Gevallen Laurens ten Dam wil in Deutschland Tour koers hervatten

zaterdag 13 juli 2019 om 08:31
Gevallen Laurens ten Dam wil in Deutschland Tour koers hervatten

foto: Cor Vos

Laurens ten Dam hoopt in de Deutschland Tour de competitie te kunnen hervatten, nadat een val donderdag een vroegtijdig einde maakte aan zijn Ronde van Oostenrijk. De Nederlander moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar daar kwamen geen breuken aan het licht.

Ten Dam beschrijft in zijn column voor het AD hoe hij ten val kwam. Op een strook grind in een afdaling gleed zijn voorwiel weg, waardoor hij aan 75 kilometer per uur de vangrail invloog. Hij moest daarop naar het ziekenhuis worden overgebracht, maar bij nader onderzoek werden geen breuken geconstateerd. “Ik mag van geluk spreken dat behalve mijn moraal niks gebroken is.”

Al spoedig richtte hij zijn vizier weer op de toekomst. Kort na zijn valpartij schreef hij op Instagram dat hij dit jaar zeker nog zou koersen, “maar ik weet op dit moment niet precies wanneer.” In zijn column laat hij weten dat plannen aan het maken is voor de Deutschland Tour, die eind augustus begint. “29 augustus moet toch wel te halen zijn? Bloed kruipt waar het niet gaan kan.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

wielrenner 13 juli 2019 om 11:05

Mentaal gebroken, dat ben je inderdaad als je nog twijfelt of je de competitie over 6 weken!! wel kunt hervatten.

koos1 13 juli 2019 om 11:22

Jammer, dus geen Vuelta voor ten Dam.
Met zulke snelheid in de vangrail knallen, mag hij van geluk spreken dat hij geen zware blessures eraan heeft overgehouden.

Veloburto 13 juli 2019 om 15:36

Wat een dramatisch seizoen heeft Laurens

Headlines

Materiaalzone

Populair