Gevallen Annemiek van Vleuten: “Hopelijk niet nog vier van zulke etappes”

donderdag 5 september 2019 om 10:36
Gevallen Annemiek van Vleuten: “Hopelijk niet nog vier van zulke etappes”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten heeft een zere pols overgehouden aan haar valpartij in de eerste etappe van de Boels Ladies Tour. Na haar val kon ze wel weer opkrabbelen en de finish halen in Weert. Ook bleef de winnares van de proloog aan de leiding in het klassement.

Van Vleutens ploeg Mitchelton-Scott moest in de snelle en nerveuze beginfase van de eerste rit in lijn al afscheid nemen van Sarah Roy. De Australische, drie jaar geleden al eens etappewinnaar in de Nederlandse vrouwenkoers, bezeerde haar knie en kwam op haar hoofd terecht, waardoor ze de wedstrijd niet kon voortzetten.

Later was ook Van Vleuten zelf betrokken bij een valpartij. De huidige wereldkampioene tijdrijden viel doordat ze enkele vallende rensters voor haar niet kon ontwijken. Ze kon echter gauw weer opkrabbelen en na een stevige achtervolging aansluiten bij het peloton. Daarna besloot ze achterin te blijven rijden om bespaard te blijven van nieuwe problemen.

“Er waren zoveel valpartijen vandaag. Maar in wedstrijden zoals deze, waarin het nooit selectief wordt, raakt iedereen nerveus, vooral met de wind vandaag”, reageerde Van Vleuten na afloop. “Ik denk dat ons team alleen maar kan verliezen in dit soort ritten, want er is immers weinig te winnen zonder sprinter.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair