dat Sky het aangewezen team daarvoor is met strakke interne controle.
12 november 2017
Dus als ik het bericht goed interpreteer heeft Moscon iets gedaan zonder anderen te schaden??
12 november 2017
"Sky schorst hem voor anderhalve maand"
12 november 2017
Sinds wanneer rijdt Hans Wortelbeentje voor FdJ?
12 november 2017
Iemand enig idee of er nog transfers aankomen tussen of van World Tour ploegen?
12 november 2017
Ik dacht vast zijn middelvinger gebroken. Die steekt hij voortdurend uit en als je dan struikelt... Volgens mij las ik ergens dat hij wel bij Sky blijft hoor. Waarschijnlijk kwestie van handtekening. Hij heeft een tumultueuze entree gemaakt in het profpeloton. Type straatvechter wellicht. Een beetje rebellie is wel aardig maar deze jongen slaat te ver door. Meer dan goed is ook voor zijn eigen toekomst in de sport.
12 november 2017
Sporten blijft gevaarlijk dus ik begin er niet aan.
12 november 2017
@ west :-) :-)
12 november 2017
Kan je met een gebroken handwortelbeentje wel een handtekening zetten?
12 november 2017
lekker voor hem
12 november 2017
Meer oog voor de spiegel en de vrouwen waarschijnlijk dan de balk, maandje wat anders doen dan fietsen kan geen kwaad maar een beetje macho fietst met losse handjes natuurlijk, zijn handelsmerk.
13 november 2017
Ik weet niet wat hij voor oefeningen deed, maar het klinkt best komisch

Reacties zijn gesloten.