Giacomo Nizzolo: “Nooit leuk om de sprint voor plaats twee te winnen”

maandag 2 maart 2020 om 11:42
Giacomo Nizzolo: “Nooit leuk om de sprint voor plaats twee te winnen”

Giacomo Nizzolo - foto: Cor Vos

Giacomo Nizzolo is een gevaarlijke klant, mits hij kan overleven, schreven we in onze voorbeschouwing op Kuurne-Brussel-Kuurne. En dat bleek. Nizzolo overleefde en hij won de sprint van het peloton. Helaas voor hem was Kasper Asgreen een paar seconden eerder al als eerste over de meet gekomen. De nummer twee kijkt met gemengde gevoelens terug op de koers, net als Alexander Kristoff, die derde werd in de voorjaarsklassieker.

“Het is nooit leuk om de sprint voor plaats twee te winnen”, zegt Nizzolo in een korte terugblik op de website van zijn ploeg NTT. “Maar ik voelde me goed vandaag, dus ik kan wel blij zijn met mijn prestatie. Er was vandaag iemand sterker, maar we zullen ervoor blijven gaan. Ik kijk al uit naar de volgende koersen.”

Voor Kristoff voelde zijn derde plaats toch een beetje als revanche voor een Omloop Het Nieuwsblad waarin hij de finish niet haalde vanwege zadelproblemen. “Toen ik met de voorsten de Kwaremont over ging wist ik dat de benen goed waren”, kijkt hij terug op Kuurne-Brussel-Kuurne.

“Ik ging de sprint iets te vroeg aan, maar dit is nog altijd een mooi resultaat voor mij”, vindt de Noor van UAE Emirates.” Gisteren verliep de wedstrijd niet volgens plan, dus het is mooi om nu op het podium te staan, zeker met het hoge niveau hier.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Polleke 2 maart 2020 om 11:50

Tja… op de team-website kan hij moeilijk tekeer gaan maar zijn ploeg (leiding) heeft hem wel serieus laten zwemmen…. niet in steun gaan bij de achtervolging, met nog 4 ploegmaats nb, is eigenlijk een grove fout…je kan de koers alleen winnen als je voorin komt, dan kan je alsnog geklopt worden maar niet schieten is altijd mis….

Duh 2 maart 2020 om 12:04

Ik weet niet over wie je het hebt, maar Zowel Nizzolo als Kristoff hadden maar 1 ploegmaat in het peloton, niet 4…

ChefSpijker 2 maart 2020 om 12:30

En uiteindelijk kun je er ook gewoon voor kiezen om je sprinter te beschermen en zo fris mogelijk in een goede positie aan de sprint te laten beginnen. Zie bijv. Sunweb dat wel all-in is gegaan voor de achtervolging, maar vervolgens Cees niemand meer had (los van dat ie zelf kennelijk ook niet meer de benen had, maar ondersteuning was er ook 0,0). Keuzes. Wil niet zeggen dat Nizzolo had gewonnen als zijn ploeg mee had geholpen om het dicht te krijgen.

Polleke 2 maart 2020 om 12:52

@Duh…Kan kloppen, waren in totaal met zijn vieren bij het ingaan van de laatste ronde, die 2 anderen zijn er blijkbaar afgereden…
@Chef…Nogmaals, je kan alleen winnen als je voorin komt, wat dan allemaal nog kan gebeuren is ook een avontuur…als er 1 voorop blijft win je zeker niet…

Michelangelo 2 maart 2020 om 12:58

Helemaal eens met Polleke. Geldt overigens ook voor de andere sprinters en hun ploegen.
In de ploegleidersauto zou de prioriteit moeten zijn:
1 terugbrengen vluchter(s) zodat je in positie bent om voor de eerste plaats te sprinten
2 sprinter beschermen in de groep, zodat deze zo fris mogelijk aan de sprint kan beginnen
3 lead-out voor een zo goed mogelijke uitgangspositie tijdens de sprint.

Ik heb alleen het idee dat te veel ploegen in de omgekeerde volgorde denken…

04398 2 maart 2020 om 13:46

@michelangelo,
het zou nog mooier zijn als er tijdens koers helemaal geen communicatie meer is tussen ploegleiding en renners. Gewoon de renners zelf laten koersen, in plaats van renners die de bevelen opvolgen vanuit de volgwagens.

ChassePatat77 2 maart 2020 om 13:53

o.a. NTT en UAE hebben gewoon gepokerd en verloren… en daar ben ik wel blij om!
Geef mij dan maar de vechtlust van DQS of Sunweb

leor 16 2 maart 2020 om 14:46

‘Pokeraars’ NTT en UAE staan wel mee op het podium.
Terwijl Ineos, Lotto en Sunweb moeten het doen met plek 8, 18 en 33.

Ben alleszins blij dat de Asgreen won, dat was zowat de enige (sub)topper die iets probeerde.
Ook de Omloop was dit jaar een erg matige editie wat betreft attractief koersgedrag bij de toppers. Naesen, Stybar en Van Avermaet zagen er sterk uit op de muur, maar toen was het kalf al lang verdronken door te afwachtend koersgedrag.

Ik had verwacht dat in afwezigheid van Mvdp, en in mindere mate ook Sagan, ze dit weekend al gemotiveerd zouden zijn om toch al een prijsje binnen te halen…

vanSpringel 2 maart 2020 om 14:35

Sunweb is in mijn respectlijst weer op ’t podium gekomen. Zie die twee renners van hun nog in bijna uitzichtloze positie proberen de afstand tot de koploper proberen te dichten, zonder ondersteuning. Daarom stijgt Sunweb vanaf dat moment weer in mijn waardering.

Jan Blokland 2 maart 2020 om 15:11

Nizzolo, dan sprint je toch niet als je geen 2e wil worden. Op het moment van sprinten kon je weten dat het niet meer om de eerste plaats zou gaan.
Er zijn genoeg renners die wel 2e willen worden.

Luke 2 maart 2020 om 16:54

Daar dacht ik ook meteen aan!

Kannibaal van Schepdaal 2 maart 2020 om 17:10

Het is toch niet omdat je niet graag de sprint voor de tweede plaats wint, dat je liever derde of achtste wordt? Je kan toch liever 1ste dan 2de worden, liever 2de dan 3de, enzovoort?

Bikeage 2 maart 2020 om 20:50

Wat de Kannibaal zegt.

Lennimator 2 maart 2020 om 18:15

De koning van net niet winnen mag dit zeggen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair