Gesink wil Kelderman ondersteunen in de Tour

vrijdag 8 januari 2016 om 14:30
Gesink wil Kelderman ondersteunen in de Tour

Foto: Sirotti

Robert Gesink is bereid de komende Tour de France in dienst te rijden van zijn ploeggenoot Wilco Kelderman. Dat vertelde hij vandaag tijdens de presentatie van zijn ploeg LottoNL-Jumbo.
De Achterhoeker was zesde in de voorbije Tour, maar hoopt op deze manier zich te kunnen richten op dagsucces.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“Het zou mooi zijn om in de Tour voor ritten te kunnen rijden”, geeft hij aan. “We gaan kijken of dat gaat lukken, maar ik hou nog een slag om de arm. Het hangt ook af van wie er verder nog naar de Tour gaan. Ik zou het geen probleem vinden om Wilco te ondersteunen wanneer hij als kopman aangewezen wordt,” geeft hij aan.

Gesink deelt zijn seizoen anders in dan in 2015. “Ik wil dit jaar rustig beginnen en hoop later te pieken. Catalonië en het Baskenland zijn mijn eerste doelen. Daarna volgen de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik. Na de Tour hoop ik op een deelname aan de Olympische Spelen”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

51 Reacties

Romāns Vainšteins 8 januari 2016 om 14:37

Op zich zou dit best kunnen, stek 6 is ontzettend lastig te verbeteren en het stokje moet toch eens overgedragen worden. Misschien dat hij idd de mazzel kan ondervinden door als beste klimmer in een vluchtgroep weg te rijden met pokerende AK-mannen erachter, het zou hem toekomen !

0
rahimns 8 januari 2016 om 14:38

De kopmannen hebben het mooi verdeeld. Steven naar de Giro en de Vuelta, Robert doet de Tour als rittenkaper en misschien nog de Vuelta, Wilco doet de Tour als kopman. In ieder geval gaat Roglic mee naar de Giro en Sep Vanmarcke gaat weer de Tour rijden.

0
jessevdalen 8 januari 2016 om 14:41

Battaglin rijdt ook de giro toch? Dacht dat ik hem dat hoorde zeggen. Verder rijden roglic en battaglin down under, algarve, strade bianchi en san remo

0
achtpuntzes 8 januari 2016 om 14:47

goeie beslissing van Gesink. ik (en velen met mij) roepen al jaren om eens voor ritten te gaan ipv het klassement in een grote ronde. maar gaat dat wel samen met het ondersteunen van een kopman? ritten kapen betekent toch je lekker sparen om dan uit te halen in de uitgestipte ritten? als je allebei maar half doet, dan kan het alsnog niets worden.

0
MDKIDW 8 januari 2016 om 14:50

@romans
haha wat een onzin zeg om te stellen dat het stokje toch eens overgedragen moet worden. Gesink is nog maar 29 jaar en normaal gesproken moeten zijn beste jaren als wielrenner als het goed is nog komen. stokjes worden wat mij betreft alleen overgedragen als echt blijkt dat de nieuwkomer beter is dan de oudgediende en dat twijfel ik in dit geval nog wel over. Ik vind het wel een goed idee van Gesink om de tour weer eens een keer op een andere manier in te vullen dit ook met het oog op de spelen en de voorbereiding daarvan.

0
Wielerfan1987 8 januari 2016 om 14:51

Het begint bij mij al te kriebelen!!

0
tendam 8 januari 2016 om 14:51

@8.6
Dat hangt er maar net vanaf, 2 jaar geleden ging hij ook voor ritten in de Tour (is jou en die velen met jou zeker ontschoten?) maar uiteindelijk was hij alleen maar bezig met knechten voor Mollema. Zou dit keer zomaar ook zo kunnen zijn, mits Kelderman weer iets van z’n potentie laat zien.

0
Hakkie2 8 januari 2016 om 14:51

Dit zou erg jammer zijn. Kelderman heeft nog niet laten zien dat hij ook maar in de buurt van het niveau van Gesink zit. Hopelijk draait Gesink nog bij, wat een vechtende Gesink om zo lamg mogelijk bij te blijven is toch het mooiste om te zien!

0
tendam 8 januari 2016 om 14:55

@hakkie
Je hebt de Giro 2014 gemist, begrijp ik? Kelderman reed daar rond op het niveau dat Gesink ook wel zo’n beetje heeft.

0
achtpuntzes 8 januari 2016 om 14:55

@ tendam:
?
een sneer, om het daarna met me eens te zijn? ook weer eens wat anders. ;)

0
vlek 8 januari 2016 om 14:56
Quote:
uiteindelijk was hij alleen maar bezig met knechten voor Mollema

Een van de laatste ritten zat hij mee in een kopgroep in een etappe die meen ik gewonnen werd door Rui Costa. Invloed op zijn kansen op dagsucces zal het zeker hebben, dat hij de enige serieuze klimmer zal zijn die Kelderman dan zou gaan ondersteunen. Moet echter nog zien dat hij het klassement echt gaat laten lopen; dat doen goed voorbereide klassementsrenners van dit niveau eigenlijk zelden.

Gesink weer eens in goede doen in de klassiekers zien, lijkt me sowieso wel interessant.

0
Youri IJnsen 8 januari 2016 om 15:04

Zo kun je de ambitie om vol voor goud in Rio te gaan natuurlijk ook noemen ;-)

0
Hakkie2 8 januari 2016 om 15:04

@tendam: nee, die Giro heb ik niet gemist, ik ben het alleen niet met je eens dat daar het niveau van Kelderman gelijkwaardig was aan Gesink afgelopen Tour. Ik denk dat Kelderman afgelopen Tour op zijn best nog geen top 10 had gereden.

Maar hopelijk is Gesink wel zo verstandig om de eerste bergritten wel vol mee te gaan en niks te laten lopen, dan kunnen ze daarna kijken of Kelderman goed genoeg is.

0
achtpuntzes 8 januari 2016 om 15:05

@ vlek:
ik vind Majka dan toch een van de beste recente voorbeelden. Cunego heeft het ook een paar keer gedaan. in een van de eerste ritten je lekker op afstand laten rijden zo dat je mag aanvallen.

0
rahimns 8 januari 2016 om 15:05

Laten we niet vergeten dat de Robert van 2013 wel een heel andere Robert was. Had toen nog zijn hartproblemen, een ongelukkige Giro gereden en was niet helemaal fris aan de start van de tour en kwam er daar pas eigenlijk in de laatste week een beetje doorheen.

0
Brummel 8 januari 2016 om 15:13

Volgens mij volgt hij zijn hart door voor de ritten te willen gaan. Dat lijkt hem op dit moment het leukste. Ook fijn dat hij het zich nu kan veroorloven om het peloton te laten lopen in de vlakke etappes in de angst om een seconde te verliezen.

0
tendam 8 januari 2016 om 15:23

@hakkie
De prestatie van Gesink in de Tour hoeft geen mythische proporties aan te nemen… zeker de laatste etappes was het nou niet geweldig. Niet een niveau wat voor Kelderman onhaalbaar is, hoogstens die etappe waar Gesink uit z'n slof schoot.

Had jij het omgekeerd Gesink beter zien doen dan Kelderman in die Giro? Ik in elk geval niet. Het is wel zo dat Kelderman sindsdien al anderhalf jaar als een dweil in de rondte rijdt.

0
ikbenprocycling 8 januari 2016 om 15:24

Tja, ik weet niet welke progressie Kelderman afgelopen maanden laat zien binnen TLJ. In de Tour 2015 was hij al heel snel uitgeschakeld, mede door pech. Gesink moet daarom toch ook zelf het AK in de gaten houden voor zijn team, tot het hooggebergte begint.

0
achtpuntzes 8 januari 2016 om 15:31

@ ikbenprocycling:
dan ben je dus schaduwkopman. daar is hier geen sprake van.

0
Hakkie2 8 januari 2016 om 15:35

@tendam: het is lastig te vergelijken, laten we het daar op houden. In elk geval die laatste zin van jou geeft toch aan dat Gesink het klassement niet moet laten lopen. Ik dacht dat het (logische en zeer terechte) beleid van het team was om ook met 2 kopmannen naar de Tour te willen. Ivm uit- of tegenvallen van wat anders je enige kopman is.

Eigenlijk geloof ik ook niets van deze opmerking van Gesink, het zit helemaal niet in hem om het klassement te laten lopen als hij goed is.

0
EricV 8 januari 2016 om 15:39

Huh sinds wanneer is Gesink een afmaker?

0
Brakkel 8 januari 2016 om 15:40

Ik zie hem geen ritten winnen. Zullen hem niet snel laten rijden en er zijn altijd wel een paar outsiders in een kopgroep met een sterker eindschot dan dat Gesink heeft. Maar mocht het hem toch lukken zal ik net zo hard voor hem juichen als afgelopen tour in de 1e bergetappe.
Gesink is voor mij een groot kampioen, helemaal na de overwonnen tegenslagen, maar ik zie in hem geen ritwinnaar.

0
vlek 8 januari 2016 om 15:43

Het niveau van Gesink gedurende de gehele drie weken van de afgelopen Tour is door Kelderman nog niet gehaald. Dat is toch niet werkelijk een twistpunt? Kelderman heeft bijna twee jaar geleden een hele sterke Giro gereden en een extreem hoog niveau gehaald in de daaropvolgende Dauphine. Drie weken van de Tour op het hoogste niveau meedoen is echter nog altijd andere koek en iets wat we van Kelderman nog moeten zien. Laten we eerst maar beginnen met de noodzakelijke alertheid voor de eerste week van de Tour…

0
jerteg 8 januari 2016 om 15:44

Gesink rijdt dus alleen de Tour en die rijdt hij niet voor het klassement?

0
Brummel 8 januari 2016 om 15:53

@EricV sinds hij een sprint van Sagan won

0

Headlines

Populair

Materiaalzone