Giacomo Nizzolo voert Qhubeka ASSOS aan in Milaan-San Remo

donderdag 18 maart 2021 om 17:30
Giacomo Nizzolo voert Qhubeka ASSOS aan in Milaan-San Remo

foto: Cor Vos

Giacomo Nizzolo is aanstaande zaterdag de vooruitgeschoven pion van Qhubeka ASSOS in Milaan-San Remo. De rappe Italiaan werd vorig jaar al vijfde in de Italiaanse klassieker en is een gevaarlijke klant, mocht het tot een groepsspurt uitdraaien in San Remo.

Nizzolo wist in aanloop naar Milaan-San Remo één keer als eerste over de streep te komen. In de Clásica de Almería bleek hij de snelste sprinter, maar verder is de Europese kampioen druk bezig met het verzamelen van ereplaatsen. In de voorbije Parijs-Nice werd hij nog vijfde in een etappe.

Qhubeka ASSOS hoeft overigens niet te gokken op een sprint met Nizzolo. De Zuid-Afrikaanse formatie heeft ook meerdere renners geselecteerd die in de finale iets kunnen uitrichten op de Cipressa en de Poggio. Denk aan Simon Clarke en Michael Gogl. Beide renners waren goed op dreef in Strade Bianche, een andere klassieker op Italiaanse bodem.

Victor Campenaerts en Bert-Jan Lindeman zorgen voor de Belgische en Nederlandse inbreng. De Deen Emil Vinjebo en de ervaren Pool Łukasz Wiśniowski vervolledigen de selectie voor La Primavera.

Selectie flag-za Qhubeka ASSOS voor Milaan-San Remo (20 maart)
flag-be Victor Campenaerts
flag-au Simon Clarke
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-at Michael Gogl
flag-dk Emil Vinjebo
flag-pl Łukasz Wiśniowski

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jori 18 maart 2021 om 17:37

Gogl weer mee met de grote drie en met een late uitval wint hij.

0
Murcia 18 maart 2021 om 17:39

Ik wil vooral Lindeman weer zien, de drentse jaknikker verdiende op de valreep nog een plekje en kan zich hier als knecht uitleven. Nizzolo begon goed in Spanje maar was daarna toch wat minder en Gogl is standaard de renner met de kleinste erelijst in een kopgroep met de groten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone