Giacomo Nizzolo moet seizoen vroegtijdig beëindigen

woensdag 3 oktober 2018 om 17:34
Giacomo Nizzolo moet seizoen vroegtijdig beëindigen

foto: Sirotti

Giacomo Nizzolo heeft noodgedwongen een punt gezet achter zijn seizoen. De verwondingen die de Italiaan opliep bij een val in de Tour de l’Eurométropole bleken ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht. Daardoor moet hij een kruis zetten door de Italiaanse eendagswedstrijden GP Beghelli en Tre Valli Varesine en de Hammer Series in Hong Kong.

Zijn verwondingen leken in eerste instantie mee te vallen, maar tijdens fietstrainingen vorige week bleef de Italiaan last houden pijn in zijn heup en lies. Daarop werd hij verder onderzocht. Een MRI-scan bracht twee kleine breuken in zijn heup aan het licht. Daardoor kan hij drie weken niet fietsen en moet hij de laatste koersen van het seizoen toekijken.

“Deze wedstrijden waren echt een doel voor me, nadat ik de Vuelta voltooid had in zo’n goede vorm. Het is jammer, maar nu ga ik me concentreren op mijn herstel en vooruitkijken naar de rustperiode die ik had gepland na het seizoen. Dan hervat ik de training wellicht wat eerder om me klaar te stomen voor wat volgt”, aldus Nizzolo.

Dit artikel delen:

4 Reacties

FritsvanHoefelen 3 oktober 2018 om 17:45

Dit jaar tien keer meer in de top-3 dan vorig jaar. 13 om 3. Houdt nog niet over

west 3 oktober 2018 om 19:08

Dit is weer zo’n topaankoop van DDD.
Waarom zou je in godsnaam relatief veel geld uitgeven aan Nizzolo (al zal ie al wel in de koopjeshoek staan), wat een ontzettende risicoaankoop is, (gaat ie ooit nog op niveau komen?) als je ook de rest van je ploeg nog voor geen meter voor elkaar hebt? Voor dat geld moet je ook twee of drie talenten kunnen oppikken?

ChefSpijker 3 oktober 2018 om 22:09

Nizzolo heeft in de Vuelta toch wel laten zien weer op niveau te zijn? Geen zege, maar een winnaarstype is het nooit geweest. 3x top 3 en op die lastige aankomst waar Danny goed mee deed achter Valverde en Sagan ook gewoon in de top 5. Wel is hij inmiddels erg blessuregevoelig geworden lijkt het.

jomaxman4 4 oktober 2018 om 07:39

Hij heeft een zware knieblessure gehad waarvan hij in 2017 en ook in 2018 nog last van heeft ondervonden. Ik verwacht hem volgend jaar gewoon weer op het niveau van 2016.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.