Getergde Moscon gaat met de benen spreken: “Wil winnen en iedereen de mond snoeren”

Getergde Moscon gaat met de benen spreken: “Wil winnen en iedereen de mond snoeren”

foto: Sirotti

donderdag 13 september 2018 om 22:36

Tegenstanders van Gianni Moscon: beware! De 24-jarige Italiaan van Sky maakt komend weekend zijn rentree na een interne schorsing, die hij kreeg na het slaan van Elie Gesbert in de Tour de France. Hij werd daarop door de ASO uit koers gehaald. “Ik raakte hem amper, ik moet erom lachen”, vertelt het enfant terrible nu in La Gazzetta dello Sport.

“Ik heb nooit iemand geslagen”, vindt Il Trattore. “Ik heb zelf wel eens klappen gehad. Natuurlijk werd ik vorig jaar gediskwalificeerd tijdens het WK, maar zo ben ik niet altijd. Neem nu E3 Harelbeke. Daar zat ik in het wiel van Stefan Küng. We lagen bij dezelfde valpartij en werkten hard samen om terug te keren. Vervolgens komt de ploegleiderswagen van BMC en die rijdt hem naar voren. Ik heb niet geprotesteerd. Wat was ik ermee opgeschoten? Niets. Ik zie er ook geen kwaad in. Hij was tenslotte ook gevallen. Toeval of niet: tijdens Tirreno-Adriatico sloeg diezelfde Küng mij in de rug toen ik hem er niet langs liet.”

‘Ik was niet blij met Sky’
Hij was na zijn schorsing aanvankelijk niet tevreden met de houding van zijn werkgever Sky. “Ik kreeg de indruk dat de ploeg mij als voorbeeld wilde stellen, terwijl het niet mijn schuld was. Maar dat heb ik gereflecteerd. Ik denk niet dat Sky iets anders had kunnen doen, eerlijk gezegd. Na Chris Froome’s salbutamol-zaak, wilde ze demonstreren dat ook Sky gestraft werd. Gelukkig hebben we de Tour de France alsnog gewonnen.” Op beelden was duidelijk te zien dat Moscon zijn Franse collega Gesbert een tik uitdeelde. Sky schorste Moscon voor vijf weken. Komend weekend komt hij tijdens de Coppa Bernocchi opnieuw in actie.

Moscon grapt: ‘Lijm mijn handen vast aan mijn stuur’
Als het aan de Italiaan ligt, laat hij alle ellende van de voorbije jaren nu achter zich. “Ik doe wat ik leuk vind, ik train en fiets zo lang ik niet verveeld raak. Daar krijg ik ook voor betaald. Voor de rest moeten iedereen doen wat hij wil. Ik denk er niet meer aan. Het doet me niets, ook niet wat ze zeggen. Ze bleven shit over me heen gooien. Ik ben teruggegaan naar hoe ik was als belofte. Als er dan een heuvel was, ging ik aanvallen en reed ik alleen weg. Die mindset heb ik nu terug. Ik wil winnen om iedereen de mond te snoeren. Ik lijm mijn handen vast aan mijn stuur en zal geen bidons meer aannemen”, lacht Moscon.

Dit artikel delen:

45 Reacties

mollemarijden 14 september 2018 om 09:01

HAHAHAHAH DIT MEEN JE NIET. Het ergste is dat hij niet wil inzien/toegeven dat hij fout zit. Daarvoor alleen moet je de straf verdubbelen!

0
GinneR 14 september 2018 om 09:47

Die heeft dus niks geleerd: “de anderen zitten allemaal fout, ik heb niks misdaan… sterker nog: ik ben juist heel goed bezig.”

0
assen 14 september 2018 om 10:01

Deze meneer zou baat hebben bij mediatraining, om zichzelf te beschermen.

0
kaalpani 14 september 2018 om 10:02

Berouw? Zelfreflectie? Realiteitszin?

0
FritsvanHoefelen 14 september 2018 om 10:03

Ah, nog steeds zelf het slachtoffer. Vergeleken met Gianni vind ik Bouhanni sympathiek

0
Chaba 14 september 2018 om 10:10

Die Kung is ook niet te vertrouwen! ;)

0
Handige Harry 14 september 2018 om 10:14

Hij mag blij zijn dat hij zo goed kan fietsen, anders had hij nu in de plantsoendienst gewerkt, want wat is hij dom zeg.

0
Romāns Vainšteins 14 september 2018 om 10:20

Lekker denigrerend.

0
achtpuntzes 14 september 2018 om 10:59

Geef dan eens een voorbeeld van zijn slimheid, RV?

0
Spinergy 14 september 2018 om 11:01

Dat ie op z’n briefje moest spieken tijdens de gedwongen videoboodschap wie hij eigenlijk geslagen had in de Tour, priceless….

0
sportfanaat 14 september 2018 om 12:16

Als ploegleider zou ik voor volgend jaar gelijk de knip trekken voor Moscon, Boom en Bouhanni. Dan ben je volgend jaar verzekerd van de nodige media exposure.

0
Eerq 14 september 2018 om 12:51

Ach ja, Ik ben blij wanneer het wielrennen een reflectie is van de diversiteit van karakters in de maatschappij. Op deze manier blijft iedereen scherp en hebben we iets over te discussiëren. Ik vond de bijdrage van RV daarom erg treffend.

0
Jean Dumas 14 september 2018 om 14:20

Hij werd nog bedankt door Thomas op het eindpodium van de Tour, met onderkoeld ironische ondertoon.

0
vanSpringel 14 september 2018 om 21:56

“Met de benen spreken” hmmmmmmm… dan wordt het nog erger dan alleen met de handjes. Moet dan denken aan het moment waarbij Bart Wellens een trap tegen iemand in het publiek aan de kant gaf.
Zie: https://www.youtube.com/watch?v=nRQR-9bKV9Q

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone