Gehavende Inkelaar gaat niet meer van start in Tour de l’Avenir

vrijdag 16 augustus 2019 om 12:30
Gehavende Inkelaar gaat niet meer van start in Tour de l’Avenir

foto: Giro Valle d'Aosta

Update

Het is maar de vraag of Kevin Inkelaar vandaag zal meedoen aan de ploegentijdrit in de Tour de l’Avenir. De 22-jarige Nederlander – een van de favorieten voor de eindzege – kwam in de finale van de openingsetappe naar Marmande zwaar ten val.

Inkelaar heeft volgens bondscoach Adriaan Helmantel last van zijn pols, ribben en hoofd. De Nederlandse equipe bekijkt vandaag of de klimmer fit genoeg is om een ploegentijdrit van 32,1 kilometer af te werken. Inkelaar begon als een van de (schaduw)favorieten aan de Tour de l’Avenir, na goede eindnoteringen in de Giro Valle d’Aosta en de Tour Alsace.

Overigens was Inkelaar niet de enige Nederlander die ten val kwam, aangezien ook Daan Hoole en Lars van den Berg in aanraking kwamen met het Zuid-Franse asfalt. De massale valpartij gebeurde op 3,7 kilometer van de finish, maar de organisatie besloot om de gevallen renners toch in dezelfde tijd te plaatsen als de nummer twee in de daguitslag: Ethan Hayter.

Hierdoor kregen favorieten als Einer Rubio, Alessandro Covi en Inkelaar toch geen tijd aan de broek. Tobias Foss – die als klassementsrenner de crash wel wist te ontwijken – reageerde enigszins verbaasd op Twitter. “Ik heb geleerd dat de regel alleen maar geldt in de laatste drie kilometer. Ik vraag me af wat er nu zal gebeuren in de toekomst.”


Update 12:30 uur

Kevin Inkelaar gaat niet meer van start in de Tour de l’Avenir, zo laat de beloftenploeg van Groupama-FDJ weten op Instagram. De beloftevolle klimmer koerst normaal gesproken voor de Franse formatie. De Nederlander heeft nog altijd teveel last van de gevolgen van de valpartij.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Franco Ballerini 16 augustus 2019 om 09:05

Inderdaad vreemd dat hier van de 3km regel wordt afgeweken. Hopelijk kan Inkelaar vandaag starten.

FritsvanHoefelen 16 augustus 2019 om 12:29

Zonde. Dit was zijn laatste kans

jessevdalen 16 augustus 2019 om 12:40

Kan hem een contract bij een wt of pct ploeg kosten. Was uitstekend bezig dit jaar en was een serieuze kanshebber op minstens top 10… aangezien dit zijn laatste jaar als belofte is en dit dé koers is waar wt ploegen naar kijken vrees ik voor hem… zo zonde.

Mr10B 16 augustus 2019 om 17:16

Ach dit zien de WT ploegen ook wel. Er zullen er nog nog genoeg zijn die hem uitnodigen voor wat tests. En bij de meeste ploegen zijn die tests toch doorslaggevend

horsm 16 augustus 2019 om 12:44

Ach, wat jammer van Inkelaar!

evos01 16 augustus 2019 om 13:16

Welke ploeg moet eerst van start en hoe laat?
Graag de starttijden ploegentijdrit.
Deze ontbreekt de laatste tijd.

tdcbolide 16 augustus 2019 om 13:30

volgens mij rijdt hij volgend jaar bij LTS

smolly86 16 augustus 2019 om 14:16

Als je kijkt naar zijn resultaten en hij nu nog een contract zou moeten afdwingen.. klinkt niet echt logisch. Maar geen Groupama dan?

Headlines

Materiaalzone

Populair