Gevallen Jelle Wallays: “Op de foute plek op het foute moment”

woensdag 5 september 2018 om 12:54
Gevallen Jelle Wallays: “Op de foute plek op het foute moment”

foto: Sirotti

Jelle Wallays gaat een lastige dag tegemoet in de Vuelta a España. De Belg van Lotto Soudal kampt namelijk met de naweeën van zijn val gisteren, toen hij over de gevallen Simone Petilli heen buitelde. “Ik zat in zijn wiel. Op de foute plek op het foute moment dus”, zei Wallays voor de start van de elfde rit tegen Het Nieuwsblad.

“Er viel niets te ontwijken, jammer genoeg”, zei Wallays, die vanuit de heup amper kracht kan zetten door een zeer zware kneuzing. Hij gaf aan zich zorgden te maken over Petilli, die na de val lang roerloos op de grond bleef liggen.

“Ik keek achteraf naar hem en het zag er niet goed uit. Hij draaide nog een beetje met zijn ogen. Het eerste moment was ik redelijk boos op hem, maar toen ik hem daar zo zag liggen… Ik hoop dat het goed gaat met hem”, aldus de Belg.

Petilli uit ziekenhuis ontslagen
Petilli werd overigens gisteravond ontslagen uit het ziekenhuis, waar hij werd onderzocht en behandeld na zijn zware val. Daarna werd hij overgebracht naar het hotel waar zijn ploeg UAE Emirates overnachtte.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Emergo 5 september 2018 om 14:03

Volgens mij bestaan er bij valpartijen geen goede momenten of plekken.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair