Gevallen Castroviejo traint weer, Waalse Pijl start in 2020 vanuit Herve

vrijdag 26 april 2019 om 19:08
Gevallen Castroviejo traint weer, Waalse Pijl start in 2020 vanuit Herve

foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Jonathan Castroviejo en de Waalse Pijl.

Castroviejo terug op de fiets na zware val

Jonathan Castroviejo zit weer op de fiets na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland. De Spanjaard van Team Sky brak in die WorldTour-koers zijn rechtersleutelbeen. Ook liep hij een gebroken rib, een kleine breuk in zijn linkerpols en een stabiele breuk in enkele rugwervels op. Vandaag plaatste hij een foto op zijn social media, waarop te zien is dat hij zijn oefeningen hervat op de fietstrainer. “Goed om je weer terug op de fiets te zien”, reageerde zijn ploeg al.

Castroviejo maakte in de winter van 2017-18 de overstap naar Team Sky, waar hij al meteen een aandeel had in de Tourzege van Geraint Thomas. Later startte hij ook in de Vuelta a España.


Waalse Pijl start volgend jaar in Herve

Amper twee dagen geleden is de Waalse Pijl verreden, maar nu al is de focus verlegd naar 2020. Vandaag werd namelijk aangekondigd dat de start dan plaatsvindt in Herve, een klein halfuurtje rijden ten oosten van Luik. Het wordt de eerste keer dat deze stad de start of finish van een WorldTour-koers verwelkomt. De aankomst van de 84e editie is traditiegetrouw op de beruchte Muur van Hoei.

Dit jaar was de start in Ans. Na een koers over 195 kilometer kwam Julian Alaphilippe winnend over de streep voor zijn tweede zege op rij.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mwielerfan 26 april 2019 om 20:14

Leuk dit kaart erbij

Headlines

Materiaalzone

Populair