Giacomo Nizzolo: “Misschien niet de juiste keuze gemaakt in de sprint”

zondag 28 maart 2021 om 17:09
Giacomo Nizzolo: “Misschien niet de juiste keuze gemaakt in de sprint”

foto: Cor Vos

Giacomo Nizzolo eindigde zondag als tweede in Gent-Wevelgem. De Europese kampioen van Qhubeka ASSOS zat in de beslissende waaier en hield stand in de heuvelzone, waarna hij in de sprint alleen Wout van Aert voor zich moest dulden. “Het was een te gekke race en het peloton brak al heel snel”, reageert Nizzolo.

“We vonden een goede samenwerking en het was een heel zware wedstrijd”, geeft de Italiaanse sprinter aan. “Mijn benen waren erg moe en het was een rare sprint met rugwind. Ik besloot vanuit het laatste wiel te starten in de sprint, al weet ik niet of dat de juiste keuze is geweest. Maar ik heb mijn best gedaan en ben erg blij met de tweede plek.”

Afgelopen week behaalde Nizzolo ook al een ereplaats in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne, hij werd er vierde. De zegeteller van de Italiaan staat in 2021 op één. Hij won in februari de Clásica de Almería.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 28 maart 2021 om 17:16

Dat was wel duidelijk, al denk ik niet dat hij van Wout had gewonnen. Was wel de man die het meest zuinig reed in de kopgroep en dat was natuurlijk slim. Ik vond het vooral teleurstellend van Matthews, zijn ploeg steekt de koers in brand en koopt er uiteindelijk niets voor. Dat mag je niet te vaak overkomen. Podium had hij hier gewoon moeten halen.

Quintenri 28 maart 2021 om 17:29

Als je krampen hebt (Matthews) dan is er niets aan te doen natuurlijk. De ploeg heeft het tenminste wel geprobeerd, dus ze hebben zichzelf zeker niets te verwijten.

Groetjesaandevoetjes 28 maart 2021 om 20:22

Matthews kwam ook niet lekker weg in de sprint. Van Aert sneed hem handig de pas af waardoor hij zijn benen twee pedaalslagen stil moest houden.

Lalsacien 28 maart 2021 om 17:32

Dat is wel heel makkelijk praten. Na een zware koers zijn de verhoudingen geschud.

xistnc 28 maart 2021 om 20:29

Sprong Nizzolo ook niet achter Küng aan op 2km van de streep? Ik denk dat hij op zijn effen moest komen, wat ten koste ging van zijn positionering. Of hij dus echt een keuze had, ik vraag het me af.

Polleke 28 maart 2021 om 21:42

Nizollo had zich al veel eerder op dit werk moeten storten, in het openingsweek-end had hij ook kunnen scoren maar toen verkoos hij, of wellicht zijn ploeg, voor een paar verre ereplaatsen in UAE…

Marco Willems 28 maart 2021 om 23:54

Hij zat achter Matthews en voor Wout, stuurt dan naar rechts en gaat achteraan zitten. Ik dacht nog dat ie nog ging proberen aanvallen(wat al heel vreemd zou zijn geweest) want sprinten vanuit die positie is toch niet heel slim. Qua sprintsnelheid deed ie niet voor Wout onder leek het.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair