Gevallen Caleb Ewan met de schrik vrij: “Was bang dat ik mijn pols verwondde”

woensdag 17 april 2019 om 14:50
Gevallen Caleb Ewan met de schrik vrij: “Was bang dat ik mijn pols verwondde”

foto: Cor Vos

Caleb Ewan werd vooraf tot de grootste kanshebbers gerekend voor deze etappe van de Ronde van Turkije. Een valpartij wierp hem echter terug. De Australiër kon zijn weg vervolgen, maar in de strijd om de dagwinst speelde hij geen rol.

Zijn valpartij nog eens precies voor de geest halen, dat lukte Ewan na afloop niet meer. Wel herinnerde hij zich dat het gebeurde aan de zijkant van de weg en dat er plots werd geremd. “Toen tikte ik de voorrem te hard aan en viel ik van de fiets. Eerst was ik bang dat ik mijn pols verwond had, maar toen ik weer op de fiets zat ging het steeds beter.”

Geschrokken
De Australiër gaf toe dat hij in eerste instantie wel even schrok. Opgelucht was hij dan ook toen het na een tijdje weer beter ging. “Maar al met al was het niet ideaal. Ik maak me er geen zorgen over. De pols is een beetje gezwollen, maar het gaat wel weer”, vertelde hij na afloop.

De finish leek hem nochtans op het lijf geschreven. In de laatste drie kilometer liep de weg immers flink omhoog naar de streep in Eceabat. In de UAE Tour eerder dit jaar maakte Ewan al indruk op de steile Hatta Dam, waarin hij op de power naar de zege wist te snellen. “Als ik in vorm ben, ligt zo’n finish me natuurlijk wel”, zei hij.

“Toen ik hier kwam, wist ik niet precies hoe zwaar de slotklim zou zijn. Een finish na drie kilometer bergop was normaal gesproken te zwaar, maar de ploeg steunde me. Lang ging het goed, maar uiteindelijk zat ik te ver en moest ik te vaak remmen. Als je eenmaal het momentum verliest, is het voor een renner als ik lastig om te blijven versnellen daarna.”

Op koers voor Giro-Tour
Hoewel het nu misschien even tegenzat, ligt Ewan nog altijd op koers voor zijn geplande starts in de Giro d’Italia en de Tour de France. “Dit is pas mijn eerste koers in dat blok en ik wil hier nog niet op mijn best zijn. Ik moet pas optimaal kunnen presteren in die belangrijke wedstrijden. Dus ik ben tevreden met waar ik nu sta.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair